Το καλύτερο γαλακτομπούρεκο της πόλης «κρύβεται» στη Νέα Σμύρνη!
Βρείτε μας στο
Στέκια - Φαγητά

Το καλύτερο γαλακτομπούρεκο της πόλης «κρύβεται» στη Νέα Σμύρνη!

Αγαπάς τα παραδοσιακά και θέλεις να ξεφύγεις από τα καφέ με τη δυνατή μουσική, τους κλειστούς χώρους και την αποπνικτική ατμόσφαιρα;

Αν ναι, τότε το νέο σου στέκι θα το βρεις στη… Νέα Σμύρνη!

Ο λόγος φυσικά για το παραδοσιακό –πιο παραδοσιακό δεν γίνεται- ζαχαροπλαστείο «Κούτρας» που αποτελεί σήμα κατατεθέν της Νέας Σμύρνης. Παρότι βρίσκεται σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της περιοχής, την Ελευθερίου Βενιζέλου, δε θυμίζει σε τίποτα μαγαζί ενός τόσο κομβικού σημείου.

Ο λόγος; Το ζαχαροπλαστείο αυτό μοιάζει να το ξέχασε ο χρόνος, αφήνοντας το πίσω στις δεκαετίες του ’70 και του ’80 τότε που οι συναντήσεις στα παραδοσιακά καφενεία σημάδευαν την Αθήνα της εποχής.

Στα λιγοστά τραπεζάκια που υπάρχουν έξω από το ζαχαροπλαστείο – κόσμημα της Νέας Σμύρνης, μπορείς να κάτσεις και να απολαύσεις το γλυκό ή τη σπιτική βυσσινάδα σου, ενώ ακόμη μία επιλογή είναι και ο γευστικότατος ελληνικός καφές που με χαμόγελο θα σου σερβίρουν οι ιδιοκτήτες αν τον ζητήσεις.

koutras-500

Τα γλυκά που θα βρει κανείς εκεί είναι πάντα φρέσκα και ζεστά, αφού συνεχώς βγαίνουν νέα ταψάκια από το φούρνο.

Ο «Κούτρας» είναι γνωστός ως «το καλύτερο γαλακτομπούρεκο της Νέας Σμύρνης», με το πλούσιο φύλλο και τη γενναιόδωρη δόση σιροπιού με κανέλλα, ωστόσο μπορεί να απολαύσει κανείς κι άλλα ολόφρεσκα σπιτικά γλυκά ταψιού ακόμα και σε ατομικές μερίδες!

Από το ραβανί στα λυχναράκια και από τον μπακλαβά στο κανταΐφι και το σαραγλί θα κληθείς να αποφασίσεις σε ποιον από όλους τους πειρασμούς θα υποκύψεις…

Το καλύτερο γαλακτομπούρεκο της πόλης «κρύβεται» στη Νέα Σμύρνη!

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

Bonus: Το σπιτικό παγωτό! Σε ατομικές συσκευασίες, σερβίρεται παγωτό το οποίο είτε μπορείς να φας εκεί είτε να το πάρεις πακέτο για το σπίτι σε διάφορες γεύσεις ώστε να κάνεις τους δικούς σου συνδυασμούς απόλαυσης.

Από τις γεύσεις που σίγουρα επιβάλλεται να δοκιμάσεις είναι η σοκολάτα πλούσια σε κακάο και η βανίλια που ουδεμία σχέση έχει με αυτή του εμπορίου. Ποιος μπορεί να πει όχι στο παγωτό «της μαμάς»;

Το καλύτερο γαλακτομπούρεκο της πόλης «κρύβεται» στη Νέα Σμύρνη!

Πρόκειται για μία οικογενειακή επιχείρηση που έχει καταφέρει να αποκτήσει φανατικούς υποστηρικτές, τόσο λόγω της γεύσης και της ποιότητας των προϊόντων της όσο και της ευγένειας των ανθρώπων που συναντάς εκεί.

Ακόμα κι αν μένεις στην άλλη άκρη της Αθήνας, το ζαχαροπλαστείο αυτό αξίζει την ταλαιπωρία και με το παραπάνω. Θα σε αποζημιώσει, άλλωστε, σε γεύση…

Πού θα το βρεις

Ελ. Βενιζέλου 165, Νέα Σμύρνη

210-9330982