Σαν να είσαι σε μπαρ: Φτιάξε το τέλειο cocktail στο σπίτι
Βρείτε μας στο
Άντρας

Σαν να είσαι σε μπαρ: Φτιάξε το τέλειο cocktail στο σπίτι

Μπορεί να μοιάζει πως θέλει ατελείωτο κόπο, όμως στην πραγματικότητα χρειάζεται απλώς ο σωστός τρόπος…

Υπό νορμάλ συνθήκες θα κάναμε κάτι τέτοιο- τουλάχιστον μερικές ημέρες της εβδομάδας: δεδομένου του κρύου που έχει φέρει η «Μήδεια» θα ντυνόμασταν περίπου σαν τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο στο “The Revenant”, θα πηγαίναμε στο πλησιέστερο (ή το αγαπημένο μας) μπαράκι με τους φίλους μας και θ’ απολαμβάναμε ένα, φερ’ ειπείν, METAΧΑ με τόνικ προκειμένου να ζεσταθούν ισόποσα η ψυχή και η καρδιά μας.

«Θα», όμως: η πανδημία έχει επιβάλλει τους δικούς της κανόνες εδώ και έναν χρόνο, με αποτέλεσμα οι βόλτες στα μπαρ να έχουν κοπεί μαχαίρι προκειμένου ν’ αποφευχθεί η περαιτέρω διασπορά του ιού.

Και ναι, προφανώς: το να βρισκόμαστε με τους φίλους μας έξω και να τα λέμε έστω και μια στο τόσο μας έχει λείψει σε βαθμό… κακουργήματος, όμως, ξέρετε, δεν είναι μόνο αυτό. Μας έχει λείψει εξίσου και αυτή η ιεροτελεστία του ν’ απολαμβάνουμε το ποτό μας, να προκαλούμε μια ευχάριστη έκρηξη στον ουρανίσκο μας που θα μας ευγνωμονεί για το καλό που τον βρήκε.

Κι αν για το πρώτο θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα προκειμένου να βγούμε οριστικά και αμετάκλητα από το τούνελ, για το δεύτερο υπάρχει μια εύγευστη λύση που θα την πιούμε γουλιά-γουλιά μέχρι τέλους- και στην πορεία θα το απολαύσουμε μέχρι εκεί που δεν πάει!

Σαν να είσαι σε μπαρ: Φτιάξε το τέλειο cocktail στο σπίτι

Παραφράζοντας, λοιπόν, μια από τις πιο γνωστές παροιμίες μπορούμε να πούμε πως όταν δεν πάει ο πελάτης στο μπαρ, πάει το μπαρ στον πελάτη. Μπερδευτήκατε; Σας έχουμε μία πρόταση που θα σας ξεμπερδέψει: cocktails at home by METAXA.

Υπόθεση γαστριμαργικής εργασίας: είναι Παρασκευή βράδυ. Έξω το κρύο, ως είθισται εσχάτως, μαίνεται κι εσύ νοστάλγησες ένα χαλαρό ποτό πριν πέσεις για ύπνο. Τι κάνεις;

Πιο απλό κι από κάθετη πάσα του Τσάβι στον Μέσι τα χρόνια του τίκι-τάκα στην Μπαρτσελόνα: METAXA 12 Stars, για τους λάτρεις της ποιότητας και της μοναδικής- από εκείνες που χαράσσονται με ανεξάλειπτο μελάνι στο νου- γεύσης.

Σαν να είσαι σε μπαρ: Φτιάξε το τέλειο cocktail στο σπίτι

Και τώρα που βάλαμε ένα ποτάκι και γνωριστήκαμε, ας το πάμε λίγο παραπέρα: METAXA & Tonic, εύκολα, γρήγορα και χωρίς να χρειάζεται κανένας επαγγελματικός εξοπλισμός προκειμένου να φτάσουμε στη γευστική γη της Επαγγελίας. Απλά παίρνουμε ένα old fashioned ποτήρι, που ήδη έχουμε παγώσει, και προσθέτουμε παγάκια. Βάζουμε 1 σφηνάκι ΜΕΤΑΧΑ 12 Stars (50ml αν διαθέτουμε μεζούρα) και απογεμίζουμε με παγωμένο FeverTree Mediterranean Tonic. Προσθέτουμε 2 φέτες lime και ένα κλωνάρι θυμάρι και απολαμβάνουμε!

Κι επειδή, ως γνωστόν, στο αγαπημένο μας στέκι υπήρχε ποικιλία, το ίδιο οφείλει να ισχύει και στο σπίτι μας εν καιρώ πανδημίας και κακοκαιρίας. Οι επιλογές με βάση το METAXA αρκετές, προκειμένου να μην πέσουμε στην αγκαλιά της μονοτονίας. Αναφέρουμε ενδεικτικά δύο ακόμα υγρά διαμαντάκια: ΜΕΤΑΧΑ 12 Αστέρων με ginger ale και φέτα πορτοκάλι, όπως επίσης και το ζεστό ΜΕΤΑΧΑ Ηot Sun με χυμό μήλου και κανέλα.

Σαν να είσαι σε μπαρ: Φτιάξε το τέλειο cocktail στο σπίτι

Επομένως- κι εφόσον εκείνο το «θα» που αναφέραμε νωρίτερα εξακολουθεί να υφίσταται- για ποιο λόγο να κρατήσουμε μακριά το… μπαρ από το ίδιο μας το σπίτι; Η πανδημία μπορεί να έβαλε μερικά πράγματα στον πάγο, όμως το ίδιο μπορούμε να κάνουμε κι εμείς- και καλύτερα: να βάλουμε το ΜΕΤΑΧΑ μας στον πάγο και ν’ απολαύσουμε μια μοναδική εμπειρία, παραμένοντας ασφαλείς και τηρώντας στο έπακρο τα μέτρα προστασίας.

Άλλωστε, ακόμα και σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες, μ’ ένα METAXA το ποτήρι είναι πάντοτε μισογεμάτο.

Απολαύστε υπεύθυνα…