Riviera: Το θρυλικό ρολόι της Baume & Mercier  επιστρέφει ανανεωμένο
Βρείτε μας στο

Αγάπη για το design, ωδή στη φόρμα, επιθυμία για τόλμη: τα γονίδια της ελβετικής ωρολογοποιίας Baume & Mercier σε ένα ρολόι. Η νέα σειρά των ρολογιών Riviera, ενός θρύλου που γεννήθηκε πριν από μισό αιώνα, επιστρέφει με ανανεωμένη έμπνευση από την ανεμελιά της γαλλικής Ριβιέρας, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του brand.

Όταν το ρολόι Riviera έκανε το ντεμπούτο του το 1973, ήρθε να σπάσει νόρμες και παραδοσιακές μορφές, συνδυάζοντας αρμονικά την πολυτέλεια της ελβετικής ωρολογοποιίας με την κουλτούρα του αθλητισμού, το πνεύμα της ανεξαρτησίας και την casual κομψότητα.

Πλέον, μηδενίζοντας τον χρόνο, γεννιέται ξανά, με πίστη στην παράδοση, αλλά με τον αέρα του «τώρα» και τη νέα ματιά της Baume & Mercier. Μοιάζει σαν τα κρυμμένα του μυστικά να ταξίδεψαν στις πέντε αυτές δεκαετίες και να αποκαλύπτονται στο σήμερα με νέα δυναμική και μια ορμή αντάξια ενός Riviera.

Riviera: Το θρυλικό ρολόι της Baume & Mercier  επιστρέφει ανανεωμένο

Αυθεντικότητα 50 ετών σε ένα ορμητικό comeback

Η αυθεντικότητα του Riviera είναι χαρακτηριστική και στο τελευταίο αυτό λανσάρισμα: ατσάλινη κάσα, δωδεκάγωνη στεφάνη με τέσσερις βίδες και ενσωματωμένο μπρασελέ –από ατσάλι ή καουτσούκ – που εναλλάσσονται με ευκολία χάρη στο σύστημα Fast Strap, το οποίο έχει αναπτύξει η Baume & Mercier.

Πρόκειται για ένα comeback ορμητικό, μα συνάμα ανάλαφρο, που στη νέα του εκδοχή «αιχμαλωτίζει» το πνεύμα των καιρών μας και το μεταφράζει εύγλωττα, ανυπόκριτα και ειλικρινώς. Για ένα comeback πιστό στη φιλοσοφία της Baume & Mercier. Σε μια απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στις ρίζες του στο αβανγκάρντ design της δεκαετίας του ’70 και τον αθλητικοκεντρικό κλασικισμό του σήμερα, το νέο Riviera έρχεται για να υπογραμμίσει με τον καλύτερο τρόπο την τεχνογνωσία της Baume & Mercier στη δημιουργία ασυνήθιστων ρολογιών. Η ασυμβίβαστη και δημιουργική προσέγγισή του καταφέρνει να πετύχει την έκφραση της πεμπτουσίας του brand στο τώρα και στο τότε.

Δυναμικά μοντέλα για απαιτητικούς

Οι εκδοχές της πέμπτης γενιάς Riviera για άνδρες και γυναίκες είναι τεσσάρων μεγεθών, όλες με ατσάλινη κάσα, διαμέτρων 33, 36, 42 και 43 mm και καλύπτουν τις ανάγκες ακόμα και των πιο απαιτητικών για design, αντοχή, κομψότητα και πολυτέλεια.

Riviera: Το θρυλικό ρολόι της Baume & Mercier  επιστρέφει ανανεωμένο

Tα 42 και 43 mm Riviera έχουν αναφορές στο θρυλικό μοντέλο με τη δωδεκάγωνη στεφάνη του, το μοναδικό καντράν του (μπλε, μαύρο ή ασημί) -που συμβολίζει με το κυματιστό μοτίβο του τη συνάντηση των βουνών με τον ωκεανό- και με τα ενσωματωμένα, εναλλασσόμενα μπρασελέ από ατσάλι ή από μπλε καουτσούκ που δημιουργεί μια συνολική μπλε αίσθηση. Το σχήμα του αυθεντικού ρολογιού του 1973 είναι παρόν στο μοντέλο αυτό, έχει όμως προσαρμοστεί στην αισθητική του σήμερα.

Riviera: Το θρυλικό ρολόι της Baume & Mercier  επιστρέφει ανανεωμένο

Στην εκδοχή των 36 mm το Riviera ανταποκρίνεται κυρίως στις ανάγκες δραστήριων και ανεξάρτητων γυναικών, ενώ είναι ιδανικό και για άνδρες με λεπτότερους καρπούς και παίρνει την ενέργειά του από τον Swiss Made quartz ή αυτόματο μηχανισμό του. Στην ατσάλινη μορφή του είναι διακοσμημένο με πράσινο, γαλάζιο ή ασημί καντράν, ενώ αυτό που διαθέτει ελαστικό λουράκι έχει μαύρο φόντο. Όπως όλα τα ρολόγια της γυναικείας συλλογής είναι ανθεκτικό στο νερό μέχρι τα 50 μέτρα σε σύγκριση με την ανδρική συλλογή που αντέχει έως και στα 100 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού.

Η τρίτη εκδοχή του Riviera υιοθετεί έναν ακόμα πιο πολυτελή χαρακτήρα, εξοπλισμένη με in-house μηχανισμό BAUMATIC, ο οποίος λειτουργεί με συχνότητα 4 Hz (28.000 ταλαντώσεις ανά ώρα) και προσφέρει 5 ημέρες ενεργειακής αυτονομίας, αλλά και αντοχή σε μαγνητικά πεδία 1.500 Gauss. Το BAUMATIC Riviera ξεχωρίζει για το διάφανο καντράν του που αφήνει ορατό τον γοητευτικό μηχανισμό του και επιτρέπει στο βλέμμα να χαθεί ανάμεσα στα γρανάζια του. Το ένα μοντέλο του με ενσωματωμένο ατσάλινο μπρασελέ διαθέτει καντράν από μπλε φιμέ κρύσταλλο ζαφειριού, ενώ το δεύτερο κάσα από μαυρισμένο ατσάλι, καντράν από φιμέ γκρι κρύσταλλο ζαφειριού και λουράκι από μαύρο καουτσούκ.

Riviera: Το θρυλικό ρολόι της Baume & Mercier  επιστρέφει ανανεωμένο

Η ελβετική φιλοσοφία υπό νέο πρίσμα

Είναι μοναδικό, είναι αξιόπιστο, είναι αθλητικό, είναι αυθεντικό, είναι «Swiss Made», είναι Baume & Mercier.  Το όνομά του είναι Riviera και επέστρεψε, για να αφήσει το αποτύπωμά του στον χρόνο.

Η πέμπτη γενιά του θρυλικού ρολογιού, πέρα από μια αναβίωση, είναι μια αυθεντική ανανέωση, που αναδεικνύει την αλλαγή κατεύθυνσης της Baume & Mercier, η οποία όμως δεν παρεκκλίνει από τη φιλοσοφία της και μένει επικεντρωμένη στο expertise της ωρολογοποιίας, στο design, το στυλ και την καινοτομία.

https://chronoflam.gr/