μπριζολάδικα
Βρείτε μας στο

Θα αναρωτιέσαι γιατί δεν δημοσιεύσαμε αυτό το κείμενο την Παγκόσμια Ημέρα Μπριζόλας. Δεν ξέρω. Ίσως γιατί δεν είμαστε τόσο κλισέ; Ίσως γιατί θα ήταν πολύ προβλέψιμο; Ενώ τώρα σε πιάσαμε εξ απήνης. Δεν το περίμενες. Η μπριζόλα είναι ένα κομμάτι κρέατος που απαιτεί δεξιοτεχνία και εμπειρία στο ψήσιμο της. Όπως κι αν την προτιμάς. Ιδίως αν δε μιλάμε για μια απλή μοσχαρίσια, αλλά για σπαλομπριζόλα ή σταβλίσια. Κι αν εσύ δεν ξέρεις να την ψήνεις σωστά, ξέρουν να στη μαγειρεύουν 5 μπριζολάδικα που θα βρεις στην πόλη. Αυθεντικά και σχεδόν αποκλειστικά. Κι αφού ελλείψει καλοκαιριού η παραλία θα αργήσει να μας δει, ας φάμε.

Steak Alive

5 μπριζολάδικα της Αθήνας που πρέπει να επισκεφτείς

Άνοιξε μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο και είναι για μένα το καλύτερο που υπάρχει στην Αθήνα. Δεν είναι μόνο η ποικιλία που έχει στις μπριζόλες. Είναι και η πολύ καλή εκτέλεση των πιάτων του και οι ευφάνταστες συνθέσεις. Δίκιλη μπριζόλα τόμαχοκ, Porterhouse Steak, Τ-bone γάλακτος ,ζουμερό rib eye, φιλέτο διάφραγμα, picanha είναι πράγματα που πρέπει να πάρεις.

Κρήτης 23 & Αγίου Γεωργίου 76, Κορυδαλλός, 2104952000

Σκίουρος Ψητοτεχνείο

Για όσους ζουν στα νότια προάστια είναι ένας ναός. Χώρος τέλεσης μυσταγωγίας. Ο Σκίουρος είναι ένα ακόμα μαγαζί που αποδεικνύει πως η Αργυρούπολη είναι μια υποτιμημένη περιοχή. Από κάθε άποψη.

Χοιρινά μπριζολάκια, καπνιστή χοιρινή, μπριζόλα XXL, rib-eye Ουρουγουάης, tomahawk chops είναι πιάτα που σε χορταίνουν μόνο που τα βλέπεις. Αν αντέχει το στομάχι της παρέας, δοκιμάστε και τα λουκάνικα του.

5 μπριζολάδικα της Αθήνας που πρέπει να επισκεφτείς

Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα

5 μπριζολάδικα της Αθήνας που πρέπει να επισκεφτείς

Μαρίνου Γερουλάνου 137 & Κομνηνών, Αργυρούπολη, 2109642336

Μπριζολάδες

Στην περίπτωση των Μπριζολάδων δεν χρειάζεται καν να κουνηθείς από το σπίτι σου. Δεν είναι εστιατόριο, αλλά κυρίως για delivery. Οι χοιρινές του μπριζόλες είναι καλοψημένες και ζουμερές και μάλιστα σου φέρνει ένα κιλό με 2 μερίδες πατάτες στα 12 ευρώ.

5 μπριζολάδικα της Αθήνας που πρέπει να επισκεφτείς

Αμύντα 34, Περιστέρι, 2105750059

Μαύρος Χοίρος

Παρά το ότι βρίσκεται σε λίστα για μπριζολάδικα, ο Μαύρος Χοίρος έχει πολλά ωραία πιάτα ακόμα. Πέρα από το κρέας. Όπως η φωλιά πατάτας με αυγά και μπέικον. Ή οι πανσέτες σούβλας που είναι καραμελωμένες. Σαφώς και θα δώσεις ψήφο εμπιστοσύνης και στη μπριζόλα Μαύρος Χοίρος. Με 15-18 ευρώ μπορείς να φας μέχρι σκασμού.

5 μπριζολάδικα της Αθήνας που πρέπει να επισκεφτείς

5 μπριζολάδικα της Αθήνας που πρέπει να επισκεφτείς

Πλατεία Ελευθερωτών, Χαλάνδρι, 2106826871

Γίδι

Πρόκειται για χασαποταβέρνα, η οποία όμως φημίζεται για τα πιάτα με τις μπριζόλες της και μπαίνει στα μπριζολάδικα της λίστας. Στη φήμη αυτή συμπεριλαμβάνονται και τα παϊδάκια. Στο Γίδι θα βρεις κι έναν πολύ ήρεμο χώρο που σου παρέχει τη δυνατότητα να επικεντρωθείς στο κρέας.

5 μπριζολάδικα της Αθήνας που πρέπει να επισκεφτείς

Λεωφόρος Τατοΐου 17,  Μεταμόρφωση Αττικής, 2102828848