Σαν να είσαι στις Σποράδες: Η ομορφότερη άγνωστη παραλία της Αττικής στα 50' από το κέντρο
Βρείτε μας στο

Για όσους μεγάλωσαν στην Αθήνα, οι αποδράσεις σε κάποια από τις παραλίες της Αττικής είναι mustόταν το θερμόμετρο παίρνει την ανηφόρα.

Για όσους κατάγονται όμως από νησί και έζησαν εκεί τα παιδικά και εφηβικά χρόνια τους, επιστρέφοντας κάθε φορά στην καλοκαιρινή άδειά τους, οι θάλασσες του λεκανοπεδίου δεν είναι το… φόρτε τους. Πολλοί εξ αυτών είναι απρόθυμοι να μπουν στην ταλαιπωρία του πήγαινε-έλα, να δώσουν «μάχη» για μια καλή θέση στην παραλία και όλα αυτά για να κολυμπήσουν σε νερά που με βάση τα δικά τους στάνταρ προσφέρονται για… σνομπάρισμα. Να αφιερώσουν δηλαδή χρόνο και… κόπο για κάτι που ποιοτικά υστερεί αυτού που έχουν συνηθίσει να κάνουν στον τόπο τους με συνοπτικές διαδικασίες.

Την αίσθηση αυτή θα μπορούσε να ανατρέψει μία παραλία της Αττικής, λόγω του ξεχωριστού χαρακτήρα της. Πιθανόν η μοναδική που δημιουργεί τόσο έντονα το feelingότι βρίσκεσαι στο νησί (και όχι σε ακόμα μία… αδιάφορη παραλία της πρωτεύουσας). Η άγνωστη στο ευρύ κοινό Μικρή Χαμολιά, με τα γαλαζοπράσινα νερά που θυμίζουν Σποράδες, θαρρείς ότι απέχει εκατοντάδες χιλιόμετρα από την Αθήνα, στην πραγματικότητα όμως η απόσταση από το κέντρο της διαρκεί 50 λεπτά.

Σαν να είσαι στις Σποράδες: Η ομορφότερη άγνωστη παραλία της Αττικής στα 50' από το κέντρο

Πρόκειται για έναν μικρό κόλπο με υπέροχα πεντακάθαρα, τιρκουάζ νερά που όμοια του πολύ δύσκολα θα συναντήσει κανείς εντός του λεκανοπεδίου. Την παραλία τη συναντά κανείς κάνοντας παράκαμψη στο δρόμο από Πόρτο Ράφτη προς Αρτέμιδα (Λούτσα). Σε κάποιο σημείο υπάρχει σήμανση για στροφή προς τον οικισμό Χαμολιά. Φτάνοντας στην παραλία του οικισμού ο δρόμος με κατεύθυνση προς τα αριστερά οδηγεί σε ένα (βατό) χωματόδρομο, που καταλήγει στη Μικρή Χαμολιά.

Σαν να είσαι στις Σποράδες: Η ομορφότερη άγνωστη παραλία της Αττικής στα 50' από το κέντρο

Η Μικρή Χαμολιά δεν είναι οργανωμένη παραλία, οπότε οι επίδοξοι επισκέπτες θα πρέπει να είναι εξοπλισμένοι με όλα τα απαραίτητα, αν και τα πεύκα της περιοχής προσφέρουν μία φυσική σκιά, η οποία δε συγκρίνεται με καμία ομπρέλα. Επίσης, η παραλία αυτή έχει το μεγάλο πλεονέκτημα ότι λόγω της φυσικής προστασίας σπάνια τα νερά της επηρεάζονται από τα μποφόρ, με αποτέλεσμα η θάλασσα να είναι σχεδόν πάντα «λάδι».

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Για τους μυημένους, αυτή είναι η ομορφότερη άγνωστη παραλία της Αττικής.

Φυσικά όπως συμβαίνει με αυτού του είδους τα «διαμαντάκια» έτσι και η Μικρή Χαμολιά, έχει ταγμένους fans και λόγω (μικρού) μεγέθους, υπάρχει ο κίνδυνος να μην βρει θέση κάποιος που δεν είναι νωρίς το πρωί εκεί.

Αλλά για μια τέτοια εμπειρία, μετά από μόλις τρία τέταρτα οδήγηση, ένα… καλό, πρωινό ξύπνημα αξίζει ακόμα και για αυτούς που έχουν συνηθίσει να… σνομπάρουν τις αττικές παραλίες.