Με τεράστια διαφορά από τον δεύτερο: Αυτός είναι ο πιο εκνευριστικός τύπος του ελληνικού Instagram (Pics)
Βρείτε μας στο

Αίμα από τα μάτια.

Έντονη τάση για εμετό.

Αδιάλειπτος προβληματισμός για το αν πρέπει να κλάψεις ή να γελάσεις.

«Ρολάρισμα» των ματιών έως ότου να μείνει μόνο το ασπράδι, λες και είσαι meme του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ.

Ένα παρατεταμένο «Θεοίιιιι!!!!».

Κι ολ’ αυτά ταυτοχρόνως.

Με τεράστια διαφορά από τον δεύτερο: Αυτός είναι ο πιο εκνευριστικός τύπος του ελληνικού Instagram (Pics)

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Ιδού η λίστα με τις αντιδράσεις που προκαλεί ο πιο εκνευριστικός τύπος του ελληνικού Instagram- αν και το «εκνευριστικός» ίσως είναι βαριά λέξη. Ενδεχομένως ο τίτλος που θα έπρεπε να του δοθεί μετά βαΐων και κλάδων (κλαδιά που, κατά προτίμηση, τον κοπανάνε με μένος στο κεφάλι) είναι αυτός του πιο «σαλιάρη».

Και, μεταξύ μας, τον ξέρετε όλοι σας πολύ καλά, μιας και θεωρούμε δεδομένο πως ξοδεύετε ανθυγιεινά πολύ χρόνο ημερησίως στο Instagram, πατώντας μανιωδώς random καρδούλες σε ποσταρίσματα λογαριασμών τύπου “History Photographed”, “National Geographic” και “The New Yorker”, προκειμένου να υπερκαλυφθούν τα απειράριθμα likes σας σε κώλoυς και βυζι@ και να σας θεωρήσουν έναν κουλτουριάρη με ορμές κι όχι έναν τυπικό λιγούρη.

Πίσω στον ενοχλητικό μας τύπο, όμως. Τον ΠΙΟ ενοχλητικό εξ όλων. Είναι αυτός που γράφει…

Αχ αυτά τα μάτια σου!

Κοπέλα έχει ανεβάσει (και, ας το ξεκαθαρίσουμε εξ αρχής προς αποφυγή παρεξηγήσεων: ο καθένας μπορεί ν’ ανεβάζει ό,τι γουστάρει κι αγαπά, δεν βρισκόμαστε στον μεσαίωνα) φωτογραφία με ανοιχτά πόδια, σε σημείο που να μπορεί να δει κανείς τις τέσσερις προηγούμενες γενιές των προγόνων της.

Με τεράστια διαφορά από τον δεύτερο: Αυτός είναι ο πιο εκνευριστικός τύπος του ελληνικού Instagram (Pics)

Τι γράφει ο σαλιάρης; Όχι τα τετριμμένα, όπως «Τι αιδοιάρα είσαι εσύ ρε κίναιδέ μου…», μιας και αυτό το κάνουν όλοι (ενδεχομένως με όχι ακριβώς αυτές τις λέξεις, αλλά το γενικότερο πλαίσιο δεν αλλάζει).

Όχι, ο εκνευριστικός θα βρει να πετάξει μια περήφανη μπαρούφα του στιλ «Αχ αυτά τα μάτια σου!», θεωρώντας πως η κοπέλα θα διαβάσει το σχόλιό του και θα σκεφτεί πως ο τύπος δεν την εκτίμησε για τ’ αδιαμφισβήτητα προσόντα της, αλλά για τον εσωτερικό της κόσμο- τον οποίον, άλλωστε, βλέπουμε.

Σημείωση: στην συγκεκριμένη λήψη δε φαίνονται καν τα μάτια της. Φοράει γυαλιά ηλίου που παρέχουν προστασία ακόμα και όταν προσεδαφιστεί κανείς στον ήλιο, από εκείνα που καλύπτουν από μέτωπο μέχρι γόνατο.

Eye ντε βγάλε άκρη τώρα.

Να προσέχεις μικρή, ο κόσμος είναι επικίνδυνος εκεί έξω

Άλλο κορίτσι- (ναι, ο τύπος τις ακολουθεί όλες- όλες, όμως: πόσες γυναίκες παγκοσμίως έχουν Instagram; 2,7 δισεκατομμύρια; Ε, αν μπείτε στον λογαριασμό του θα δείτε δίπλα στο πεδίο “Following” το εξής: 2.7 billion)- θέλοντας να δείξει πως είναι έξω καρδιά, έχει ανεβάσει μια φωτό προτάσσοντας το σάρκινο εκείνο σημείο που βρίσκεται ακριβώς μπροστά από την καρδιά του. Τη συνοδεύει, ως είθισται σ’ αυτές τις περιπτώσεις, ένα ελαφρώς άσχετο σχόλιο που έχει βρει γκουγκλάροντας “Famous quotes for photos” (“The only thing we have to fear is fear itself”, επέλεξε εν προκειμένω η κοπέλα).

Με τεράστια διαφορά από τον δεύτερο: Αυτός είναι ο πιο εκνευριστικός τύπος του ελληνικού Instagram (Pics)

Στα comments γίνεται τέτοιο μακελειό που θα το ζήλευε ακόμα και ο Στέφανος Χίος: αποθέωση, κόντρα αποθέωση, ακόμα περισσότερη αποθέωση, επιφωνήματα θαυμασμού, καρδούλες, φωτίτσες, φλεγόμενες καρδούλες και ολ’ αυτά τα emoji που βάζουν οι 20άρηδες, που είναι πιο δυσνόητα κι από τον Δίσκο της Φαιστού.

Τι πάει και γράφει ο σαλιάρης μας, λοιπόν; Κάτι παντελώς άσχετο: «Πρόσεχε μικρή, ο κόσμος είναι επικίνδυνος εκεί έξω…»

ΤΙ. ΛΕ. ΜΩΡ’. Μ@ΛΑΚΑ.

Για να μην είμαστε αυστηρά επικριτικοί, όμως, οφείλουμε να παραδεχτούμε πως το παλικάρι πέτυχε τον σκοπό του: ξεχώρισε πράγματι. Την στιγμή που όλοι οι υπόλοιποι followers είχαν επικεντρωθεί στο στήθος, αυτός επέδειξε ήθος.

Του το δίνουμε.

Αυτός δεν βλέπουμε να τον δίνει βέβαια, αλλά…

Θα ήθελα πολύ, αν το θες κι εσύ, να βρεθούμε για ένα ποτό ή φαγητό…

Στο ίδιο πνεύμα με τα προηγούμενα, κοπέλα με 450.000 followers ποστάρει μια φωτογραφία της με μαγιό που το ύφασμα δεν είναι το δυνατό του σημείο (μιας και πασιφανώς βρίσκεται σε έλλειψη), κάτι που της αποφέρει 220.00 likes, 87.000 shares και 120 κοινότοπα άρθρα του στιλ «Έριξε το Instagram η…».

Με τεράστια διαφορά από τον δεύτερο: Αυτός είναι ο πιο εκνευριστικός τύπος του ελληνικού Instagram (Pics)

Ανάμεσα στα μυριάδες «Εντάξει κοπέλα μου, δεν υπάρχεις!», «Φίληηηη, είσαι θεότητααααα», «Τα λόγια είναι περιττά», «ΧΥΝ», «Ουάου, τι θέα… Θεά!», πετιέται και ο ήρωάς μας (που, ειρήσθω εν παρόδω, συνήθως έχει profile picture είτε μια σούπερ κοντινή φωτό που φαίνονται οι πόροι του μετώπου του είτε μια ελληνική σημαία) για να κάνει τη διαφορά, λέγοντας διάφορα. Έτσι, ξεκινάει έναν ουσιώδη διάλογο με τον εαυτό του πατώντας reply στο reply και λέγοντας:

«Είσαι εκπληκτική, πραγματικά».

«Θα ήθελα πολύ να πάμε για έναν καφέ ή ποτό…»

«Αν το θες κι εσύ εννοείται…»

«Δεν σε πιέζω, απλώς λέω τι θέλω εγώ…»

«Ματάρες»

«Μπορώ όλες τις μέρες, δεν έχω ζωή»

«Θα ήθελα πολύ να μου απαντήσεις σ’ αυτό το μήνυμα…»

«Περιμένω, δε βιάζομαι»

«Περιμένω, αν και λίγο βιάζομαι τώρα: πέρασαν 6 μήνες»

«Ο κόσμος είναι επικίνδυνος μικρή…»

«Πλέον δεν είσαι μικρή, μεγάλωσες, αλλάξαμε μιλένιουμ»

…και ούτω καθεξής, ευελπιστώντας πως θα τον ξεχωρίσει το κορίτσι και πράγματι θα βγει ραντεβού μαζί του εκτιμώντας το σπάνιο και διακριτικό του φλερτ.

Θέλετε να μάθετε ποιο είναι το ανδρικό ποσοστό επιτυχίας σ’ αυτές τις περιπτώσεις, σύμφωνα με μία ενδελεχή στατιστική μελέτη που σκαρώσαμε μόλις τώρα στο μυαλό μας και στερείται έστω και υποτυπώδους βάσης; 0,00024%.

Και ολογράφως: μηδέν κόμμα μηδέν-μηδέν-μηδέν-είκοσι-τέσσερα τοις εκατό.

Περισσότερες πιθανότητες έχετε να σας χτυπήσει κεραυνός, δηλαδή, πάρα ο έρωτας την γκόμενα…