3ήμερο Χριστουγέννων: Τι βάζει μια γυναίκα στη βαλίτσα και τι ένας άντρας
Βρείτε μας στο
Άντρας

3ήμερο Χριστουγέννων: Τι βάζει μια γυναίκα στη βαλίτσα και τι ένας άντρας

Έρχονται, επιτέλους, οι μέρες που έχετε κυκλώσει με κόκκινο στυλό στο ημερολόγιο: το ΠΣΚ 23-24-25 Δεκεμβρίου που θα πας με τη δικιά σου εκείνο το τριήμερο, ονειρώδες ταξίδι. Ονειρώδες, δηλαδή, αν έχεις διατελέσει κάποτε Πύρρος Δήμας…

Το συζητούσατε πολύ καιρό και κάνατε, επ’ αυτού, σχέδια- κινούμενα, μάλιστα: θα κινούσασταν, που λέτε, από την πόλη (ή την κωμόπολη ή το χωριό) που μένετε και θα μεταβαίνατε σε μία άλλη προκειμένου να ξεσκάσετε λιγάκι και να περάσετε τα Χριστούγεννα μακριά από τους δικούς σας ανθρώπους (σας αρέσει να πηγαίνετε κόντρα στο ρεύμα, γιατί φοβάστε ότι αν το ακολουθείτε εσαεί θ’ αποκτήσετε ρευματισμούς).

Έχετε κλείσει, λοιπόν, αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχείο, έχετε καταρτίσει πρόγραμμα για το που θα πάτε, τι θα φάτε και τα συναφή και μετά έρχεται η στιγμή της αλήθειας: ξεκινάτε να φτιάχνετε βαλίτσες.

3ήμερο Χριστουγέννων: Τι βάζει μια γυναίκα στη βαλίτσα και τι ένας άντρας

Για σένα η όλη διαδικασία κρατάει 3 σπριντ 100 μέτρων του Φλας, ενώ για την κοπέλα σου λίγο παραπάνω. Όπου «λίγο» 2 διευρυμένες αιωνιότητες.

Ο λόγος, απλός:

Τι βάζει μια γυναίκα στη βαλίτσα για ένα Χριστουγεννιάτικο τριήμερο

Ξεκινάει από τ’ απολύτως απαραίτητα: 3 εργοστάσια καλλυντικών της Max Factor με make up (καθώς θα πέσει πολύ make out μεταξύ σας), σκιές για τα μάτια, αϊλάινερ, μολύβια, ξύστρες μολυβιών, 24 διαφορετικές κολόνιες- μία για κάθε ώρα της ημέρας-, τσιμπιδάκι για τα φρύδια, νυχοκόπτες, ελαφρόπετρες, κρέμα για το πρωί, κρέμα για μετά το δεκατιανό, κρέμα μεσημεριανή, κρέμα για τις ώρες 16:17 έως 17:58, κρέμα απογευματινή, κρέμα για πριν τη έξοδο, κρέμα που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της εξόδου, κρέμα νυκτός, κρέμα μεταμεσονύκτια, κρέμα για το ενδεχόμενο που ξενυχτήσετε οικτρά.

3ήμερο Χριστουγέννων: Τι βάζει μια γυναίκα στη βαλίτσα και τι ένας άντρας

Το «μείγμα» περιποίησης συμπληρώνεται από 6 διαφορετικά αφρόλουτρα- τα 5 εξ αυτών με διαφορετικά φρούτα του δάσους, το 6ο με όλα τα φρούτα του δάσους μαζί-, δύο σαμπουάν (ένα για κανονικά μαλλιά, ένα για βαμμένα- σε περίπτωση που της έρθει να τα βάψει μόλις προσγειωθείτε), conditioner και μερικές μάσκες προσώπου γιατί δε θέλει να κάνει απρόσωπες εξόδους.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Έπειτα, έρχεται η ώρα για τα εσώρουχα. Σκέφτεται: «Τρεις μέρες είναι, επομένως…» κι έπειτα αρχίζει να ρίχνει στη βαλίτσα 8 στρινγκ, 9 μπραζίλ, 4 κανονικά και 3 μεγάλες βράκες από αυτές που φορούσε η Μπουμπουλίνα, γιατί ποτέ δεν ξέρει πότε θα την πιάσει το επαναστατικό της.

Σειρά έχουν τα σουτιέν (7 με ενίσχυση, 2 «κάμπριο», 5 άνευ ενίσχυσης και το πρώτο της σουτιέν που αγόρασε στην πέμπτη δημοτικού και το κουβαλάει για συναισθηματικούς λόγους κι ας μην της κάνει) και μετά ξεκινάει ο Γολγοθάς- τα ρούχα.

Τζιν; Και τα 9 που έχει, γιατί το τζιν είναι σαν την κόκα- κόλα· πάει με όλα. Έπειτα φορέματα για τις βραδινές εξόδους: παίρνει 4 δικά της, ένα από τη μια της κολλητή, το τέλειο το φούξια από την άλλη κολλητή, το άλλο το υπερτέλειο το μπεζ από τη 3η κι ένα κλασάτο της μητέρας της.

3ήμερο Χριστουγέννων: Τι βάζει μια γυναίκα στη βαλίτσα και τι ένας άντρας

Συνεχίζει με μπλούζες παντός είδους (φούτερ για όταν θ’ αράζετε στο δωμάτιο, μάλλινες επειδή έχει κρύο, κοντομάνικες για όταν θα πάτε στο κλαμπ και ούτω καθεξής) μέχρι να φτάσει στο αποδεκτό νούμερο των δεκατεσσάρων.

Ύστερα παίρνει, από συνήθεια, όλα της τα καλσόν γιατί έχει παιδικό τραύμα από τότε που της σκίστηκε ένα στο σχολείο και δεν μπορούσε ν’ αλλάξει (σου έχει απαγορεύσει ρητά να της λες «Σιγά μην σκίσεις κάνα καλσόν»), περισσότερα ζευγάρια κάλτσες απ’ όσα φόρεσες εσύ σ’ ολόκληρη τη θητεία σου και μετά ρίχνει δύο αθλητικά μπουφάν για να είναι άνετη, τρία παλτά, ένα ταγιέρ, ένα ανδρικό σακάκι που της αρέσει πολύ κι ένα τομάρι αρκούδας που έχει γιατί κρυώνει πολύ όταν χιονίζει.

Περνάει στα παπούτσια: ένα, μόνο, ζευγάρι αθλητικά συν αυτό που θα φοράει όταν ταξιδεύετε, γόβες σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, δύο μποτάκια (ένα καφέ, ένα μαύρο) για τις πρωινές ώρες, ένα ισόπατο για να μην ξεγοφιαστεί η κοπέλα, δύο σανδάλια γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε θα φτιάξει ο καιρός, εσπαντρίγιες και τις κόκκινες τις ψηλές της μπότες.

Κλείνει ρίχνοντας μέσα και δύο μαγιό, γιατί μπορεί να πηγαίνετε στο Ροβανιέμι- το χωριό του Άγιου Βασίλη, εκεί που θεωρείται καλοκαίρι όταν κάνει πάνω από μείον δύο- όμως έχει μια ειδυλλιακή λιμνούλα κοντά στο ξενοδοχείο σας και ίσως θελήσει να βουτήξει.

Παραδόξως, όταν τελειώσει το θεάρεστο έργο της, η βαλίτσα κλείνει κανονικά, παρόλο που έχει βάρος ίσο με αυτό του Σοφοκλή Σχορτανίτη όταν έπαιζε στον Ολυμπιακό και πριν εισαχθεί στην κλινική αδυνατίσματος στην Ελβετία.

«Δε φαντάζομαι να έχουμε θέμα με την Ryan Air, έτσι;», σε ρωτάει, τη στιγμή που εσύ πασπατεύεις το σημείο πάνω από το νεφρό σου, για να βεβαιωθείς ότι είναι υγιές και θα το δεχτούν σαν αντάλλαγμα στον γκισέ μόλις διαπιστώσουν ότι είστε υπέρβαροι κατά 114 κιλά.

Λογικά θα το πάρουν, όμως ίσως χρειαστεί ν’ αφήσεις και το άλλο για ενέχυρο.

3ήμερο Χριστουγέννων: Τι βάζει μια γυναίκα στη βαλίτσα και τι ένας άντρας

Τι βάζει ένας άντρας

Δύο σώβρακα, ένα ζευγάρι κάλτσες, μια ακόμα μπλούζα (φοράει ήδη μία- αυτή με την οποία θα ταξιδέψει), παντόφλες, οδοντόβουρτσα κι ένα φανελάκι γιατί σίγουρα θα λερωθεί μια φορά όταν τρώει.

Σκέφτεται μήπως το παράκανε και πήρε πολλά.

Το παράκανε.

Βγάζει το ένα σώβρακο.

Έτοιμος.

3ήμερο Χριστουγέννων: Τι βάζει μια γυναίκα στη βαλίτσα και τι ένας άντρας