Όσα χρόνια κι αν περάσουν: Αυτό ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο βίντεο ever των Ράδιο Αρβύλα

Δεν παλιώνει ποτέ!

Το «Ράδιο Αρβύλα» έχει γράψει πια τη δική του ιστορία στην ελληνική τηλεόραση. Σε περίπτωση που δεν το έχει συνειδητοποιήσει κανείς (και ως ένα ακόμα ηχηρό καμπανάκι στους 40+ ότι έχουν πλέον μεγαλώσει) βαδίζει ολοταχώς στον 18ο χρόνο από τότε που βγήκε «στον αέρα».

Σε αυτή τη μακρά πορεία λοιπόν υπήρξαν διακυμάνσεις. Έφτασε κάποια στιγμή (και δικαίως) να θεωρείται το κορυφαίο χιουμοριστικό πρόγραμμα στη χώρα. Να σπάει τα κοντέρ της θεαματικότητας. Και κυρίως να εκτιμάται ως μια από τις ελάχιστες εκπομπές που τολμούν να κάνουν πραγματική (και όχι επιφανειακή) σάτιρα στα πολιτικά δρώμενα και πρόσωπα.

Δεν έχει λοιπόν σημασία αν, πόσους και ποιους από τους συντελεστές της συμπαθείς. Αν θεωρείς ενδεχομένως ότι το φορμάτ έχει «κρεμάσει» ή ότι συχνά (στην προσπάθεια να έχει απήχηση) αγγίζει τα όρια του λαϊκισμού. Είναι αναμφισβήτητο ότι το «Ράδιο Αρβύλα» έχει προσφέρει μερικά από τα πιο ξεκαρδιστικά video όλων των εποχών.

Πρωτοποριακά κόνσεπτ με υλικό της επικαιρότητας, ντυμένα με το χαρακτηριστικό voice over που συνδυάζει χιούμορ και αιχμηρή κριτική. Όπως αυτό που έχει μείνει στην ιστορία με πρωταγωνιστή τον Αντώνη Σαμαρά

Πίσω λοιπόν στο 2014 ο τότε πρωθυπουργός είχε παραχωρήσει μια συνέντευξη στον Γιάννη Πρετεντέρη. Τον είχε υποδεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου για μια συζήτηση επικεντρωμένη στην περιβόητη ανάπτυξη. Ήταν μια από τις φορές που το επιτελείο του «Ράδιο Αρβύλα» έδωσε πραγματικά τα ρέστα του.

Γιατί παρουσίασε τον πρωθυπουργό να μιλάει με υποβολέα. Με κάποιον που (υποτίθεται ότι) τον καθοδηγούσε στο ακουστικό για τον τρόπο και το ύφος με το οποίο έπρεπε να απαντάει. Και το αποτέλεσμα έκανε πολλούς να θεωρούν το video από τα κορυφαία (αν όχι το κορυφαίο) που έκανε ποτέ η εκπομπή.

Με απαρχή τη (γενικόλογη και γεμάτη αοριστίες) απάντηση στο αν είχαν κάποια καλή στιγμή οι 18 πρώτοι μήνες διακυβέρνησης. Επικά ερωτήματα όπως το «εστιατόριο το πρωί, σε μνημόσυνο πήγες;». Παρουσίαση της λέξης «αρχ…α» ως συνώνυμο του πρωτογενούς πλεονάσματος. Και την απίθανη διαπίστωση ότι μπορεί να καθιερωθεί πλέον η φράση «θα μου κλάσεις μια μάντρα πρωτογενές πλεόνασμα».