Κινητικότητα στο Μοσχάτο: «Ζεμπερέκι», το νέο στέκι των καλοφαγάδων
Βρείτε μας στο
Στέκια - Φαγητά

Κινητικότητα στο Μοσχάτο: «Ζεμπερέκι», το νέο στέκι των καλοφαγάδων

Και τους κιοφτέδες μας φάγαμε και το συκωτάκι και τους λουκουμάδες και δεν στερηθήκαμε τίποτα. Είχε πρόγραμμα «Το Ζεμπερέκι»...

Γράφει ο Παύλος Παπαπαύλου

Βράδυ Κυριακής λαέ μου ο ηγέτης σου (εγώ είμαι αυτός) ένιωσε μια μικρή λιγούρα. Το μεσημέρι τσίμπησα κάτι (2 πέρκερ, 3 πίτες γύρο χοιρινό με σπάταλο κρεμμύδι, 1 πίτσα 4 εποχέςΧ3 χρόνια η κάθε εποχή και 1 κολοκυθοκεφτέδες), αλλά ξέχασα να βάλω ψωμί και δεν με έπιασε…

Για καλή μου τύχη εκεί κοντά είχε ένα εφημερεύων μεζεδοπωλείο, (“Ζεμπερέκι”, στο Μοσχάτο) για να ρίξω λίγη μπεντζίνα στο ρεζερβουάρ, γιατί είχα αρχίσει να τρεκλίζω απ’ την αδυναμία. Έφτασα πετώντας μέχρι το μαγαζί το οποίο βρίσκεται στα ενδότερα του Μοσχάτου κι όχι σε κεντρικό δρόμο και αφού πάρκαρα με ευκολία ξεκούμπωσα το πρώτο κουμπί του παντελονιού μου για να φτιάξω ατμόσφαιρα.

5 λεπτά αργότερα τα γκαρσόνια του μαγαζιού είχαν μπει σε πρόγραμμα κινητικότητας…

Για προθέρμανση πήρα μια κεφτέδες.

pap3

Συνέχισα με μια μερίδα συκωτάκια μπας και αρχίσω να νιώθω τίποτα

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»

pap2

Έκανα ένα μικρό διάλλειμα για φρούτο (η ντομάτα θεωρείται φρούτο)

keftedes

Και αφού τσίμπησα μια μεριδούλα πατάτες (για να φύγει η μυρωδιά του κεφτέ)

patates

Έφαγα και τη σαλάτα που μου ‘χε γράψει ο διαιτολόγος μου (μεγάλο πράγμα η πειθαρχία στη δίαιτα).

salata

Εντυπώσεις απ’ τον πρώτο γύρο: Τα φαγητά καλομαγειρεμένα. Το κρέας, μαλακό και ζουμερό. Η σαλάτα πιο μεγάλη και απ’ το βοσκοτόπι του Καλογρίτσα. Δοκιμάστε συκώτι και ντοματοκεφτέδες. ΘΑ-ΝΑ-ΤΟΣ. Ιδανικό μαγαζί για φαγητό στο κέντρο, το οποίο μαζεύει νεαρόκοσμο. Μείον το ότι δεν έχει κοακόλα, αλλά μόνο ΕΨΑ (χτύψες; -Αστείο με σχετικά μέτριο χιούμορ).

Επειδή είχα τρία ολόκληρα λεπτά να φωνάξω τα γκαρσόνια (πιτσιρικάδες όλοι) ένα από απ’ αυτά ήρθε να με ρωτήσει αν αισθάνομαι καλά. Μοιραίο λάθος.

pavlo

Σε 10 δευτερόλεπτα τον είχα τεντώσει στέλνοντας τον να μου φέρει μια λουκουμάδες για να φύγει η μυρωδιά της πατάτας που είχα φάει για να φύγει η μυρωδιά του κεφτέ (συνεχίζεται…).

Πράγματι το επιδόρπιο κατέφθασε

 

loukoumades

Οι λουκουμάδες, φρέσκοι, ζεστοί, αλλά πιο σκληροί και απ’ τους «Σκληρούς του Μαϊάμι». Με ανεβασμένη διάθεση (και ζάχαρο) πρότεινα στην καλή μου να της κάνω ένα μαγικό. Έκλεισε τα μάτια, μέτρησε μέχρι το 3 και μόλις τα άνοιξε…

loukoumos

Αν κρίνω απ’ την ιπτάμενη παντόφλα που μου ήρθε στο Δόξα Πατρί δεν εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα απ’ το κόλπο της εξαφάνισης των λουκουμάδων (άμα δεν το ‘κανε το λαϊκό παιδί, αλλά ο Κόπερφιλντ όμως θα ‘χε σκίσει τα καφτάνια της απ’ τον ενθουσιασμό).

Στον πηγαιμό για την τουαλέτα (για να ρίξω λίγο νερό στο καρούμπαλο) συνάντησα ένα έργο τέχνης

toualet1

Οκ, γράψτε λάθος. Δυο έργα τέχνης…

toualet2

Μεθυσμένος απ’ το γλυκό πιοτό των γεύσεων λαέ μου βρήκα τη σωστή έξοδο και υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι εγώ και το «Ζεμπερέκι» δεν θα τελειώσουμε έτσι εύκολα…