Τι διαφορετικό κάνει ένας 40άρης στο Facebook από έναν 20άρη!
Βρείτε μας στο
Άντρας

Τι διαφορετικό κάνει ένας 40άρης στο Facebook από έναν 20άρη!

Μπορεί στην κινηματογραφική ζωή το «Τι 30, τι 40, τι 50» ν’ αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αλήθεια, όμως στην ηλεκτρονική αυτό δεν ισχύει- ιδίως όταν μιλάμε για «Τι 20, τι 40»…

Είναι, πλέον, κάτι σαν ένα ζωτικό όργανο που ο καθένας μας διαθέτει, με την έλλειψη του οποίου ν’ αντιμετωπίζεται  με συγκαταβατικό νεύμα, βλέμμα συμπόνιας και μια ζεστή λεκτική αγκαλιά: «Ω τον καημένο, δεν έχει Facebook».

Όπως, λοιπόν, έχουμε όλοι καρδιά- εξαιρούνται ορισμένες εκδικητικές γυναίκες…- και νεφρά, έτσι, εν έτει 2017, έχουμε όλοι μας και Facebook (ναι, ναι: ακόμα και το menshouse. Δεν έχετε δει τη σελίδα του;). Ή, τουλάχιστον, οι περισσότεροι. Ωστόσο, δεν το χειρίζονται όλες οι ηλικίες με τον ίδιο τρόπο. Πάρτε για παράδειγμα τις διαφορές ενός 20χρονου μ’ έναν 40αρη.

Ποιος είναι αυτές;

Τι διαφορετικό κάνει ένας 40άρης στο Facebook από έναν 20άρη!

 

Πρωινό ξύπνημα

Ο 20χρονος: Με το που ανοίγει τα μάτια του πουρνό- πουρνό εκεί γύρω στις 15:20 και πριν προλάβει καν να τεντωθεί, έχει αρπάξει το κινητό του και μπαίνει στο οικείο μπλε ηλεκτρονικό του σπίτι για να καλύψει τα κενά που προέκυψαν τις τελευταίες 12 ώρες που κοιμάται. Δεν είναι να μένεις ανενημέρωτος σ’ αυτά. Κι αν η Stella-Stelitsa sketi trelitsa έχει βάλει στάτους σχετικά με το πώς πέρασε χθες (“Η ζωή θέλει τρέλαααα, μην καταπιέζεστε συνέχεια κορίτσια! #ksero_ego_eimai_19_xronon #about_last_night και το απαραίτητο σήμα της ειρήνης να συνοδεύει το- ακόμα πιο απαραίτητο- duckface), να το χάσει;

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

Ο 40άρης: Ξυπνάει στις 7:15, πλένεται, τρώει πρωινό, ντύνεται να πάει στη δουλειά και όταν φτάνει εκεί, ανοίγει τον υπολογιστή του και ρίχνει μια ματιά στο FB. «Έλα ρε!», αναφωνεί, «Μου έκανε αίτημα φιλίας η Καλαϊτζή, η φιλόλογός μου στο λύκειο. Τελικά ζει ακόμα, βλακείες έλεγε ο Γιώργος πως είχε πεθάνει στα 84 της».

 

Τι διαφορετικό κάνει ένας 40άρης στο Facebook από έναν 20άρη!

Σχόλιο σε φώτο γκόμενας

Ο 20χρονος: Κάτι που θυμίζει αμυδρά ελληνικά- “Mlm dn pzsai. Sketi kvl”. Μετάφραση: «Μιλάμε δεν παίζεσαι. Σκέτη κ@υλα». Η γκόμενα- που έχει ανεβάσει φώτο με σορτσάκι που της φτάνει, αν το τραβήξεις, μέχρι το κόκκαλο της λεκάνης- του κάνει like και σχολιάζει από κάτω “Trl m!”- «Τρελέ μου», δηλαδή. Ο 20χρονος ανταπαντά με sticker καρδούλα- σιγά μην ξαναγράψει μυθιστόρημα όπως προηγουμένως.

Ο 40άρης: Επειδή θέλει να το παίξει και λίγο ψαγμένος- τι είναι, κάνας λίγουρας πιτσιρικάς- και να τονίσει το επίπεδό του, γράφει «Τω μεθύειν το εράν όμοιόν εστι. Ποιεί γαρ θερμούς και ιλαρούς και διακεχυμένους» («Ο έρωτας μοιάζει με το μεθύσι. Κάνει τους ανθρώπους θερμούς, εύθυμους και διαχυτικούς»). Είναι ο τρόπος του για να της πει ότι είναι μεθυστικά όμορφη, εν ολίγοις κ@υλα, όμως έχει προλάβει τα αρχαία στο σχολείο τότε που διδάσκονταν από την πρώτη δημοτικού και κουβαλάει «κατάλοιπα».

Τι διαφορετικό κάνει ένας 40άρης στο Facebook από έναν 20άρη!

Inbox σε γκόμενα

Ο 20χρονος: «Καλισπέρα μορό. Γα##$ει η φότο που αναίβασες πριν λήγο. Στήλε μου μια γιμνή σου στο snapchat να γουστάρω…». Εντάξει, αυτό το «Λήγο» ίσως να είναι υπερβολή. Δεν είναι τόσο ανορθόγραφη η σημερινή νεολαία (γεροντίστικο mode: on).

O 40άρης: «Καλησπέρα, δεν ξέρω αν με θυμάσαι, είμαι ο Θανάσης που πηγαίναμε μαζί πανεπιστήμιο το 42 π.Χ. και είχαμε διαλέξει και οι δύο την “Εισαγωγή στην Ιστορία της Τέχνης” στο δεύτερο έτος, αλλά αποδειχτήκαμε… άτεχνοι. Τι κάνεις, είσαι καλά; Βλέπω χώρισες- ελπίζω να μην είναι προσωρινό…»

Τι διαφορετικό κάνει ένας 40άρης στο Facebook από έναν 20άρη!

Αντίδραση σε ποστάρισμα αθλητικής σελίδας για την ομάδα τους

Ο 20χρονος: Γράφει, αφήνοντας στην άκρη τα οπαδικά του γυαλιά, «Άντε γ@$μηθείτε ρε μ@#ες γ@μώ το σπιτάκι σας! Δεν ήταν κόκκινη του Ζέκα, ε; Σκ@#τομ#$να! Πάρτε ένα unlike από μένα και καλό ΟΑΕΔ». Παρεμπιπτόντως, το θέμα που ανέβασε το αθλητικό σάιτ στο Facebook είχε τίτλο «Έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του ο Παναθηναϊκός».

Ο 40αρης: Λέει «Κοιτάξτε, παιδιά, εμείς που προλάβαμε τον μεγάλο Παναθηναϊκό του Πούσκας με Δομάζο, Φυλακούρη, Καμάρα, Αντωνιάδη μέσα και δε συμμαζεύεται έχουμε μεγάλες απαιτήσεις, αλλά να ξέρετε σας στηρίζουμε ό,τι και να γίνει, ακόμα κι αν κάνουμε να πάρουμε πρωτάθλημα περισσότερα χρόνια απ’ όσα είναι άνεργος ο Ανδρέας».

Τι διαφορετικό κάνει ένας 40άρης στο Facebook από έναν 20άρη!

Όταν βλέπει “Event: SNIK & Ypo LIVE!” στο wall του

Ο 20χρονος: Ενθουσιάζεται, μπαίνει στη σελίδα του event και γράφει «ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!», έπειτα πατάει ότι θα πάει, εννοείται, και μετά προσκαλεί όλους του τους φίλους προκειμένου να πατήσουν κι αυτοί attending. Αν κάποιος εξ αυτών πατήσει “interested in” τον διαγράφει οριστικά. Έπειτα, αρχίζει να προβάρει το DAB προκειμένου να τελειοποιήσει την τεχνική του.

Ο 40άρης: Googlάρει να δει ποιος στο καλό είναι αυτός ο SNIK που feat YPO, ακούει το DAB, του γεννάται η έντονη επιθυμία να χτυπήσει με δύναμη το κεφάλι του στον τοίχο μέχρι να θυμίσει αυτό πολυχρησιμοποιημένη πλαστελίνη και μετά πατάει attending σ’ ένα άλλο event.

Είναι το «Ο Γιώργος Νταλάρας ερμηνεύει Γιώργο Νταλάρα».