Watch Dogs 2: Η videogame έκδοση του Mr. Robot

Ένας νεαρός χάκερ σε μια πόλη που παρακολουθεί τα πάντα, προσπαθεί να επιβιώσει και να ξυπνήσει τον κόσμο. Η κεντρική ιδέα αυτή ακολουθήθηκε και από ένα νέο video game που έκανε την εμφάνισή του τον Ιούνιο του 2012.

Η κεντρική ιδέα της πολυαγαπημένης τηλεοπτικής σειράς Mr. Robot είναι αυτή που την έκανε αγαπητή και στο κοινό. Ένας νεαρός χάκερ σε μια πόλη που παρακολουθεί τα πάντα, προσπαθεί να επιβιώσει και να ξυπνήσει τον κόσμο. Η κεντρική ιδέα αυτή ακολουθήθηκε και από ένα νέο video game που έκανε την εμφάνισή του τον Ιούνιο του 2012. Το όνομά του είναι Watch Dogs και κυκλοφορεί με την σφραγίδα της Ubisoft. Ο νεαρός πρωταγωνιστής έχει στη διάθεσή του μια σειρά από gadgets και όπλα, αλλά στην ουσία αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι η δυνατότητά του να κάνει hacking τα πάντα: να ακούσει συνομιλίες περαστικών, να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα τους, να μπει στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, να κάνει γενικά τα πάντα.

1

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε το 2014, ωστόσο δεν κατάφερε να εκπληρώσει όλες τις υποσχέσεις του και έτσι η Ubisoft αποφάσισε να κάνει αρκετές αλλαγές πριν δώσει στην αγορά το δεύτερο μέρος της σειράς. Το Watch Dogs 2 έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 15 Νοεμβρίου για PC, PS4 και Xbox One και για άλλη μια φορά σας βάζει στον μαγικό κόσμο του hacking. Είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το παιχνίδι στα γραφεία της ελληνικής αντιπροσωπείας της Ubisoft, της CD Media και η αλήθεια είναι πως οι εντυπώσεις που μας άφησε είναι εξαιρετικές. Τα γεγονότα του λαμβάνουν χώρα σε μια εναλλακτική έκδοση του San Francisco, ενώ ο νέος πρωταγωνιστής ονομάζεται Marcus Holloway.

pavlos4

Ο Marcus συνεργάζεται με την ομάδα hackers DedSec για να βγάλει εκτός λειτουργίας το ctOS 2.0, το κεντρικό δίκτυο που ελέγχει τα πάντα (για λογαριασμό του κράτους) στην ευρύτερη περιοχή. Η στροφή του τίτλου σε μια πιο techno-hipster πόλη είναι σαφής από το πρώτο λεπτό και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης καταφέραμε να παίξουμε ένα μέρος της κεντρικής ιστορίας, αλλά και έναν μεγάλο αριθμό υπο-αποστολών. Πέραν αυτών των δύο κατηγοριών αποστολών, θα υπάρχει και ένα online κομμάτι, το οποίο ωστόσο δεν μπορέσαμε να δοκιμάσουμε. Σε αυτό πάντως, οι υπεύθυνοι της Ubisoft τόνισαν πως οι παίκτες θα μπορούν να συνεργάζονται και να ολοκληρώνουν μαζί αποστολές ή και να αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλο, κάνοντας -τι άλλο;- επιθέσεις hacking.

pavlos-2

Η αποστολή του κεντρικού campaign μας έβαλε στο εσωτερικό του κτιρίου μιας μεγάλης εταιρείας που συλλέγει δεδομένα, με απώτερο σκοπό να βγει εκτός λειτουργίας ο κεντρικός server. Ο παίκτης έπρεπε να κινηθεί όσο πιο αθόρυβα γίνεται, με ελάχιστα όπλα και gadgets στην κατοχή του, να ανέβει αρκετά επίπεδα και να φτάσει στον τελικό του στόχο. Η μείξη στοιχείων stealth και platform είναι πολύ καλή και η προσοχή μας δεν έφυγε καθόλου από την τηλεόραση που χρησιμοποιούσαμε. Κάποιες διαδικασίες επίλυσης γρίφων παραμένουν στο ίδιο μοτίβο, ενώ για άλλη μια φορά μπορούμε να χακάρουμε τα πάντα, με κυρίαρχο «εργαλείο» τις κάμερες παρακολούθησης. Ο παίκτης μπορεί να αναλάβει τον έλεγχό τους, να τις περιστρέψει και να δει ακριβώς μέσα από το ηλεκτρονικό τους «μάτι» τι συμβαίνει στην περιοχή. Με όλα αυτά τα δεδομένα και με λίγες προσπάθειες για να μην γίνουμε αντιληπτοί, καταφέραμε να ανέβουμε στο κατάλληλο πάτωμα, να αφήσουμε αναίσθητους όσους φρουρούς χρειάστηκε και να φτάσουμε στον κεντρικό σέρβερ.

Μία δεύτερη αποστολή που εντάσσεται σε μετέπειτα στάδιο του παιχνιδιού, μας έστειλε στα στούντιο μιας κινηματογραφικής εταιρείας για να κλέψουμε το σενάριο και μερικά ακόμη στοιχεία. Εδώ τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα, οι εχθροί περισσότεροι, ενώ δοκιμάσαμε πάνω από 4-5 διαφορετικούς τρόπους για να ολοκληρώσουμε την αποστολή όσο πιο αθόρυβα γινόταν. Όταν όλα απέτυχαν, το γυρίσαμε στο…Call of Duty και δεν αφήσαμε κανέναν όρθιο.

pavlos-1

Η μεταφορά από σημείο σε σημείο στον τεράστιο χάρτη γίνεται με κάθε μορφής όχημα, η οδήγηση παραμένει στα ανεκτά επίπεδα του πρώτου παιχνιδιού, ενώ με την ολοκλήρωση αποστολών και την πρόοδο στο παιχνίδι, ο παίκτης μπορεί να φανερώσει δυνατότητες του χαρακτήρα που θα τον διευκολύνουν στο έργο του στη συνέχεια. Το παιχνίδι δείχνει πολλά υποσχόμενο και ευελπιστούμε πως οι βελτιώσεις που έχουν γίνει από την έκδοση του τίτλου που δοκιμάσαμε μέχρι και αυτήν που θα φτάσει στα καταστήματα θα είναι ακόμη περισσότερες. Μέχρι να έρθει λοιπόν η 15η Νοεμβρίου, δείτε ένα trailer μέσα από τον παρακάτω player.