λογοπαίγνια
Βρείτε μας στο

Κάθε φορά που καλούμαι από τους αρχισυντάκτες μου να προτείνω κάποιο θέμα, σκέφτομαι πάντοτε να έχω ως πρόταση κάτι σχετικό με λογοπαίγνια. Είτε με εμφανή αναφορά στον τίτλο είτε όχι. Η απάντηση συνήθως είναι αρνητική γιατί οι άνθρωποι κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Δεν ξέρω τι συναστρίες έκατσαν στον ουρανό το χθεσινό βράδυ, αλλά σήμερα για πρώτη φορά πήρα θετική απάντηση. Ούτε εγώ δεν ήξερα πως να το διαχειριστώ. Ήρθα γρήγορα στα συγκαλά μου και ξεκίνησα να γράφω αυτό το θέμα πριν αλλάξουν γνώμη και μου πάρουν πίσω τη χαρά. Από δω και πέρα συνεχίζεις με δική σου ευθύνη. Γιατί το μόνο που θα δεις είναι λογοπαίγνια με τους νικητές των Oscar. Κάποιοι θα τα έλεγαν άθλια, άλλοι απλώς καμένα. Εγώ δεν υιοθετώ.

Η 90η απονομή των Oscar που μεταδόθηκε αποκλειστικά από την Cosmote TV ανέδειξε ως νικητές όσους δεν είχαν ξαναδεί βραβείο στο παρελθόν τους. Frances McDormand, Sam Rockwell, Alisson Janney, Gary Oldman, Guillermo del Toro, Jordan Peele, James Ivory είναι οι βασικότεροι. Με όλους τους παραπάνω θα παίξουν τα λογοπαίγνια.

Πρώτος και καλύτερος ο Sam Rockwell.

Όχι για κάποιον άλλο λόγο, αλλά γιατί αυτός μου έδωσε το έναυσμα. Στον ευχαριστήριο λόγο του έσπευσε να αναφερθεί στους υπόλοιπους 4 υποψηφίους. «You guys rock» τους φώναξε. Δεν γνωρίζω αν το είπε εσκεμμένα, αλλά δεν θα έπρεπε να συνεχίσει λέγοντας «But i rock well also»;

Επόμενος στο κρεβάτι του Προκρούστη έρχεται ο Jordan Peele.

Μόλις ένας από τους τρεις που έχουν πάρει υποψηφιότητα σε σκηνοθεσία και σενάριο για την πρώτη τους ταινία και μάλιστα νικητής για πρωτότυπο σενάριο για το Get Out. Αυτό που κάνει με τη συγκεκριμένη ταινία είναι το λεγόμενο Peele the Onion στη σύγχρονη και συντηρητική αμερικανική αντίληψη. Η πρώτη σφαίρα απασφάλισε.

Αυτό που μένει να μάθουμε είναι αν είχε πάρει κάποιο pill ο Peele ώστε να είναι ήρεμος σε περίπτωση που δεν κέρδιζε τίποτα.

Ο James Ivory έγινε ο γηραιότερος νικητής βραβείου Oscar. Σε ηλικία 89 ετών πήρε το αγαλματάκι για την απόδοση του σεναρίου στο Call Me By Your Name. Το παραπάνω fact το έβγαλε η Ακαδημία. Δεν είναι αλήθεια. Ο γηραιότερος που πήρε το Oscar είναι ο Gary Oldman. Το λέει και το επώνυμο του!

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

Ο μεγαλύτερος νικητής της βραδιάς βέβαια ήταν ο Guillermo del Toro. Καλύτερος σκηνοθέτης και καλύτερη ταινία το Shape of Water. Τι άλλο να ζητήσει κανείς…; Αυτό που δεν ξέρουν πολλοί για εκείνον είναι ότι το όνομα του αλλάζει διαρκώς. Ανάλογα με το πότε τον βλέπει κάποιος και ποιος τον βλέπει. Ας πούμε αυτή τη στιγμή δεν τον βλέπω, άρα είναι Guillermo del Πρωτύτερο ή Πριν. Θα τον δω αργότερα, οπότε είναι ταυτόχρονα και Guillermo del Μετά.  Φτάνει όμως με τα λογοπαίγνια με τον Guillermo. Συνεχίζουμε del Αύριο.

Η Allison Janney, μια περίπτωση αντίστοιχη του J. K. Simmons ούσα καρατερίστα του σινεμά, πήρε Oscar στην πρώτη της υποψηφιότητα. Πώς κατάφερε να το πετύχει είναι ακόμα Allison μυστήριο. Η ίδια έδειχνε να το διασκεδάζει πάρα πολύ. Αφού όλοι μετά έλεγαν ότι πέρασε τζάμι στην απονομή. Πλέον τη φωνάζουν Allison Τζάμι. Βέβαια, σε ένα από τα after parties δεν πρόσεξε και έπαθε μια μίνι δηλητηρίαση. Οπότε μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Janney-ωωωω.

Ο ελληνικής καταγωγής μουσικός κέρδισε χθες το δεύτερο βραβείο του για τη μουσική που έκανε στο Shape of Water. Το προηγούμενο ήταν το 2015 για το Grand Budapest Hotel. Η κανονική προφορά του ονόματος του είναι Ντεπλά. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι ντεπλα-σίασε τα βραβεία του.

Με τη Francis McDormand δεν μου έρχεται κάτι καλό. Οπότε σκέφτηκα να σας αφήσω με το γέλιο της και θέλω να φανταστείτε ότι έτσι γελάω καθώς διαβάζετε το κείμενο. Τρίβω και τα χέρια μου από ικανοποίηση.