cartier

Tο L'Envol de Cartier Eau de Toilette, είναι εμπνευσμένο από έναν άνδρα γεμάτο πάθος

To L'Envol de Cartier Eau de Toilette είναι ένα Fresh oriental άρωμα με Νότες από εσπεριδοειδή.

Ο οίκος Cartier είναι από τους ελάχιστους οίκους που έχουν τους δικούς τους αρωματοποιούς. Από το 2005 η αποκλειστικός αρωματοποιός του οίκου είναι η Mathilde Laurent. Ο χαρακτήρας της αρωματοποιού συνάδει απόλυτα με το πνεύμα του οίκου Cartier. Κάθε μία από τις δημιουργίες της, το L’Envol, το La Panthere, το Baiser Vole χαράσσει έναν άρρηκτο «οσφρητικό» δεσμό με τον οίκο, αφήνοντας τη δική της σφραγίδα και υπογραφή.

Ένα ελεύθερο πνεύμα, επιμελής και γεμάτη έμπνευση, η οποία συσχετίζει το άρωμα με το κόσμημα και τη φαντασία της με τις αξίες του οίκου. Το πνεύμα της ακολουθεί το προβάδισμα του κλασικού Must de Cartier (1981), με το υπερβολικό ανατολίτικο πράσινο που αποτελεί το ορόσημο της δημιουργίας των αρωμάτων Cartier. Αυτή η εικόνα μιας εποχής απεικόνισε την ιστορία του Cartier: μύθος, υπερβολή, παράδοση, χειροτεχνία και καινοτομία – με μια λέξη, πάθος.

Η Mathilde Laurent κλήθηκε να χαράξει ένα νέο κεφάλαιο σε αυτή την ιστορία πάθους. Συγκεκριμένες αρμονίες όπως το έντονο άρωμα βασιλικού, ο κρίνος του αρώματος Baiser Volé και οι συμφωνίες που ανιχνεύονται στις νότες του L’Heure Fougueuse.

Η δημιουργική διαδικασία της Mathilde Laurent: διεγείρει τα συναισθήματα, προκαλώντας ένα «big bang», μία πυροδότηση συναισθημάτων.

Χημεία ή αλχημεία, το αποτέλεσμα είναι αρμονική συμφωνία. Όλα ξεκινούν με μια ιδέα, την επιθυμία να πυροδοτήσουν ένα συναίσθημα, να «τινάξουν» τις αισθήσεις. Η Mathilde Laurent ακολουθεί ένα ενιαίο ιδεώδες: επιλέγει τα συστατικά της με απώτερο σκοπό το να δημιουργούν έντονα συναισθήματα.

Τι κάνει μια καρδιά να πάλλεται; Τι υποκινεί έναν άνθρωπο να δηλώσει την αγάπη του; Το Πιπέρι φυσικά, το οποίο αρωματίζει το άρωμα Déclaration d’un Soir.

Πώς μπορεί να αποκαλυφθεί η θηλυκή πλευρά μίας γυναίκας; Αναδεικνύοντας τη ζωτικότητα ενός λουλουδιού, μια γαρδένια με βελούδινες αποχρώσεις … ή το μύθο του Musk με μια αγριόγατα, ενώνοντας τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία του αρώματος La Panthère. To ανδρικό άρωμα L’Envol de Cartier Eau de Toilette , η τελευταία δημιουργία της για τον οίκο, ακολουθεί τη δυναμική του Eau de Parfum. Με αυτή τη νέα ενσάρκωση, η Mathilde Laurent υπερασπίζεται την ελευθερία του να μπορείς να πετάξεις κάθε αυγή. Απελευθέρωσε το πνεύμα, αφήνοντας την ψυχή να απογειωθεί πάνω από τα σύννεφα.

Το Cartier εργαστήριο της Mathilde Laurent:

Το εργαστήριο αρωμάτων του οίκου Cartier δημιουργήθηκε το 2004 από τον αρχιτέκτονα Jean Nouvel, τον εσωτερικό σχεδιαστή του Cartier Fondation, ο οποίος πραγματοποίησε εκτεταμένες
διαβουλεύσεις με τον οίκο Cartier για τον σχεδιασμό του χώρου.

Ο σχολαστικός σχεδιασμός επικεντρώνεται στα βασικά χαρακτηριστικά. Απογυμνωμένο από τα περιττά, το εργαστήριο ανταποκρίνεται στα πρότυπα της Mathilde Laurent, που ακούει τη διαίσθησή της με μοριακή ακρίβεια.

Η αισθητική της αρωματοποιού ταιριάζει απόλυτα με αυτήν του Jean Nouvel, του οποίου ο σχεδιασμός είναι απόλυτα προσαρμοσμένος στις προδιαγραφές της Mathilde Laurent.

Εδώ, χρησιμοποιώντας δοσομετρητές και φιαλίδια, η Mathilde Laurent ζυγίζει προσεκτικά και μετρά την τέχνη της.

Εντοπίζοντας εκ νέου τα φτερά, δίνοντας ώθηση στην εσωτερική δύναμη, τη δημιουργικότητα και την αυτοπεποίθηση ενός άνδρα. Μία φωτεινή αίσθηση προτρέπει την απογείωση.

Έτσι η Mathilde Laurent οραματιζόταν το νέο ανδρικό L’ENVOL Eau de Toilette.

Νότες από εσπεριδοειδή : ένα απελευθερωτικό σύννεφο αναζωογονητικής ενέργειας, χωρίς εμπόδια. Μαγνητισμός που προέρχεται από ένα ανάλαφρο υγρό εμπλουτισμένο με τη φρεσκάδα και εξαιρετική δυναμική.


Το L’ENVOL DE CARTIER αρνείται το νόμο της βαρύτητας. Η ζοφερή απογείωση είναι στιγμιαία και ενισχύεται από το ξύλο γαίας. Ο αντίκτυπος είναι σχεδόν αιθέριος, όπως ένα φίλτρο των θεών, που φωτίζεται από τις προστατευτικές αρετές της αμβροσίας.

Το ζωντανό πνεύμα του αρώματος L’ENVOL DE CARTIER Eau de Toilette είναι εγκλωβισμένο στο κομψό γυάλινο μπουκάλι.

Αληθινό με την στυλιστική και δημιουργική κληρονομιά του Cartier, ο καπάκι guilloché ανακαλεί το νικηφόρο μονοπάτι που χάραξε ο αεροπόρος Santos-Dumont.

Όπως ο μεγάλος θρύλος του οίκου, έτσι και το νέο L’ENVOL Eau de Toilette δίνει την ώθηση στην εσωτερική ελευθερία που υστερεί μέσα σε όλους μας.

Νέο: Cartier L’Envol Eau De Toilette
• 50 ml
• 80 ml

Cartier L’Envol Eau De Parfum
• 100ml refillable
• 80ml
• 50ml