Ναι, είναι αυτό που νομίζεις και είναι για καλό σκοπό!

Με περίμετρο κοντά στα 50 χιλιόμετρα, το πέος που σχημάτισε με την πορεία του αεροπλάνου του πιλότος στο Όκλαντ, παίζει να είναι το μεγαλύτερο του κόσμου.

Ο Απρίλιος είναι ο μήνας που αφιερώθηκε στη μάχη κατά του καρκίνου των όρχεων. Μια μορφή της «επάρατης νόσου», όπως μάθαμε να την αποκαλούμε πολιτικώς ορθά, που χτυπά άντρες (προφανώς), κυρίως μεταξύ 15 και 39 ετών.

Στη Νέα Ζηλανδία βρήκαν έναν ευφάνταστο τρόπο προκειμένου να προωθήσουν την καμπάνια, θέτοντας την τεχνολογία και το hype που μπορούν να δημιουργήσουν τα Μέσα, τα οποία συνήθως απευθύνονται σε άτομα νεαρότερης ηλικίας.

Η βασική ιδέα ήταν να χρησιμοποιήσει ο καθένας το GPS του και να ακολουθήσει μία συγκεκριμένη πορεία ώστε να σχηματιστεί το επιθυμητό σχήμα. Κι αφού η κουβέντα γίνεται για ανδρικά γεννητικά όργανα, τι πιο ταιριαστό από ένα πέος «να» με το συμπάθιο.

Στη συνέχεια μέσω του hashtag #GoBallsOut μπορεί ο καθένας να ανεβάσει το μόριό του στο twitter και να το μοιραστεί με όλη την οικουμένη, με την ελπίδα των εμπνευστών της ιδέας να είναι πως όλο και κάποιος θα παρακινηθεί να ψάξει λίγο παραπάνω το… σετάκι που φέρει στα εσώρουχά του.

Όταν ο καρκίνος των όρχεων ευθύνεται για τόσες πολλές ζημιές, καταλαβαίνει κανείς πως το θέμα δεν προσφέρεται μόνο για πλάκα. Απλά, συχνά μέσω αυτής, μπορείς να πετύχεις πολλά περισσότερα από στρατιές ειδικών που μιλάνε ασταμάτητα γι’ αυτόν.

Οι περισσότεροι από όσους πήραν μέρος στην καμπάνια, έπαιξαν στα… σίγουρα, σχεδιάζοντας διαδρομές στους δρόμους του Όκλαντ και άλλων πόλεων της Νέας Ζηλανδίας, όπου η κατάσταση είναι σχετικά ελεγχόμενη. Σύντομα βέβαια στο τριπάκι μπήκαν και άλλοι που δοκίμασαν να σχεδιάσουν πέη σε κάθε πιθανό ή απίθανό μέρος, συμπεριλαμβανομένης της θάλασσας αλλά και του αέρα!

Ο πιλότος Βον Ντέιβις είχε ένα πλεονέκτημα στη δική του «εναέρια» απόπειρα. Το ραντάρ του αεροπλάνου που έδειχνε συνεχώς το στίγμα του, γεγονός που αποδείχτηκε πολύ βοηθητικό. Όπως βλέπουμε στην παραπάνω εικόνα, παρά το γεγονός ότι είχε σχεδιάσει από πριν την πορεία του και την είχε μελετήσει μεθοδικά, από το τελικό σχήμα κάτι λείπει. Αλλά, εντάξει, άλλοι τα πήγαν σαφώς χειρότερα ή δεν κατάλαβαν το concept.

Ορισμένες από τις από απόπειρες κιόλας σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν οι άνθρωποι έχουν έρθει ποτέ σε οπτική επαφή –έστω- με ανδρικά μόρια ή μήπως είχαν κάτι εντελώς διαφορετικό στο μυαλό τους όταν τα σχεδίαζαν.

Σε κάθε περίπτωση και with all due respect στον πιλότο και το περιμέτρου 50 χιλιομέτρων πέος του, το μέγεθος δεν έχει σημασία. Ούτε η πιστή αποτύπωση της ανδρικής ανατομίας, μετράει. Το μόνο που μετράει είναι η προσπάθεια και στη Νέα Ζηλανδία φαίνεται ότι προσπαθούν πολύ για ένα θέμα που παραείναι σοβαρό για να μην επιστρατεύσεις ακόμη και τον χαβαλέ για να το αντιμετωπίσεις.