For Honor: Videogame για άντρες!

Μιλάμε για ένα παιχνίδι που ανήκει στην κατηγορία των action hack and slash, δηλαδή των παιχνιδιών που προχωράς σε χάρτες και σφάζεις ό,τι βρεις μπροστά σου. Οι τρεις διαθέσιμες φατρίες είναι οι Ιππότες, οι Βίκινγκς και οι Σαμουράι, επιλέγεις μία από αυτές και ζεις την ιστορία μέσα από τα μάτια ενός χαρακτήρα

Η αγορά των videogames χαρακτηρίζεται από πληθώρα τίτλων σε πολλές κατηγορίες, αλλά αγαπημένε μου αναγνώστη, έχεις καταλάβει ότι τα περισσότερα games έχουν αρχίσει να γίνονται λίγο light. Πάει η βαρβατίλα που είχες συνηθίσει σε πολύ παλαιότερους τίτλους, τα άγρια ένστικτά σου δεν ξυπνούν εκ νέου με αυτά που βλέπεις. Η Ubisoft ήρθε να τα αλλάξει όλα αυτά, με το For Honor. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που θα κυκλοφορήσει 14 Φεβρουαρίου του 2017 (Αγ. Βαλεντίνου, βρε) και μεταφέρει τη μάχη ανάμεσα σε 3 φατρίες σε ένα αρκετά βίαιο περιβάλλον.

Το παιχνίδι φτιάχνεται από την ομάδα της Ubisoft στο Μόντρεαλ του Καναδά και θα διατεθεί σε εκδόσεις για PC, PS4 και Xbox One. Το αγαπημένο σου site είχε τη δυνατότητα να ταξιδέψει στο Παρίσι πριν από μερικές ημέρες και (πέραν του να φωτογραφηθεί στον Πύργο του Άιφελ σαν κλασικός Κινέζος τουρίστας) να πάρει μια πρώτη γεύση σχετικά με το τι σε περιμένει. Αρχικά, αυτό που θα πρέπει να γνωρίζεις είναι πως μιλάμε για ένα παιχνίδι που ανήκει στην κατηγορία των action hack and slash, δηλαδή των παιχνιδιών που προχωράς σε χάρτες και σφάζεις ό,τι βρεις μπροστά σου. Οι τρεις διαθέσιμες φατρίες είναι οι Ιππότες, οι Βίκινγκς και οι Σαμουράι και όπως εύκολα μπορείς να φανταστείς, επιλέγεις μία από αυτές και ζεις την ιστορία μέσα από τα μάτια ενός χαρακτήρα.

Πέραν της συμμετοχής σου στο single player κομμάτι, υπάρχει και το multiplayer, όπου θα μπορείς να σφαχτείς ελεύθερα με όλους τους online παίκτες από όλο τον κόσμο σε διάφορα γνωστά modes που ποικίλουν από μάχες 1-εναντίον-1 έως και 4-εναντίον-4 καθώς και άπειρων bots. Αν αποφασίσεις να συμμετέχεις σε online μάχες, θα απολαύσεις και τα πλεονεκτήματα του Faction War, ενός mode που λαμβάνει χώρα ταυτόχρονα με τους online αγώνες σου και αφού επιλέξεις μία από τις τρεις πλευρές σε ανταμείβει σε τακτά χρονικά διαστήματα με αντικείμενα που μπορείς να αξιοποιήσεις για να βελτιώσεις τον εξοπλισμό σου. Σε αυτό το mode μπορείς να συμμετέχεις ασχέτως αν παίζεις σε PC, PS4 ή Xbox One, κάτι που αυτόματα σε βοηθάει να εκμεταλλεύεσαι την υπεροχή των στρατευμάτων σου στις διάφορες περιοχές του χάρτη. Φαντάσου το σαν ένα επιτραπέζιο που δεν βλέπεις δράση, αλλά εκμεταλλεύεσαι τις νίκες των παικτών που έχουν διαλέξει την ίδια πλευρά με σένα. Απλά για να κερδίσεις κάτι, θα πρέπει να έχεις παίξει και online.

Στα του παιχνιδιού και των χαρακτήρων του, η τελική έκδοση του For Honor θα έρθει με 12 χαρακτήρες, τους οποίους στη συνέχεια μπορείς να δώσεις ξεχωριστό χαρακτήρα, ανάλογα με το στιλ που θέλεις να παίξεις. Έτσι, μπορείς να έχεις τον ανάλογο συνδυασμό ρόλου και σωματοδομής και να δουλεύεις είτε ως κυματοθραύστης και να καθυστερείς τους αντιπάλους, είτε ως stealth επιθετικός χαρακτήρας που θα εξοντώνεις τις αντίπαλες μονάδες. Για να ξεχωρίσει από όλα τα παρόμοιας λογικής παιχνίδια, η Ubisoft έκανε το For Honor ένα απαιτητικό παιχνίδι. Μην φανταστείς πως θα παίρνεις στα χέρια σου τον ήρωα και θα διαλύεις ότι βρεις μπροστά σου με ασταμάτητο πάτημα των πλήκτρων. Θα χρειαστεί αρκετή προπόνηση στην άμυνα, καθώς εκεί κρύβεται το «κλειδί» της νίκης. Το όπλο που κρατάς θα χρειαστεί να το τοποθετείς δεξιά, αριστερά ή πάνω από το σώμα σου, έτσι ώστε να αποκρούεις τα χτυπήματα των εχθρών και στη συνέχεια να εκτελείς σχετικές επιθέσεις.

Πολύ σημαντικό είναι το κομμάτι της stamina, η οποία και απεικονίζεται από ειδική μπάρα. Ξέχνα το ασταμάτητο πάτημα των πλήκτρων, γιατί μετά από λίγα δευτερόλεπτα θα δεις τον ήρωά σου να γίνεται σάκος του μποξ στα χέρια των εχθρών.  Οι πρώτες εντυπώσεις του For Honor είναι εξαιρετικές και μπορείς να πάρεις μια γεύση από το παιχνίδι μέσα από το παρακάτω video που ετοιμάσαμε.