iphone
Βρείτε μας στο
Tech

Το iPhone αλλάζει το πιο διάσημο στοιχείο της εξωτερικής του εμφάνισης

Το πιο εμβληματικό στοιχείο της εξωτερικής εμφάνισης του iPhone ετοιμάζεται να μας αφήσει χρόνους.

Το μικρό στρογγυλό κουμπί του τηλεφώνου ήταν ο κύριος τρόπος αναγνώρισης των ακουστικών της Apple, τουλάχιστον όταν έχουν απενεργοποιηθεί. Όλα όμως δείχνουν πως θα το «εξαφανίσουν» στα νέα iPhone8.

Όλα αυτά σύμφωνα με τον κώδικα που κατά λάθος κυκλοφόρησε από την Apple. Μέρος του κώδικα περιέχει έναν έλεγχο για το αν η συσκευή έχει ένα home button, κάτι το οποίο πριν ήταν αχρείαστο, αφού κάθε iPhone είχε ένα.

Υπάρχει η πιθανότητα η αναφορά να γίνεται για κάποιες άλλες συσκευές που χρησιμοποιοούν iOS και δεν έχουν αυτό το κουμπί, όπως για παράδειγμα η Apple TV. Αλλά η αφαίρεση του κεντρικού κουμπιού στο iPhone συμφωνεί με τους άλλους κώδικες που εμφανίζονται στην κυκλοφορία, σε φωτογραφίες που περιλαμβάνονται μέσα, αλλά και σε αρκετά χρόνια με αντίστοιχες φήμες.

Για παράδειγμα, σε διάφορες φωτογραφίες που απεικονίζουν το νέο κινητό, φαίνονται κάποια χαρακτηριστικά του στο πάνω μέρος αλλά τίποτα στο κάτω μέρος που φιλοξενούσε το κουμπί. Αν αυτό ισχύει μπορούμε να υποθέσουμε ότι τον ρόλο του κουμπιού θα τον έχει ένα κουμπί αφής μέσα στην οθόνη, όπως συμβαίνει και στα Android.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Το iPhone αλλάζει το πιο διάσημο στοιχείο της εξωτερικής του εμφάνισης

Kάποιοι ήλπιζαν ότι η εδώ και καιρό φήμη πως το κουμπί θα αφαιρεθεί θα σήμαινε πως θα το έβρισκαν κρυμμένο κάτω από την οθόνη και ο αισθητήρας του δαχτύλου θα έλαμπε κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του. Προς το παρόν δε φαίνεται να υπάρχει αναφορά σε TouchID αισθητήρα δαχτυλικού αποτυπώματος και πιθανότατα το νέο κουμπί θα είναι εικονικό.

Αυτό θα σημαίνει επίσης ότι το κουμπί θα μπορεί να φεύγει από τη μέση όποτε αυτό χρειαστεί όπως για παράδειγμα σε περιπτώσεις προβολής ενός βίντεο.

Η Apple αλλάζει και ίσως προετοιμάζεται για την ολοκληρωτική αφαίρεση του κεντρικού κουμπιού.