Στο Άλφicon η ελληνική κουζίνα γίνεται ο ορισμός του γκουρμέ!
Βρείτε μας στο
Στέκια - Φαγητά

Στο Άλφicon η ελληνική κουζίνα γίνεται ο ορισμός του γκουρμέ!

Αντλώντας έμπνευση για το όνομά του από το κριθάρι (άλφι) και τις εικόνες (icon) που κοσμούν τους χώρους του, το Άλφicon προσδοκά σύντομα να γίνει ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στέκια της Αθήνας για όσους γουστάρουν και το καλό φαγητό και το ποιοτικό ποτό.

«Άλφι» σημαίνει κριθάρι. Τα παλιά τα χρόνια, τότε που στις αθηναϊκές γειτονιές ομιλούταν ακόμα η καθαρεύουσα, η συγκεκριμένη λέξη υπήρξε συνώνυμο του «καθημερινού ψωμιού», της τροφής των απλών ανθρώπων.

«Icon» φυσικά, σημαίνει εικόνα. Ο συνδυασμός αυτών των δυο λέξεων συγκροτεί μια τρίτη λέξη που δεν υπάρχει σε κανένα λεξικό του κόσμου. Οι εμπνευστές της ωστόσο φιλοδοξούν πως κάποια στιγμή στο μέλλον, η λέξη «Άλφicon», αυτή η παράδοξη μισή ελληνική και μισή αγγλική λέξη, θα θεωρείται συνώνυμο του καλού φαγητού: οι κάτοικοι της Αθήνας θα την ακούνε και αυτόματα θα τους ανοίγει η όρεξη.

Άλφicon λοιπόν είναι το όνομα ενός νέου εστιατορίου που έκανε την εμφάνισή του στη νυχτερινή ζωή της Αθήνας τις πρώτες μέρες του Μαρτίου. Ένα εστιατόριο που έχει το πλεονέκτημα να ανήκει και να λειτουργείται από ανθρώπους που δεν είναι επιχειρηματίες με τη στενή έννοια της λέξης αλλά πάνω από όλα σεφ.

Στο Άλφicon η ελληνική κουζίνα γίνεται ο ορισμός του γκουρμέ!

Και όσοι γνωρίζουμε από καλό φαγητό μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε: προϋπόθεση για να είναι καλό ένα εστιατόριο είναι οι ιδιοκτήτες του να ξέρουν οι ίδιοι να μαγειρεύουν.

Αντλώντας έμπνευση για το όνομά του από το κριθάρι (άλφι) και τις εικόνες (icon) που κοσμούν τους χώρους του εστιατορίου, το Άλφicon εστιάζει στον συνδυασμό φαγητού και ποτού και προσδοκά σύντομα να γίνει ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στέκια της Αθήνας για όσους γουστάρουν και το καλό φαγητό και το ποιοτικό ποτό.

Στο Άλφicon η ελληνική κουζίνα γίνεται ο ορισμός του γκουρμέ!

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

Στεγαζόμενο σε ένα νεοκλασικό κτίριο επί της οδού Ηρώνδα, κάπου ανάμεσα στην πλατεία του Μάνου Χατζιδάκι και το Καλλιμάρμαρο, οι δύο νεαροί και ταλαντούχοι σεφ που τρέχουν την όλη προσπάθεια, ο Δημήτρης Ζύμπα και ο Νίκος Βοργιάς, επιχειρούν να αναδείξουν τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα μέσω του εστιατορίου τους.

Το Άλφicon είναι μια προσπάθεια που στεγάζεται κοντά στο Καλλιμάρμαρο αλλά δομείται σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ο Δημήτρης και ο Νίκος, οι δύο ιθύνοντες νόες πίσω από το φιλόδοξο project, έχουν αναπτύξει μια συνεργασία με μικρούς τοπικούς παραγωγούς, ανά την Ελλάδα και κάθε συνταγή που μετουσιώνουν σε πιάτο αποτελεί μια γκουρμέ παραλλαγή των κλασικών ελληνικών φαγητών: ο συνδυασμός του πολυτελούς περιβάλλοντος και της ελληνικής κουζίνας είναι ζητούμενο για την λειτουργία του μαγαζιού.

Στο Άλφicon η ελληνική κουζίνα γίνεται ο ορισμός του γκουρμέ!

Μερικά από τα πιάτα που επιλέγουν οι σεφ, για να μας συστηθούν, είναι η σούπα από σπαράγγια με χτένι ταρτάρ, νιόκι ανθότυρου και μους πανσέτας, κροκέτα κεχρί με χειροποίητο καπνιστό αλλαντικό και μαρμελάδα τομάτας, αστακός σε κρούστα από αγελαδινό βούτυρο μυρωδικών και μπούκοβο και τέλος σιδηρόδρομος σιγομαγειρεμένος για 48 ώρες με σελινόριζα και κοκκάρια σε μαυροδάφνη.

Στο Άλφicon η ελληνική κουζίνα γίνεται ο ορισμός του γκουρμέ!

Τα Vino di Sasso, Τσαπρουνάκος και Mavro Kalavrytino Natur είναι μερικά από τα κρασιά που αξίζει να συνοδεύσει κάποιος το γεύμα του στο Άλφicon.

Στο Άλφicon η ελληνική κουζίνα γίνεται ο ορισμός του γκουρμέ!

Άλφicon, Ηρώνδα 8, Αθήνα, Τηλ. 6958459383
Ωράριο:
Δευτέρα – Τρίτη: κλειστά
Τετάρτη – Σάββατο: 5:00 μ.μ. – 11:30 μ.μ.
Κυριακή: 2:00 μ.μ. – 6:30 μ.μ.