Στο Bail Burger θα βρεις ένα από τα πιο top-5 μπέργκερ που έχεις δοκιμάσει
Βρείτε μας στο

Για το τι ισχύει σήμερα στην αθηναϊκή γεωγραφία του μπέργκερ τα έχουμε αναλύσει εδώ. Είναι ωραίο όμως ότι εμφανίζονται από το πουθενά μικρές εξαιρέσεις. Για το γαστρονομικό επίπεδο του κέντρου η γνώμη μου είναι η εξής. Μπορείς να βρεις πολλά πράγματα να φας και να έχουν καλή ποιότητα. Εκτός κι αν πρόκειται για σουβλάκι η μπέργκερ. Ανήκω σε εκείνη την κάστα ανθρώπων που είναι φανατικοί χοντροί στην ψυχή. Οπότε εκ φύσεως έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα επί της Ερμού και πέριξ. Τυλιχτό σουβλάκι σαν της κάθε γειτονιάς δεν έχω βρει. Από σήμερα πάντως μπορώ να αναθεωρήσω για το μπέργκερ. Αιτία γι΄αυτό το Bail Burger.

Η αλήθεια είναι ότι αν έχεις περπατήσει και έχεις κάψει σόλες στην Ερμού, θυμάσαι ότι μέχρι το 2012, άντε 2013, ήταν πολύ δύσκολο να βρεις κάτι άλλο εκτός από καφέ-μπαρ στα πρώτα στενά. Εννοώ στις αρχές τους που καταλήγουν στην Ερμού. Νίκης, Βουλής, Διομείας. Σε αυτή την τρίτη θα σταθώ περισσότερο. Όσες φορές την κοίταξα, όσες φορές βρέθηκα να την περπατάω, πότε δε θα σκεφτόμουν ότι μπορεί να γίνει μια Χαμένη Ατλαντίδα του μπέργκερ.

Χαμένη με την έννοια ότι δεν σου πάει το μυαλό. Αλλά έτσι είθισται. Εκεί που δεν το περιμένεις, σου σκάει. Το Bail Burger στέκεται χωμένο εκεί, δίπλα σε ένα σουσάδικο, από τον περασμένο Ιούνιο. Όπως κάθε μπεργκεράδικο, έπρεπε να βρει εκείνο το κάτι πάνω στο οποίο θα πατήσει το promo του. Άλλα ποντάρουν στην γιγαντιαία ποσότητα. Άλλα στους ιδιαίτερους συνδυασμούς.

Αυτό πόνταρε πρώτον σε ένα υλικό και δεύτερον στο franchise burger του.

Στο Bail Burger θα βρεις ένα από τα πιο top-5 μπέργκερ που έχεις δοκιμάσει

Το Bail Burger που βλέπεις από πάνω είναι πάναπλο στη σκέψη και άρτιο στην εκτέλεση. Μπιφτέκι, μπέικον, καραμελωμένα κρεμμύδια, τσένταρ, μαγιονέζα, μαρούλι, πίκλες, ντομάτα. Το μπέργκερ όμως με την καπνιστή πανσέτα είναι από υψηλές φαντασίες. Πακέτο με καπνιστό μπέικον καταργεί όλα τα υπόλοιπα. Στέκεται μόνο του στην κορυφή. Κάθε top-5 με μπέργκερ θα πρέπει να έχει αυτό του Bail.

Στο Bail Burger θα βρεις ένα από τα πιο top-5 μπέργκερ που έχεις δοκιμάσει

Αυτό είναι που θα σε καθίσει στο τραπέζι. Αυτό είναι που θα πάρει όλα τα εύσημα. Όταν πας να φας μετράνε και άλλα πράγματα. Όπως η αντιμετώπιση του μαγαζιού στον πελάτη. Εγώ ως μεγάλος φαν της οποιασδήποτε σάλτσας, εκτίμησα αφάνταστα που φέρνουν κέτσαπ, μουστάρδα, μαγιονέζα και bbq στο τραπέζι για να τις χρησιμοποιήσεις κατά το δοκούν. Προς εκτίμηση είναι και το μέγεθος του μπέργκερ, αφού το ψωμάκι έχει μεγαλύτερη διάμετρο από τα περισσότερα. Θες και την τιμή; Το Bail Burger που πήρα κάνει μόνο 7.50 ευρώ. Με χειροποίητες πατάτες στο πλάι του, όχι σε υπερβολική ποσότητα. Όσο χρειάζεται ώστε να επικεντρωθείς στο μπέργκερ.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Στο Bail Burger θα βρεις ένα από τα πιο top-5 μπέργκερ που έχεις δοκιμάσει

Διομείας 2-4 και Ερμού 18

Φωτογραφίες: Ιωσήφ Χαλαβαζής