Πρακτικός οδηγός για να ξεφύγετε από τον Στιβ Ντούζο του σχολείου σας
Βρείτε μας στο
Θείος Λάρι

Πρακτικός οδηγός για να ξεφύγετε από τον Στιβ Ντούζο του σχολείου σας

Μπόουλινγκ στο σχολείο, αυτή η κόλαση! Χρήσιμα τιψ για να ξεφύγετε από τον «Μπίλια» του σχολείου σας...

Ένας πρακτικός οδηγός με χρήσιμα τιψ για να ξεφύγετε από τον Στιβ Ντούζο του σχολείου σας.

Δύσκολη η πρώτη μέρα στο σχολείο… Πολύ δύσκολη, ειδικά για εκειούς που αλλάζουνε πίστα κι αφήνουνε την σαν το μικρό σπίτι στο λιβάδι ζωή του δημοτικού και μπαίνουνε στη κόλαση που ονομάζεται Γυμνάσιο. Για να πω την αλήθεια, πρι γίνω ο γίγας ηθικής που στέκεται μπροστά σας, εμάζευα ένσημα σ’ αυτό που τώρα οι συριζαίοι επιστήμονες ονομάζουνε μπόουλινγκ.

Έχοντας περάσει μια ζωή ολάκερη στη κορφή τση τροφικής αλυσίδας, εσκέφτηκα να δώκω καμία συμβουλή σε όποιο κακορίζικο γεννήθηκε σκατίφλωρας προκειμένου να αποφύγει τση κακοτοπιές και να αποχτήσει μια ερπίδα επιβίωσης.

Πρώτο και κύριο. Πάρε μια δεύτερη αλλαξιά ρούχα μαζί σου. Όταν η ΠΑΣΟΚΑΡΑ εκατάργησε τις ποδιές τ’ αλάνια που αργότερα εγίνανε Στιβ Ντούζοι τρίβανε τις χείρες τους από ικανοποίηση. Εκείνη η μπλε ποδία κάπου λειτουργούσε ως κάλυψη κι επειδή οι περισσότεροι νταήδες πάσχουνε κομμάτι στο θέμα της αντίληψης, μπορείς και να τη γλίτωνες και να προλάβαινες να σώσεις το τομάρι σου. Τώρα, όμως, δεν έχεις χρόνο. Οπότε άμα η μανούλα σου σε ντύσει σα να ‘σαι μπομπονιέρα, στη μπρώτη ευκαιρία ξεφορτώσου το. Καλύτερα να πας ντυμένος σα σακί, παρά παρανυφάκι.

Δεύτερο. Άλλαξε τ’ όνομά σου. Επειδή ο άλλος λέγεται Δευκαλίωνας κι έκαμε μ’ ευτό καριέρα, δε σημαίνει πως θα το εκτιμήσουνε στο σχολειό της Γκράβας. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και άλλες ανωμαλίες των γονέωνε μπροστά στην κολυμπήθρα. Κάτι Αναξίμανδροι, κάτι Πραξιτέληδες και ασφαλώς οι Αφροξυλάνθες έχουνε τη ντύχη αντιλόπης στο πάρκο Σερενγκέτι.

Τρίτο. Α φοράς γυαλιά, σπασ’ τα. Έχει αποδειχτεί επιστημονικά πως τα υαλικά στην κεφαλή τραβούν εκειούς που επιδίδονται στο μπόουλινγκ, όπως το μέλι την αρκούδα. Οπότε είναι προτιμότερο να σε περάσουνε για τυφλοπόντικα, παρά για κάνα νέρντουλα που έχει για χόμπι να διαβάζει.

Τέταρτο. Απόφυγε τσι κακοτοπιές και καμουφλάρισε τσι αδυναμίες σου. Αν, για παράδειγμα, η γλώσσα σου είναι τσακωμένη με το σίγμα, μην περιμένεις πως θα σε υποδεχτούν σαν τη νέα Μπέσυ Αργυράκη. Το «με λένε Θάκη», ας πούμε, κατατάσσεται στα εγκλήματα την πρώτη μέρα στο σχολείο. Κάλλιστα μπορείς να πεις «με λένε Θάνο» και καθάρισες. Εκτός κι αν αντί για Πέραμα, πηγαίνεις στη Μαδρίτη. Εκεί το… θίγμα το εκτιμούνε.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Πέμπτο. Αν προσφερθεί η μανούλα σου να σε πετάξει στο σχολείο, υποκρίσου το μπσύχραιμο και βάλε ξυπνητήρι μία ώρα νωρίτερα. Σύρσου μέχρι την κουζίνα και πάρε το πιο κοφτερό μαχαίρι. Σκάσε τα λάστικα και γύρνα στο κρεβάτι. Μπορεί να μην το καταλαβαίνεις τώρα, αλλά όταν θα δεις πώς θα «καλωσορίσουνε» το συμμαθητή σου που έσκασε μύτη συνοδεία, θα ευχαριστείς για μια ζωή τον θείο Λάρι…

Έκτο. Ακόμα κι οι ψυχολόγοι συνιστάνε το αντίθετο, ΜΗΝ είσαι ο εαυτός σου. Ειδικά άμα το χόμπι σου είναι να γράφεις ποίματα και να μαζεύεις πεταλούδες. Προσπάθησε να είσαι ο εαυτός εκειού που έχει τις περισσότερες γκόμενες κοντά του.

Έβδομο. Αγόρασε ένα από εκειά τα τσιγάρα με τσι μπαταρίες, που τώρα ετοιμάζουνται να τ’ απαγορέψουνε. Τα ηλεκτρονικά. Βγες στο πρώτο διάλειμμα κι άναψέ του. Αν πάρεις γραμμή πως σε κοιτάζουμε τίποτα αετονύχηδες παράξενα πες απλά «προσπαθώ να το κόψω». Μόλις κέρδισες κανονάκι κι ανέβηκες στην εκτίμησή τους.

Τελευταίο. Α σε ρωτήξουν αν έχεις γκόμενα, η απάντηση είναι μία: «Ναι, είναι από το χωριό δε ντη ξέρεις». Για καλό και για κακό, έχει πρόχειρο ένα χωριό. Ας πούμε Κουρκουμελάτα Κεφαλληνίας. Και ένα γυναικείο όνομα, ας πούμε Μαίρη. Και μια φωτογραφία σας μαζί. Ας πούμε προϊόν φώτοσοπ… Μη γκσεχνάς πως κι ο τάνγκαρος που σε τρομοκρατεί το ίδιο θα ‘χει κάμει…

Αμα έφτασες ως εδώ, είσαι άξιος. Μπορεί και να γλιτώσεις. Αλλιώς, να σκέφτεσαι πως κακώς πήγανε να τη καταργήσουνε τη μπροσευχή. Για πολλά παιδάκια ήτουνα η τελευταία τσου ερπίδα.