13:000 θερμίδες τη μέρα: Κάναμε τη δίαιτα του Φελπς
Βρείτε μας στο
EXTRAS

13:000 θερμίδες τη μέρα: Κάναμε τη δίαιτα του Φελπς

4 ατρόμητοι συντάκτες του Menshouse έκαναν το πείραμα του Cern και τη δίαιτα του Φελπς. Στόχος τους, να φτάσουν τις 13.000 θερμίδες σε μια μέρα...

Μια απόφαση είναι. Εδώ μπορείς να κόψεις το τσιγάρο, δεν μπορείς να κόψεις τα δίπιτα με απ’ όλα, με δυο στρώσεις λάδι η πίτα και σπάταλο το κρεμμύδι; Τα κιλά των γιορτών μπορούν να φύγουν μέχρι να πεις «κοντοσούβλι» αρκεί να είσαι πειθαρχημένος και συνειδητοποιημένος.

Και επειδή εμείς στο menshouse είμαστε και απ’ τα δυο, αποφασίσαμε να κάνουμε ομαδική δίαιτα. Στόχος ήταν να φτάσουμε όλοι μαζί τα 745 κιλά (στο αρασέ). Οι προτάσεις πολλές. Άλλος είπε να κάνουμε τη δίαιτα Ducan, άλλος την Orac, ο Κώτσικας της NASA, ο Πετρίδης πρότεινε του Σχορτσιανίτη, μέχρι που πετάχτηκε η τέως ξανθιά, Όλγα Παρθενέα Γεωργάτσου (διαβάζεται όπως το Θεόδωρος Ανδρεάδης Συγγελάκης) και είπε τις μαγικές λέξεις: Γιατί δεν κάνουμε τη δίαιτα του Φελπς; χρα, χρα, χρα (σαρδόνιο γέλιο). Κανείς άλλος δεν γέλασε…

felps

Αυτό ήταν. Είχαμε βγάλει χαρτί και μολύβι και ετοιμαστήκαμε. Στείλαμε Skotso και θείο Λάρι στη Βούλα για κολύμπι (κάποιος έπρεπε να κάνει τη βρώμικη δουλειά) και οι υπόλοιποι ετοιμαστήκαμε για τη μάχη. Είχαμε 13.000 θερμίδες για να τις σπαταλήσουμε όπως θέλουμε (α ναι, ξέχασα να σας πω το καλύτερο. Απ’ τη δίαιτα Φελπς κρατήσαμε μόνο τις θερμίδες. Το μενού ήταν δικό μας). Με το βάρος της ζυγαριάς να βαραίνει τη γάστρα μου, ρίχτηκα πρώτος στη μάχη.

Μάκης Ρηγάτος

Πρωινό: Μια παγωμένη πίτσα να γρασάρει ο ουρανίσκος και τρία σουβλάκια που είχαν ξεμείνει από χθες (κάποιος λιπόψυχος σταμάτησε στα 4) μαζί με ένα ποτήρι (δίλιτρο) παγωμένη pepsi γιατί όλοι οι γιατροί λένε να προσέχουμε την «πέψη» μας (σχετικά μέτριο αστείο). 2700 θερμίδες

souvlakia

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Μεσημεριανό: Πας στην ταβέρνα και λες στο γκαρσόνι «Θέλω να βλέπω κινητικότητα. Δεν χαλαρώνουμε τώρα. Πιάσε μισό ταψί αρνί στο φούρνο με πατατούλες και μια χωριάτικη με μπόλικο λάδι για να βυθίζεται το ψωμί στην παπάρα, πριν το μυρώσω με τζατζίκι και τυροκατευρή (καταπολεμά την οξύτητα του τζατζικιού). Δυο μερίδες κρεατόπιτα για να αλλάξει παραστάσεις η γεύση μου και μια κεφτέδες έτσι για την αλητεία». 6.300 θερμίδες

Βραδινό: 1 μερίδα καλαμάκι χοιρινό με έξτρα πατάτες, 1 κοτόπουλο σχάρας παϊδάκια (για να κάνουν πατινάζ στη σως οι φτερούγες) 5 κομμένες πίτες λαδωμένες (με βουτιά στο λάδι, όχι με πινέλο λες και έχεις παραγγείλει απ’ τον Μαέβιους Παχατουρίδη) 3000 θερμίδες. Εύκολα, γρήγορα, αποτελεσματικά.

Δημήτρης Πετρίδης

Πρωινό: Το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Τρώγεται στις 12:30 το μεσημέρι

4 χούφτες δημητριακά μηδενικής αλέσεως με γάλα χωρίς καμία έκπτωση στα λιπαρά (700 θερμίδες).

2 αυγά μάτια με μπέικον και λουκάνικο για να στυλωθείς (800 θερμίδες)

Μια μπύρα γιατί καθαρίζει τα νεφρά (400 θερμίδες)

Σύνολο: 1900

Δεκατιανό: Ο σκοπός των πολλών γευμάτων ημερησίως αγιάζει τα μέσα. Τρώγεται στις 15:00

Μια μπανάνα, γιατί χρειάζεσαι την πρωτεΐνη τώρα που είσαι στον όγκο (120 θερμίδες)

Μια σοκολάτα, γιατί νιώθεις υπογλυκαιμίες και δε σου αρέσει καθόλου να είσαι «υπό» (600 θερμίδες)

Σύνολο: 720

sokolata

Μεσημεριανό: Το κυρίως γεύμα. Τρώγεται στις 18:30

1 ολόκληρο κοτόπουλο, για να μη σε λένε οι φίλοι σου “κότα” (2000 θερμίδες)

1 πράσινη σαλάτα, γιατί είσαι Boston Celtics (300 θερμίδες)

1 Κόκα- Κόλα, γιατί πάει με όλα (160 θερμίδες)

Σύνολο: 2460

Απογευματινό: Για τις λιγούρες. Τρώγεται στις 20:30

1 μπάρα δημητριακών γιατί προσέχεις (85 θερμίδες)

1 ταψί σοκολατόπιτα, γιατί έχεις φάει μπάρα και τη δικαιούσαι (2200 θερμίδες)

Σύνολο 2285

Δείπνο: Κάτι ελαφρύ για να μπορέσεις να κοιμηθείς. Τρώγεται στις 23:30

1 πίτσα με γύρο, επειδή σου αρέσει εξίσου ο γύρος και η πίτσα και βρίσκεσαι σε δισεπίλυτο δίλλημα (2800 θερμίδες)

1 μπουκαλάκι τσίπουρο με γλυκάνισο, γιατί είσαι Έλληνας (800 θερμίδες)

Σύνολο: 3600

pitsa

Βραδινό σνακ: το πιο «επίφοβο» γεύμα της ημέρας. Τρώγεται στις 04:30, αφότου έχεις ξυπνήσει από την πείνα και πηγαίνεις κουτουλώντας στο ψυγείο.

2 τοστ με Φιλαδέλφεια, Ζαμπόν και κασέρι, γιατί είσαι Θεσσαλονικιός και αρνείσαι να το πεις «τυρί» (800 θερμίδες)

1 χάρτινο μπουκάλι χυμός βύσσινο, γιατί η πίτσα σε έχει κάνει να νομίζεις πως είσαι στη Σαχάρα (700 θερμίδες)

Θεόδωρος Κώτσικας:

Πρωινό: ένα (ολόκληρο) τσουρέκι κάστανο με άσπρη σοκολάτα με τουλάχιστον 1 λίτρο γάλα κακάο και ένα κομμάτι πίτσα (παντού πάει η πίτσα)

Δεκατιανό: ομελέτα με 4 αυγά, μπέικον, τυρί φέτα, πατάτες, κασέρι ένταμ και ένα κομμάτι πίτσα (είπαμε πάει με όλα η πίτσα)

phelps_eating

Μεσημεριανό: 2 πιτόγυρα,1 σκεπαστή γύρο χοιρινό με 2 μερίδες πατάτες τηγανητές, μαζί με ένα μπουκάλι coca cola και ένα κομμάτι πίτσα (τα ‘παμε για την πίτσα)

Απογευματινό: 1 φρατζόλα ψωμί με βούτυρο και μερέντα και ένα κομμάτι πίτσα (μη λέμε τα ίδια).

Βραδινό: 1 οικογενειακή πίτσα με πατάτες τηγανητές και ένα κομμάτι πίτσα (αρχίζουμε να κουράζουμε)

ΥΓ Σε περίπτωση που ξυπνήσω το βράδυ και υπάρχει μία μικρή λιγούρα τρώω ένα κομμάτι πίτσα Σύνολο: 13000 θερμίδες (και μια πίτσα)

Όλγα Παρθενέα-Γεωργάτσου

Πρωινό: 3.000 θερμίδες με το καλημέρα: Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα ρόφημα Oreo με τριμμένο μπισκότο και σιρόπι (490 θερμίδες), κρέπα με σοκολάτα γάλακτος και λευκή σοκολάτα, πασπαλισμένη με μεγάλα κομμάτια σοκολάτας και φράουλες (450 θερμίδες), πέννες με λιωμένο τυρί, κρέμα γάλακτος, γαλοπούλα και μανιτάρια (760 θερμίδες).

Δεκατιανό: 2 σουβλάκια με απ’ όλα να μην τα φας; (2×350 θερμίδες), 1 μερίδα έξτρα πατάτες τηγανητές (480 θερμίδες) και με ένα παγωτίνι των 120 θερμίδων, καθάρισες.

papates

Μεσημεριανό: Δύο λέξεις: Φαγητό μανούλας. Αλλά στην πιο ανθυγιεινή του έκδοση: Μουσακάς με έξτρα κρέμα γάλακτος, παστίτσιο, καρμπονάρα και ό,τι άλλο υπάρχει διαθέσιμο σε ζυμαρικό σε συνδυασμό με μπόλικη κόκα κόλα είναι ικανά να σε φορτώσουν με 5.000 θερμίδες επιπλέον.

Απογευματινό: Ένα γλυκάκι επιβάλλεται. Μια γενναία μερίδα γαλακτομπούρεκου (600 θερμίδες) να μην τη φας; Άντε και ένα κομματάκι κανταΐφι (400 θερμίδες) να ξεφύγεις λίγο από τη σοκολάτα. 9.000 θερμίδες.

Βραδινό: Μια επίσκεψη σε γνωστή αμερικανική αλυσίδα εστιατορίων θα σε κάνει να χάσεις το μέτρημα. Κάτι οι μερίδες πλούσιες σε Jack Daniel’s, κάτι τα τετραώροφα burgers και τα onion rings, το όριο των 13.000 θερμίδων ξεπερνιέται για πλάκα. (Σχόλιο διεύθυνσης: Ευτυχώς που δεν ανέφερε το όνομα της αλυσίδας για να μην κάνει διαφήμιση).

ΥΓ Προσοχή. Η δίαιτα έγινε από ειδικούς. Μην τη δοκιμάσετε μόνοι στο σπίτι. Ή αν τη δοκιμάσετε πάρτε μας ένα τηλέφωνο να έρθουμε και εμείς να βάλουμε ένα χεράκι…

souvlakia