Αν πας για θαλασσινά στο «Σαρδελάκι» θα αισθανθείς… lucky!  (pics)
Βρείτε μας στο
Στέκια - Φαγητά

Αν πας για θαλασσινά στο «Σαρδελάκι» θα αισθανθείς… lucky! (pics)

Αν σου αρέσουν τα θαλασσινά και βρίσκεσαι στην ευρύτερη περιοχή της Γλυφάδας, τότε μια επίσκεψη στο «Σαρδελάκι» για ένα... προσκύνημα κρίνεται επιβεβλημένη.

Υποθετικό- εντάξει, όχι και τόσο υποθετικό- σενάριο: έχεις αρχίσει να βλέπεις μαύρες τελίτσες από την πείνα ενόσω προχωράς στο κέντρο της Γλυφάδας. Θέλεις να φας, όμως επειδή την τελευταία εβδομάδα το πρόγραμμα διατροφής σου δεν θέτει υποψηφιότητα για το βραβείο του πιο ιδεατού στα χρονικά (σουβλάκια Δευτέρα- Τρίτη- Τετάρτη, πίτσες Πέμπτη- Παρασκευή- Σάββατο), θέλεις να φας ψαρικά.

Με την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών σου κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και πήγαινε στο «Σαρδελάκι». Θα σε βοηθήσει  να κρατηθείς στη ζωή και θα σου φτιάξει και το κέφι με τα πιάτα του.

Πού βρίσκεται: Ο γράφων είναι Θεσσαλονικιός οπότε μην του βάζετε δύσκολα. Το μαγαζί βρίσκεται απέναντι από το κλειστό γήπεδο μπάσκετ της Γλυφάδας (αυτό στο κέντρο, όχι το άλλο κοντά στο γήπεδο του γκολφ). Σύμφωνα με την Google, πάντως, είναι στην οδό Φοίβης 15.

Ξέρετε που βρίσκεται αυτό, έτσι; Σωστά: ακριβώς απέναντι από το κλειστό γήπεδο μπάσκετ της Γλυφάδας.

reds

Χώρος: Απλός, λιτός και απέριττος. Λευκές, ψάθινες καρέκλες, ξύλινα τραπεζάκια, παλιοί δίσκοι καφενείου, ο κατάλογος θυμίζει μαυροπίνακα, ενώ η ωραία γυάλινη πρόσοψη και τα «μανιτάρια» που σε ζεσταίνουν τον χειμώνα κάνουν πιο θελκτικό το να κάτσεις έξω παρά μέσα.

ekso

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

aske

Τι να φάτε: Ό,τι βρεθεί στο διάβα σας, όμως αξίζει μια ιδιαίτερη μνεία στο χέλι (το πιο εύγευστο… μπέικον που θα φάτε ποτέ στη ζωή σας), τα αχνιστά μύδια, τα καβούρια, την καραβιδόψιχα και τις τηγανιτές πατάτες.

Ναι, τις τηγανιτές πατάτες: πρόκειται για τραγανό, θερμιδικό όνειρο.

sardelaki

sadre

kavour

sres

Τι να πιείτε: Ό,τι σας φωτίσει ο Θεός. Δυστυχώς, ο συγκεκριμένος Θεσσαλονικιός δεν πίνει αλκοόλ (για συμπαράσταση στους Α.Α), οπότε…

meme

Τιμές: Εξαρτάται αν τρώτε για έναν φυσιολογικό άνθρωπο ή για μια ποδοσφαιρική ενδεκάδα. Αν, πάντως, δεν πάτε γι’ ατομικό ρεκόρ, ανάλογα το τι θα πιείτε οι τιμές κυμαίνονται από 20 έως 30 (το ανώτατο) ευρώ το άτομο.

Καλό θα ήταν να πάτε με κάποιον φίλο σας/ φίλη σας για να λέτε μετά «Μαζί τα φάγαμε».

sa

Κρατήσεις: Δεν υπάρχουν. Πηγαίνεις απλά εκεί και προσεύχεσαι σε όλους τους αγίους να βρεις τραπέζι. Λόγω καλής «φήμης» τις ώρες αιχμής θυμίζει περίπου την Παναγιά της Τήνου τον Δεκαπενταύγουστο, γι’ αυτό καλό θα ήταν να δοκιμάσετε την τύχη σας ή σχετικά νωρίς ή ελαφρώς αργά.

panagia_ths_thnoy

Αξίζει; Και με το παραπάνω. Η σχέση ποιότητας- τιμής αγγίζει σχεδόν το άριστα. Και όχι «Άϊστα τγία» που έλεγε παλιά ο Ιάσων Τριανταφυλλίδης, αλλά αυτό που προσεγγίζει το 10.

Και ολογράφως γι’ αυτούς των θεωρητικών επιστημών: «το δέκα».