Ζεστή 365 μέρες: Στη μοναδική παραλία της Ελλάδας που το νερό βαθαίνει μετά από 30μ. οι βουτιές ξεκίνησαν ήδη (Pics)
Βρείτε μας στο

Για να χαρακτηρίσεις μια παραλία και τα νερά της υπέροχα, τα κριτήρια δεν είναι πάντοτε ίδια. Άλλος προτιμάει το βοτσαλάκι, άλλος την άμμο, άλλος το βότσαλο. Άλλος να βαθαίνει γρήγορα η θάλασσα, άλλος να είναι ρηχή. Μια παραλία στην Κέρκυρα έχει αυτό που θέλουν όλοι.

Οκ, δεν είναι ταυτόχρονα και ρηχή και βαθιά. Τα νερά της είναι ρηχά μέχρι τα 30 μέτρα, κάτι που εμάς δε μας ενοχλεί ιδιαίτερα, γιατί αφήνει περισσότερο χώρο για να παίξεις βόλεϊ στη θάλασσα χωρίς να ενοχλείς αυτούς που είναι στις ξαπλώστρες αν παίζεις στην αμμουδιά.

Αλλά βρίσκουμε πολύ δύσκολο, ακόμα και αυτοί που θέλουν απότομο βάθος και βοτσαλάκι, να μην ερωτευτούν αυτή την παραλία. Για να το θέσουμε πιο σωστά, η πλειονότητα των ανθρώπων γουστάρει παραλίες με αμμουδιά, με νερά που δε βαθαίνουν απότομα και απλά υπάρχουν κι αυτοί που έχουν μια προσαρμοστικότητα και γουστάρουν το έξτρα.

Ο Άγιος Στέφανος Αυλιωτών βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού και συγκαταλέγεται στις 4-5 καλύτερες παραλίες της Κέρκυρας. Για ένα τόσο μεγάλο νησί, με τόσο μεγάλη ακτογραμμή, αυτό είναι ένα παράσημο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Agios Stefanos Beach (@agiosstefanosbeach)

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Τα στοιχεία που την καθιστούν τόσο ωραία παραλία, εκτός από την άμμο και το ότι μπορεί να περπατάς μέσα στο νερό για 30 περίπου μέτρα μέχρι να αρχίσει να βαθαίνει, είναι η καθαρότητα των νερών, το μέγεθος της και η μορφολογία της.

Εκτείνεται σε μια μεγάλη απόσταση, στα άκρα της υπάρχουν μικροί κολπίσκοι με ιζηματογενή πετρώματα και τα νερά της είναι πεντακάθαρα, γαλαζοπράσινα και ζεστά. Έχει σταθερά κάθε χρόνο Γαλάζια Σημαία.

Ένα επιπλέον πλεονέκτημα της έναντι άλλων του νησιού, είναι πως βρίσκεται απέναντι από τα νησιά της Ερεικούσσας, των Οθωνών και του Μαθρακίου, τα οποία μπορείς να επισκεφτείς με καραβάκι από τον Άγιο Στέφανο.

Εξάλλου, πρόκειται για μια πολύ οργανωμένη παραλία που τα παρέχει όλα. Το καλοκαίρι έχει ξαπλώστρες, ομπρέλες, υπηρεσίες για θαλάσσια σπορ, beach bars για να διασκεδάσεις ως το βράδυ, ενώ μπορείς να αράξεις και για φαγητό στα ταβερνάκια της περιοχής.

Δε θα ήταν υπερβολή να πούμε πως ο Άγιος Στέφανος είναι τα Φαλάσαρνα της Κέρκυρας, είναι δηλαδή μια παραλία που βρίσκεται στις φημισμένες, δεν είναι όμως η πιο φημισμένη, αλλά από εκεί μπορείς να δεις ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα.

Για να φτάσεις στην παραλία, θα χρειαστεί να κάνεις μια διαδρομή 45 λεπτών με το αμάξι από το κέντρο της Κέρκυρας, είναι δηλαδή εύκολη η πρόσβαση.

Ο Άγιος Στέφανος είναι μια παραλία-παγίδα, γιατί αν την επισκεφτείς από την πρώτη μέρα διαμονής σου στο νησί, το πιθανότερο είναι να μη θες να πας σε άλλη και να κλείσεις και κανένα δωμάτιο κοντά της για να είσαι διαρκώς εκεί.