Χωρίς ρεύμα και ίντερνετ: Το ελληνικό νησί της γιόγκα που έγινε ο νο1 τουριστικός προορισμός
Βρείτε μας στο

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής με την αφόρητη πίεση και τους εξαντλητικούς ρυθμούς έχουν στρέψει πολλούς ανθρώπους στην αναζήτηση «καταφύγιων» ψυχικής ηρεμίας.

Αν ψάχνεις κι εσύ έναν επίγειο παράδεισο για να διώξεις τη συσσωρευμένη ένταση, να αναζωογονηθείς και να απεξαρτηθείς από το κινητό σου τηλέφωνο και το λάπτοπ, υπάρχει ένα νησί στην Ελλάδα που στα προσφέρει όλα αυτά.

Πρόκειται για το νησί της γιόγκα, η «Αργυρόνησος», γνωστό και ως Silver Island, το οποίο βρίσκεται απέναντι από τον Βόλο, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τις ακτές της Βόρειας Εύβοιας. Εκεί έχεις την ευκαιρία να ξεχάσεις τα άγχη της καθημερινότητας και να γίνεις ένα με την ανέγγιχτη φύση. Παράλληλα, εκπαιδευτές γιόγκα θα σε βοηθήσουν με κατάλληλες ασκήσεις και σωστές αναπνοές να ενώσεις σώμα και πνεύμα.


Το Silver Island είναι ένα ιδιόκτητο νησάκι περίπου 60 στρεμμάτων, το οποίο ανήκει εδώ και 60 χρόνια στην οικογένεια Κρίστι, μετανάστες με ελληνικές ρίζες στη Νότιο Αφρική. Στο έδαφος του υπάρχει μία εκκλησία, οι Αγιοι Ανάργυροι, ένας φάρος και έξι όμορφα διακοσμημένα και φιλόξενα δωμάτια, που μπορούν να φιλοξενήσουν συνολικά 11 άτομα, προσφέροντας μία ολοκληρωμένη εμπειρία οικολογικής απόδρασης.

Το τοπίο συμπληρώνουν βοτσαλωτές παραλίες, κρυμμένοι κολπίσκοι, αιωνόβια λιόδεντρα και όμορφα μονοπάτια, στα οποία ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να στοχαστεί ή να γυμναστεί ενδιάμεσα στα δίωρα μαθήματα γιόγκα.


Στο νησί δεν υπάρχει ούτε ηλεκτρικό δίκτυο, ούτε ίντερνετ. Η τροφοδοσία γίνεται μόνο από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το νερό ζεσταίνεται από τον ήλιο και συλλέγεται από τις βροχοπτώσεις του χειμώνα. Επίσης, στους επισκέπτες παρέχονται βιοδιασπώμενα προϊόντα περιποίησης τοπικής παραγωγής και χορτοφαγικά γεύματα βασισμένα στη μεσογειακή διατροφή. Η μέρα κυλάει με διάβασμα, κολύμπι, καγιάκ, ξεκούραση σε αιώρες, αγνάντεμα στο Αιγαίο, ενώ θα έχεις την ευκαιρία να παρατηρήσεις και φώκιες!

Το Αργυρόνησο έχει εξελιχθεί σε top τουριστικό προορισμό και απευθύνεται σε όλους. Και στους αρχάριους, που ενδιαφέρονται περισσότερο για την επαφή με τη φύση και σε αυτούς που επικεντρώνονται στην πνευματική διάσταση της γιόγκα.

«Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη

Σε κάθε περίπτωση, το Silver Island είναι μία μοναδική εμπειρία απόλυτης απόδρασης, ευεξίας και ψηφιακής αποτοξίνωσης.

Ένα νησί που θα βγάλει τον καλύτερό σου εαυτό…