desert boots στυλ
Βρείτε μας στο

Αφού φεύγουν σιγά σιγά οι καλές θερμοκρασίες και θα πάμε από βδομάδα σε πιο χαμηλά επίπεδα, πιο ταιριαστά στην εποχή, είναι στιγμή να σιγουρευτείς πως έχεις τα κατάλληλα παπούτσια για το στυλ σου και φυσικά για την πρακτική τους χρήση.

Αν είσαι ένας τύπος κάπου ανάμεσα στα 30-50, χρειάζεσαι πάντοτε μια ποικιλία στα μποτάκια σου. Είμαστε βέβαιοι πως έχεις κλασικά μποτάκια, έχεις ankle-boots, έχεις oxford boots, ενδεχομένως να έχεις chelsea boots, ίσως να έχεις lace up ή brogues, σου λείπει όμως ένα πολύ σημαντικό.

Καλά, ίσως να είναι δύο, αλλά δεν θα ασχοληθούμε με τα περίφημα chukka boots. Αυτό που είναι το 2022 πάλι στα trends και επανέρχεται σε διάφορους συνδυασμούς στυλ, είναι το desert boot.

Πρόκειται για ένα είδος μπότας που το έμαθαν πρώτοι οι Βρετανοί στρατιώτες στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο στη Βόρειο Αφρική, όταν βρήκαν στις τοπικές αγορές αυτό το είδος που πήρε το όνομά του γιατί ήταν πολύ χρήσιμο, πρακτικό και βολικό για τις ερήμους.

Ήταν ο Nathan Clark που πήρε την ιδέα και διεύρυνε την χρήση τους, φτιάχνοντας τα περίφημα Clarks. Φυσικά, μπορεί να ήταν πρωτοπόρος, αλλά στην πορεία των ετών τα desert boots πήραν πολλές διαφορετικές μορφές και ανέδειξαν πολλά διαφορετικά στυλ. Κάτι που συμβαίνει πάνω-κάτω με κάθε κομμάτι, με κάθε piece of equipment.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη GETTRY KYOTO (@gettrykyoto)

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)


Και βέβαια, δε χρειάζεται να βρεθείς στην έρημο ή σε κινούμενη άμμο για να τα φορέσεις. Είναι ιδανικά για τον καιρό που θα έρθει, ίσως ακόμα και για πιο ακραίες καταστάσεις, όπως το ψιλόχιονο.

Αφήνοντας στην άκρη την πρακτικότητα, είναι ένα παπούτσι που δηλώνει πολλά για την αισθητική, για τη φάση ζωής, ακόμα και για το κοινωνικό στάτους που θες να δείξεις στους γύρω σου. Πάντοτε ανάλογα με τι τα συνδυάζεις.

Στο στυλ δεν είναι περιοριστικά, αλλά είναι περιοριστικά στο χρώμα. Καλό είναι να μείνεις σε κλασικές επιλογές, δηλαδή σκούρο καφέ, μπεζ και μαύρο. Και εννοείται πως στηρίζουμε faux leather ή faux suede, αν θες τέτοιο υλικό. Γενικώς, στηρίζουμε τα υλικά που είναι cruelty free για αρχή. Αν είναι και eco-friendly, ακόμα καλύτερα.

Ο ιδανικότερος συνδυασμός τους είναι με ένα checked ή flannel πουκάμισο, από πάνω ένα fleece ίσως ή ένα puffer jacket, ή, ιδανικότερα, ένα overcoat. Απλώς με το overcoat ίσως είναι προτιμότερο να βάλεις ένα ζιβάγκο ή ένα checked πουλόβερο αντί για πουκάμισο.

Το τζιν είναι πάντοτε μια επιλογή για κάτω, αλλά για μας είναι καλύτερο ένα cargo για πιο casual ή ένα chino για sunday casual, που είναι κάτι πιο κοντά στο επίσημο. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, φρόντισε τα μπατζάκια να είναι σηκωμένα για να αφήνουν ένα κενό ανάμεσα στην κορυφή του desert boot και του κατώτερου σημείου του παντελονιού για να φανούν οι κάλτσες.

Αν σε όλο αυτό πας με την επιλογή του overcoat, τότε το στυλ θα απογειωθεί με τραγιάσκα. Αν προτιμήσεις puffer, τότε ένα σκουφί θα του έδινε bonus points, ειδικά αν είσαι πιο κοντά στα 30 κι όχι πιο κοντά στα 40-45.

Σε περίπτωση που έχεις μια πιο επίσημη εμφάνιση να κάνεις, τότε τα desert boots θα συμπληρώσουν ένα βαμβακερό κοστούμι σε πιο «Peaky Blinders» στυλ, δηλαδή ένα check σε γκρι χρώμα ή σε charcoal.

Τα μποτάκια είναι πάντοτε μια επιλογή μπαλαντέρ φθινόπωρο, χειμώνα και αρχές άνοιξης. Το desert boot είναι μια ακόμα καλύτερη επιλογή για μπαλαντέρ στο στυλ σου, ειδικά αν είσαι άνθρωπος που δουλεύει σε γραφείο ή έχει πολλές επαγγελματικές συναντήσεις μες στη μέρα.

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, η εικόνα μετράει. Όχι στο ποιος είσαι, τι σώμα έχεις κτλ., αλλά στο κομμάτι της αισθητικής, του γούστου, του πώς υποστηρίζεις κάτι. Και με τα desert boots θα έχεις μια έγνοια λιγότερη για το τι να βάλεις.

* Φωτογραφία: Unsplash/ Joseph Greve