Ο εκατοντάχρονος που πήδηξε από το παράθυρο και εξαφανίστηκε
Βρείτε μας στο
Βιβλίο

Ο εκατοντάχρονος που πήδηξε από το παράθυρο και εξαφανίστηκε

Το παγκόσμιο φαινόμενο με πωλήσεις που ξεπερνάνε τα πέντε εκατομμύρια αντίτυπα...

Όχι δεν πρόκειται για ένα βιβλίο για τις περιπέτειες ενός αιωνόβιου. Ο Άλαν, ο κεντρικός ήρωας , δεν είναι ένας συμπαθητικός παππούς που απλά βαρέθηκε τη ζωή στο γηροκομείο και το έσκασε ξαφνικά λίγο πριν το πάρτι των εκατοστών του γενεθλίων.

Όλα αυτά συμβαίνουν άλλα το πλαίσιο είναι διαφορετικό. Ο Άλαν Κάρλσον , βλέπεις, είναι ειδικός στα εκρηκτικά, στη βότκα και έχει την ικανότητα να μπλέκεται σε περιπέτειες που αλλάζουν τη ζωή -όχι τη δική του, όσων είναι γύρω του.

Το καυστικό χιούμορ κυριαρχεί στο βιβλίο. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία του Jonas Jonasson που, αν και Σκανδιναβός, δεν γράφει το κλασικό αστυνομικό μυθιστόρημα

Και τώρα συμπληρώνοντας τα εκατό είναι πλέον αργά να αλλάξει , ούτε το θέλει άλλωστε. Το σκάει από το γηροκομείο, κλέβει μια βαλίτσα γεμάτη μετρητά ,που ανήκει σε συμμορία εγκληματιών , και ξεκινάει ένα περιπετειώδες ταξίδι που θα τον φέρει αντιμέτωπο με κακοποιούς, αστυνομικούς ακόμη και με έναν ελέφαντα.

vivlio2

Και το θέμα είναι πως όλα αυτά για τον Άλαν είναι απλά ρουτίνα, αφού φαίνεται πως στη διάρκεια της χαοτικής του ζωής είχε διαδραματίσει ρόλο κλειδί στις κορυφαίες στιγμές του 20ού αιώνα. Ο Στάλιν, ο Τσόρτσιλ, ο Μάο, ο Φράνκο ακόμα και ο φανταστικός αδελφός του Αϊνστάιν , που θα επιβεβαιώσει τη θεωρία του Αλβέρτου για τα όρια της ανθρώπινης βλακείας , θα διασταυρώσουν την ζωή τους μαζί του. Και όλα αυτά με έναν ξεκαρδιστικό τρόπο.

Το καυστικό χιούμορ κυριαρχεί στο βιβλίο. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία του Jonas Jonasson που, αν και Σκανδιναβός, δεν γράφει το κλασικό αστυνομικό μυθιστόρημα.

jonan

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Οι ήρωες μοιάζουν με καρτούν , τα όσα συμβαίνουν ξεπερνούν τα όρια της φαντασίας και όμως η ιστορία είναι απολαυστική. Διαβάζοντάς το ξεσπάς σε δυνατό , αβίαστο γελιο . Δεν είναι τυχαίο πως έγινε παγκόσμιο μπεστ σέλερ πουλώντας πάνω από 5 εκατομμύρια αντίτυπα. Να το διαβάσετε.