Από το κρουασάν και το προφιτερόλ στο μπέργκερ… Στο PAUL θα τα βρεις όλα!
Βρείτε μας στο
Στέκια - Φαγητά

Από το κρουασάν και το προφιτερόλ στο μπέργκερ… Στο PAUL θα τα βρεις όλα!

Εμείς θα ξεκινούσαμε με το κυρίως πιάτο, θα συνεχίζαμε με ένα αφράτο γλυκό και… θα ολοκληρώναμε με έναν καφέ ή μια ζεστή σοκολάτα για τη χώνεψη!

Αυτή η boulangerie – patisserie είναι το όνειρο του κάθε πεινασμένου και φέρει ένα και μοναδικό όνομα: PAUL.

Πρόκειται για υποκατάστημα της επιχείρησης του Παρισιού που από το 1889 χαρίζει στο κοινό του κάθε λογής καλούδια που έχουν ανακηρύξει την αλυσίδα αυτή την καλύτερη του είδους της. Και πώς να μην είναι;

paul-4-500

Με 32 τύπους γαλλικού ψωμιού, 30 είδη σάντουιτς, κρουασάν, σφολιατοειδή, πίτσες, κις, brioche, macaron, πεντανόστιμο παραδοσιακό γαλλικό μιλφέιγ, εκλέρ, και πολλά ακόμα γλυκίσματα, το PAUL της Πανεπιστημίου δικαίως θεωρείται το απόλυτο hotspot της περιοχής. Εκεί, μπορείς να προμηθευτείς τον πρωινό καφέ σου και να τον συνδυάσεις με φρέσκα κρουασάν και κάθε λογής γλυκό που σίγουρα θα σου φτιάξει τη μέρα!

paul-1-500

Τι θα διαλέξεις; Αυτό που σίγουρα αξίζει να δοκιμάσεις είναι το αυθεντικό γαλλικό οικογενειακό προφιτερόλ του, φτιαγμένο από 25 (!) αφράτα σουδάκια, κρέμα πατισερί, σιρόπι σοκολάτας με επίγευση φουντουκιού και καβουρδισμένο φιλέ αμυγδάλου. Μία κουταλιά αρκεί για να το φας όλο μόνος σου…

Μια εξίσου απολαυστική επιλογή για πρωινό είναι και η τάρτα λεμόνι του PAUL, σκέτη ή με μαρέγκα, ενώ σταθερή αξία αποτελούν τα γαλλικά κρουασάν βουτύρου με κρέμα πραλίνας φουντουκιού (η συνήθεια που έγινε… εμμονή)!

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Και από αλμυρές γεύσεις;

Είπαμε, το PAUL τα έχει όλα. Καφέ, γλυκό και αλμυρά που μας ενθουσίασαν.

paul-2-500

Στα απόλυτα must του «Παράδεισου» αυτού ανήκει τόσο το «Croque Grec», το αφράτο ψωμί pain de mie, με ντομάτα, φέτα, ζαμπόν και μείγμα τυριών με ρίγανη και θυμάρι, που χάρη στις ελληνικές πινελιές του εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους, όσο και το fougasse, το ψωμί ζυμωμένο με ελαιόλαδο, που θα βρεις σε 5 απολαυστικές γεύσεις: σκέτο, με τυρί emmental, με ελιές, με καραμελωμένο κρεμμύδι ή με lardon.

Μπορείς να απολαύσεις το γεύμα σου και εντός της boulangerie επιλέγοντας ανάμεσα στα προϊόντα του φούρνου και τα κυρίως πιάτα, μεταξύ των οποίων οι δροσιστικές σαλάτες και οι μερίδες χοιρινού ή κοτόπουλου σερβιρισμένες με τηγανιτές πατάτες, ρύζι και διάφορα άλλα συνοδευτικά της αρεσκείας σου.

paul-3-500

Επειδή, όμως, το PAUL μιλά για τα καλά στην καρδιά του Έλληνα, από το μενού του δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα χορταστικά μπέργκερ με τις τηγανιτές πατάτες και τη σως, που  -δικαίως- αποτελούν την αδυναμία όλων μας.

Τι καλύτερο από ένα μέρος που συνδυάζει τα πάντα; Εμείς πάντως θα ξεκινούσαμε με το κυρίως πιάτο, θα συνεχίζαμε με ένα αφράτο γλυκό και… θα ολοκληρώναμε με έναν καφέ ή μια ζεστή σοκολάτα για τη χώνεψη!

Εσείς;

Info

Πανεπιστημίου 10, Σύνταγμα

Δευτέρα –  Σάββατο 07:30 – 21:30