Η πιο αντρική πίτσα είναι στο χέρι σου! Εσύ δοκίμασες τη ζύμη… μπύρας;
Βρείτε μας στο
Στέκια - Φαγητά

Η πιο αντρική πίτσα είναι στο χέρι σου! Εσύ δοκίμασες τη ζύμη… μπύρας;

Δε χρειάζεται να πούμε πως συνοδεύεται με άφθονη παγωμένη μπύρα, σωστά;

Έχει ματς, την έχεις διώξει απ’ το σπίτι και ετοιμάζεσαι να απολαύσεις τη μοναξιά σου.

Δε θα είσαι εντελώς μόνο όμως. Θα πάρεις αγκαλιά την… πίτσα των ονείρων σου!

Μια πίτσα που δεν μοιάζει με καμία άλη. Μια πίτσα που δικαίως μπορεί να θεωρηθεί η πιο… αντρική απ΄όλες. Κι αυτό διότι αποτελείται από βάση μπύρας. Ναι, καλά κατάλαβες.

Την ώρα που θα μασάς θα αισθάνεσαι μια λεπτή γεύση μπύρας να σου χαρίζει τη μεγαλύτερη γευστική απόλαυση των τελευταίων ετών.

Ήρθε η ώρα να μάθεις να δημιουργείς την πίτσα που θα σε κάνει να ερωτευτείς…

 

Τι θα χρειαστείς

  • 300 gr. αλεύρι
  • 4 gr. μαγιά ξηρή
  • 250 gr. τυρί (φέτα και κασέρι στην επιθυμητή αναλογία)
  • 5 – 6 φέτες ζαμπόν, γαλοπούλα ή μπέικον
  • 190 ml. μπύρα (εκτός ψυγείου)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 20 ελιές κομμένες
  • Μία μεγάλη ντομάτα σε φέτες & 1 κρεμμύδι σε ροδέλες
  • Mία πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
  • Λίγο βασιλικό & λίγη ρίγανη
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι & πιπέρι

3

Εκτέλεση

Η πιο αντρική πίτσα είναι στο χέρι σου! Εσύ δοκίμασες τη ζύμη… μπύρας;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και τη μπύρα και ανακατεύουμε καλά με το χέρι, ζυμώνοντας ελαφρά για 2 – 3 λεπτά. Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε 15 λεπτά εκτός ψυγείου.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

2

Μετά τα 15 λεπτά, την τοποθετούμε στο ψυγείο για 20 λεπτά προτού προσθέσουμε τα υλικά μας.

Ξεκινάμε να ανοίγουμε τη ζύμη μας. Μόλις πλάσουμε και ανοίξουμε το ζυμάρι, τοποθετούμε σε ειδικό δίσκο ψησίματος (τον οποίο λαδώνουμε ελαφρά) και προσθέτουμε από πάνω τα υλικά που έχουμε επιλέξει.

Αρχίζουμε με τα τυριά και τα αλλαντικά και ολοκληρώνουμε με το κρεμμύδι, την πιπεριά και τις φέτες ντομάτας τις οποίες αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και βασιλικό.

Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για μισή ώρα.

1

Τip: Μπορούμε να προσθέσουμε και επιπλέον υλικά της αρεσκείας μας λίγο πριν το ψήσιμο. Συνοδεύουμε (εννοείται) με παγωμένη μπύρα!