Το «Φιορδ του ερημίτη»: Στην πιο μεθυστική παραλία της Ελλάδας κάνει μπάνιο μόνο ένας άνθρωπος (Vid)
Βρείτε μας στο

Είμαστε από τους τυχερούς: η χώρα μας έχει μυριάδες όμορφα νησιά και παραλίες, στις οποίες μπορούμε πράγματι να κάνουμε πράξη το όνειρό μας για «365 μέρες ήλιος»– ή, έστω, να φτάσουμε πάρα πολύ κοντά στην πραγματοποίησή του.

Πέραν των προφανών επιλογών, ωστόσο, ξέρετε πως αποτελεί αδυναμία μας να βρίσκουμε μέρη τα οποία δεν τα γνωρίζει ο πολύς κόσμος και που τα γνωρίζει μέσα από τις ηλεκτρονικές σελίδες του site.

Για καλή μας τύχη, η Ομάδα Drone Haanity που συνεργάζεται με το Menshouse.gr μας δίνει τη δυνατότητα να ταξιδέψουμε νοητά σε υπέροχες παραλίες με τιρκουάζ νερά, που κατακλύζουν το μάτι μας με εικόνες πρωτοφανούς ομορφιάς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το «Φιόρδ του Ερημίτη», το οποίο ουδείς (ή, έστω, ελάχιστοι) γνωρίζει πού ακριβώς είναι;

Μπερδευτήκατε;

«Πετάμε πάνω από την παραλία που ονομάσαμε το “φιορδ του ερημίτη”, κοντά στην Κοιλάδα Αργολίδας (συντεταμένες: https://goo.gl/maps/W7xi7zC9rssBbVfa9)  και ο λόγος είναι πολύ απλός. 

Παρά τη δύσκολη πρόσβαση και το τραχύ τοπίο της περιοχής, και στο Google Earth αλλά και στα πλάνα εμφανίζει μυστηριώδη σημάδια κατοίκησης από κάποιον ερημίτη (;), καθώς φαίνεται ένα κίτρινο κανό και μια μικρή πρόχειρη κατασκευή από ξύλα. Αυτές είναι βέβαια υποθέσεις καθώς κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος αν δεν επισκεφθεί το μέρος. 

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Η ομορφιά του τοπίου είναι απαράμιλλη: Ένα μικρό φαράγγι καταλήγει σε μια παραλία που είναι στενή και βαθιά σαν φιορδ και τα νερά της έχουν καταπληκτικό χρώμα. Έτσι αποτελεί ένα προστατευμένο καταφύγιο από τους ανέμους. 

Είναι σίγουρα προσβάσιμη με σκάφος, αλλά ίσως και από ξηράς με ένα μικρό μονοπάτι που αχνοφαίνεται να καταλήγει στην παραλία από τον οικισμό Κοιλάδα Αργολίδας», γράφει σχετικά η ομάδα Drone Haanity και μας ανοίγει την ταξιδιωτική όρεξη.

Απολαύστε την πτήση σ’ αυτή τη μυστηριώδη παραλία του ενός, κατά τα φαινόμενα, «κατοίκου»…