Στο Veniero θα φας την καλύτερη εκδοχή κοτόπουλου που έχεις δοκιμάσει
Βρείτε μας στο

Έχω την αίσθηση πως υπάρχει ένας τομέας στην ελληνική αγορά εργασίας που αντί να χειροτέρεψε στην κρίση, έγινε καλύτερος. Η εστίαση. Πέραν του ότι αυξήθηκαν τρομακτικά οι επιλογές, οι άνθρωποι έμαθαν να είναι πιο απαιτητικοί σε αυτό που θέλουν και ώθησαν πολλούς σε μια υπέρβαση. Ένα από τα μαγαζιά που έρχεται να υπενθυμίσει ότι η μαγειρική είναι ένα κομμάτι που το έχουμε, είναι το Veniero Bar Restaurant στην Κηφισιά.

Σίγουρα ένας τέτοιος συνδυασμός λέξεων δεν σε προδιαθέτει για κάτι που να μπορεί να το κουμαντάρει η τσέπη σου. Έτσι πίστευα κι εγώ όταν αποφάσισα να το επισκεφτώ. Μετά από δυο ώρες παραμονής εκεί αντιλήφθηκα ότι ούτε η τσέπη μου πόνεσε ούτε και κάτι άλλο. Το αντίθετο. Κατάφερα να γευτώ πράγματα που νομίζω πως σε οποιοδήποτε άλλο μαγαζί της γκουρμέ κοινωνίας θα πλήρωνα τα διπλάσια. Και δεν είμαι να πεις και κανένας μαθημένος σε τέτοια πιάτα. Από σουβλατζίδικο μέχρι πιτσαρία κινούμαι. Άντε κανένα ιταλικό στο τσακίρ κέφι.

Για να μην βάζω άλλες σάλτσες, πάμε στα σημαντικά. Στο Veniero έφαγα ένα από τα καλύτερα πιάτα με κοτόπουλο που έχω φάει. Στα 2-3 κορυφαία σίγουρα. Ο σεφ Στέλιος Μπαξεβάνης φτιάχνει ένα φιλέτο κοτόπουλο καλυμμένο από jack daniels sauce, με έναν άρτιο πουρέ με κόκκους πιπεριού να το συνοδεύουν. Αν πάρεις μια μπουκιά από το καθένα ξεχωριστά εντυπωσιάζεσαι. Αν τα συνδυάσεις, μα-γεύεσαι.

Στο Veniero θα φας την καλύτερη εκδοχή κοτόπουλου που έχεις δοκιμάσει

Από τα σταθερά πιάτα του καταλόγου τούτο αποτελεί για μένα το πρώτο που πρέπει να δοκιμάσεις. Απ΄αυτά που θα βρεις στο χριστουγεννιάτικο και το πρωτοχρονιάτικο μενού, υπάρχουν δύο που θα σταθούμε. Το φιλέτο πάπιας με αποξηραμένο μάνγκο, σπανάκι και African cherry orange για τα Χριστούγεννα. Και το οσομπούκο σιγομαγειρεμένο με φρούτα του δάσους σε κόκκινο κρασί και καρέ πατάτας με φασκόμηλο και φρέσκα μυρωδικά για την Πρωτοχρονιά. Εγώ μέχρι προχθές δεν ήξερα καν ότι υπάρχει λέξη οσομπούκο και όλα αυτά τα υλικά. Γενικότερα είμαι δύσκολος σε τόσο extreme υλικά. Στο Veniero για κάποιο λόγο δεν το σκέφτηκα ιδιαίτερα και τα απόλαυσα.

Στο Veniero θα φας την καλύτερη εκδοχή κοτόπουλου που έχεις δοκιμάσει

Στο Veniero θα φας την καλύτερη εκδοχή κοτόπουλου που έχεις δοκιμάσει

Στο Veniero θα φας την καλύτερη εκδοχή κοτόπουλου που έχεις δοκιμάσει

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Επόμενο «ουάου» στη λίστα είναι το γλυκό που θα βρεις στο χριστουγεννιάτικο μενού. Εggnog με παγωτό σαμπάνια. Όχι, δεν είναι άλλη μια αμερικανιά. Είναι ένα γλυκό που θα το περιγράφεις στις παρέες σου. Όσο το δοκίμαζα σκεφτόμουν πως θα ήταν αν το έβαζες σε φύλλο μπουγάτσας. Τόσο κρεμώδες και σωστά γλυκό ήταν το eggnog.

Στο Veniero θα φας την καλύτερη εκδοχή κοτόπουλου που έχεις δοκιμάσει

Για το τέλος άφησα τη μπάρα του. Στο μενού θα βρεις κλασσικά cocktails, τα οποία όμως έχουν την πινελιά του υπεύθυνου. Το Veniero Zombie για παράδειγμα μπορεί να γίνει το δικό σου ποτό. Θα σε εντυπωσιάσει και με τον τρόπο παρασκευής του.

Στο Veniero θα φας την καλύτερη εκδοχή κοτόπουλου που έχεις δοκιμάσει

Κάτι έχω ξεχάσει. Α, ναι. Εστίασα τόσο πολύ στο φαγητό που ξέχασα να αναφερθώ στον χώρο. Στην αίσθηση δηλαδή που σου δημιουργείται μόλις μπεις μέσα. Πολύ σημαντικό πράγμα κι αυτό. Είπαμε. Θέλουμε κάθε ευρώ που δίνουμε να προσφέρει μια συνολική εμπειρία. Μικρές λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Όπως το ιδιαίτερο συγκρότημα φωτιστικών πάνω από τη μπάρα. Ή οι εικόνες από ταινίες του Φελίνι. Τέλος, αυτός ο συνδυασμός ατμοσφαιρικού εστιατορίου με πιο cosy μεριές. Πρώτη εικόνα έχεις τα τραπέζια για φαγητό και μετά τους άνετους καναπέδες και τα stands για το ποτό.

Μενού Παραμονής Χριστουγέννων

Welcome drink: Christmas sangria

Σούπα κολοκύθας με κρουτόν σφενδάμου και κανέλλα

Τάρτα γλυκοπατάτας με μαρσμέλλοου, καπνιστό αλάτι αι τσιπς προσούτο

Σαλάτα με αποξηραμένα φρούτα σούπερφουντς και παλαιωμένο μπαλσάμικο

Φιλέτο πάπιας με αποξηραμένο μάνγκο, σπανάκι και African cherry orange

Εggnog με παγωτό σαμπάνια

Από 38 ευρώ το άτομο

Μενού Παραμονής Πρωτοχρονιάς

Welcome drink: Hot brew

Σούπα κάστανο με επικάλυψη σφολιάτας

Νιόκι τυριών με Christmas ham και πέρλες ροδιού

Σαλάτα ανάμεικτη, με σιτάρι, ντοματίνια, Christmas leftover και ντρέσινγκ πορτοκάλι

Οσομπούκο σιγομαγειρεμένο με φρούτα του δάσους σε κόκκινο κρασί και καρέ πατάτας με φασκόμηλο και φρέσκα μυρωδικά.

Γαλακτομπούρεκο σε κέλυφος σοκολάτας, σιροπιασμένα φύλλα κρούστας και επικάλυψη χρυσού

Από 50 ευρώ το άτομο

Veniero, Θόδωρου Δηλιγιάννη 56, Κηφισιά, Τηλέφωνο κρατήσεων 210 2723110