Οι 5 κλασικοί γυπαετοί του Facebook: Αυτά είναι τα μηνύματα που θα σου στείλουν στο inbox
Βρείτε μας στο

Πρώτα ακούγεται εκείνος ο χαρακτηριστικός ήχος- ντινγκ!- κι έπειτα ανάβει η ένδειξη με το κόκκινο 1 και την μικρή στρόγγυλη εικόνα να το συνοδεύει: μόλις έχει έρθει inbox στο Facebook μιας κοπέλας και αυτή σκοπεύει να πατήσει να δει ποιος της το έστειλε.

Χαμένος κόπος- ξέρει εκ των προτέρων ποιος είναι. Ή, για την ακρίβεια, ποιος από τους 5 επικρατέστερους μπορεί να είναι, καθώς οι «πέφτουλες» στο FB έχουν, πλέον, χωριστεί σε συγκεκριμένες κατηγορίες.
Για όσους ζουν τα τελευταία χρόνια σ’ έναν Γαλαξία πολύ- πολύ μακριά και δεν τους γνωρίζουν, για πάμε να τους δούμε…

Ο Λίγουρας

Άμεσος, βλέπει θηλυκό να δείχνει αστράγαλο και οι παλμοί του κάνουν το «μηδέν- εκατό» μέχρι να πεις “στρινγκ”. Πιάνει χωρίς δεύτερη σκέψη το κινητό και στέλνει να δηλώσει τον θαυμασμό του σαν άλλος Χρήστος Ζαμπ…, εεεε  σαν σύγχρονος γορίλας που είναι.

Spoiler alert: με την ορθογραφία δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις.

Ο Εξυπνάκιας

Ψαγμένη φώτο προφίλ, πολλές αναρτήσεις για ινδικά βιβλία που μιλούν για την παγκοσμιοποίηση, έχει για cover μια βιβλιοθήκη ή τους Portishead και αρέσκεται σε φράσεις του στυλ «Η ελπίδα είναι ένα αγκάθι που πληγώνει, όμως αν αντέξεις τον πόνο θα δεις το λουλούδι ν’ ανθίζει και το φως να σκεπάζει τα πάντα».

Ε, κάπως έτσι την πέφτει και σε γκόμενες…

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Ο Πρήχτης

Όλοι έχουμε έναν τέτοιο φίλο ή έχουμε διατελέσει κι εμείς οι ίδιοι πρήχτες πολυτελείας: με το που τσεκάρουμε φώτο κοπέλας με μπραζίλ στέλνουμε μήνυμα και γινόμαστε τόσο κουραστικοί που σχεδόν μπορούμε να δούμε στην οθόνη το αίμα να τρέχει από τ’ αυτιά της.

Συνεχίζουμε τα inbox μέχρι να ξεψυχήσει ή να γίνει μόνιμος κάτοικος στο Δαφνί.

Ο «Σεφερλής»

Ο πλάκας. Ο αστείος. Ο ψυχής της παρέας που την τελευταία φορά που έκανε κάποιον να γελάσει πραγματικά μεσουρανούσε στον βουβό κινηματογράφο ο Τσάρλι Τσάπλιν. Ο «Μάρκος» είναι μονίμως on fire, my man και αυτό φαίνεται και από τα ξεκαρδιστικά (για όσους γελάνε πιο εύκολα κι από τον Ρουβά) inbox που στέλνει.

Σωστόςςςςς;

Ο 12χρονος

Μόλις έχει τελειώσει την 6η δημοτικού, έχει δει μια φορά το γόνατο κάποιας συμμαθήτριάς του και θεωρεί πως είναι Ζιγκολό. Γι’ αυτό, παίρνει φόρα στο Facebook και στέλνει σωρηδόν μηνύματα σε μεγαλύτερές του, θέλοντας να καταστήσει σαφές πως είναι μεγάλος (όχι ηλικιακά) παίχτης.

Φυσικά, το κάνει σ’ αυτή την σύγχρονη ηλεκτρονική γλώσσα της πιτσιρικαρίας που βαριέται να γράψει, με αποτέλεσμα τα μηνύματά του να είναι εξίσου κατανοητά με την Γραμμική Α…