5 ποδοσφαιρικές «ζεϊμπεκιές» εξίσου μερακλίδικες με του Σβάρνα
Βρείτε μας στο

Είναι ντροπιαστική στιγμή.

Αν σκεφτείς ότι παίζεις ένα άθλημα που λέγεται «ποδόσφαιρο» και δεν καταφέρνεις το πόδι σου να πετύχει τη… σφαίρα, θες ν’ ανοίξει η γη και να σε καταπιεί.

Παρόλα αυτά, το να βρεις αέρα ή να πετύχεις στο περίπου το τόπι δεν είναι κάτι που συνέβη για πρώτη φορά με τον Στράτο Σβάρνα.

Με αφορμή ωστόσο την γκέλα του αμυντικού της ΑΕΚ στο ματς με τη Λέστερ, μπορούμε να θυμηθούμε αντίστοιχες περιπτώσεις ιστορικών «τσαφ».

Ποδοσφαιρικές «ζεϊμπεκιές» που κακώς δεν οδήγησαν συμπαίκτες και αντιπάλους στο να σκύψουν να χτυπήσουν παλαμάκια.

Όπως, για παράδειγμα, οι εξής:

Νίκος Μιχόπουλος (ΠΑΟΚ-Άρης)

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Αν υπήρχε τρόπος για delete στην ανθρώπινη μνήμη, είναι βέβαιο το πού θα το πατούσε ο Νίκος Μιχόπουλος. Στο πιο ακατάλληλο παιχνίδι (ντέρμπι με τον μισητό Άρη στην Τούμπα), στην πιο ακατάλληλη χρονική στιγμή (με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται 2-1 πίσω στο σκορ) ο τότε γκολκίπερ του «δικεφάλου του Βορρά» υπέπεσε σε μια από τις ιστορικότερες γκέλες της Α’ Εθνικής: Με ασύλληπτη «τσιφτεκιά» σε γύρισμα του Κουλακιώτη που έγινε… ασίστ για τον Φλόρες.

Γιάγκος Βούκοβιτς (Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ)

Δεν είναι ακριβώς ο ορισμός του «τσαφ». Δεν είναι ότι δεν πέτυχε την μπάλα. Για την ακρίβεια το ακριβώς αντίθετο -το ότι τη βρήκε με τον τρόπο που τη βρήκε- ήταν το πρόβλημα για τον Ολυμπιακό. Διότι σαν να ήθελε να διαγωνιστεί σε μέγεθος γκέλας τον Γιαννιώτη (που ακόμα δεν πρέπει να έχει καταλάβει τι συνέβη στη φάση) ο Γιάγκος Βούκοβιτς τον ξεπέρασε με ένα ανεπανάληπτο… κοκομπλόκο που κατέληξε σε αυτογκόλ-ήττα.

Παντελής Καπετάνος (Κέρκυρα-ΑΕΚ)

Το ευφάνταστο αν μη τι άλλο σύνθημα που στοίχειωσε την καριέρα του στην ΑΕΚ ήταν το «βάλε ένα γκολ και ας πεθάνω, Καπετάνο-Καπετάνο». Και βασίστηκε σε φάσεις σαν αυτή τη μεταφυσική που πρωταγωνίστησε ένα απόγευμα στην Κέρκυρα. Τότε που βρήκε τόσο ξώφαλτσα την μπάλα σε μια κραυγαλέα ευκαιρία μπροστά από την εστία, ώστε αυτή να πάρει… ανάποδες στροφές και αντί να καταλήξει στα δίχτυα, να το μετανιώσει και να γυρίσει πίσω!

Γιασίν Μεριά (Τότεναμ-Ολυμπιακός)

Δεν ήταν η πρώτη -και δυστυχώς για τον Ολυμπιακό ούτε η τελευταία- φορά που ο Γιασίν Μεριά αποδείχθηκε… καρμανιόλα. Ήταν σίγουρα όμως η πιο οδυνηρή. Έχοντας κάνει ονειρεμένο πρώτο ημίχρονο στην έδρα της Τότεναμ, οι Πειραιώτες είχαν πιστέψει ότι θα πάνε με το ισχυρό 2-0 στο ημίχρονο. Μέχρι ο Τυνήσιος να βρει αέρα σε μια φαινομενικά ακίνδυνη σέντρα και να κόψει τον αέρα της ομάδας του (που εντέλει ηττήθηκε 4-2).

Ρόνιν Ζέντνερ (Γκλάντμπαχ-Μάιντς)

Δεν είχε ως πρωταγωνιστή παίκτη ελληνικής ομάδας, αλλά θα ήταν σχεδόν… ύβρις από λίστα ιστορικών «τσαφ» να απουσιάζει αυτή η περίπτωση. Γιατί ο γκολκίπερ της Μάιντς, Ρόνιν Ζέντνερ, δεν απέδειξε απλώς ότι… χορεύουν και οι Γερμανοί, άμα λάχει, «ζεϊμπέκικο». Το έκανε με λατρεμένα σουρεαλιστικό τρόπο, μπερδεύοντας την μπάλα με τη βούλα του πέναλτι και σουτάροντας μια… φανταστική αντί για την κανονική που είχε φύγει πίσω του!