Προσπαθώντας να ξεφύγεις ( ; ) από ξαναμμένες καθηγήτριες: Η «καυτή» μέρα ενός μαθητή στις ΗΠΑ!

Θα μπορούσε να είναι σενάριο ταινίας του Σειρηνάκη. Είναι όμως (αν πιστέψουμε τις ειδήσεις που έρχονται καθημερινά από τις ΗΠΑ) η τυπική μέρα ενός Αμερικανού μαθητή στο σχολείο. Γεμάτη ξαναμμένες και ασυγκράτητες καθηγήτριες…

Αντιγράφω από ειδησεογραφικό σάιτ: «Σε φωλιά του σεξ είχε μετατρέψει την τάξη της μια δασκάλα στο Λύκειο East Palo Alto Aspire Phoenix Academy κοντά στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια. Η Ντανιέλ Μάτκο, 35 ετών, γδύθηκε και έκανε σεξουαλικές πράξεις σε έφηβους κατά την διάρκεια κενών μεταξύ των μαθημάτων ή μετά το σχολικό πρόγραμμα. Συνελήφθη αφού έφτασαν στην αστυνομία φωτογραφίες της με γυμνό στήθος, που είχε τραβήξει ένας από τους μαθητές».

Προσπαθώντας να ξεφύγεις ( ; ) από ξαναμμένες καθηγήτριες: Η «καυτή» μέρα ενός μαθητή στις ΗΠΑ!

Υπάρχουν δυο ειδών αντιδράσεις σε ειδήσεις σαν τη συγκεκριμένη: Η μια είναι η ψύχραιμη. Η στενάχωρη. Αυτή που συνοδεύεται με κούνημα του κεφαλιού όπως διακοσμητικού κουταβιού σε παρμπρίζ πούλμαν και με φράση μεσήλικα του τύπου «πού πάει αυτός ο κόσμος».

Και η άλλη είναι η αυθόρμητη. Η ειλικρινής. Αυτή που ήδη έχει αρχίσει να σχηματίζεται στα χείλη σου, με τα μάτια γουρλωμένα από το θυμό και τις φλέβες πεταγμένες στο λαιμό σου από τα νεύρα: «ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΥΧΕΙ ΠΟΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ;;;»

Πραγματικά αυτό που συμβαίνει στις ΗΠΑ σε βγάζει από τα ρούχα σου (κι εσένα εκτός από τους πρωταγωνιστές). Οι ειδήσεις για μαθητές που αποπλανήθηκαν από τις δασκάλες τους είναι περισσότερες πλέον και από τις ειδήσεις για μαθητές που μπούκαραν με οπλοπολυβόλο ένα πρωί στο σχολείο και άρχισαν να θερίζουν τους πάντες.

Αφού ξεπεράσεις λοιπόν τη μελαγχολική σύγκριση της θεούσας με το πλεκτό ταγέρ και το μοσχαρίσο βλέμμα που σε δίδασκε εσένα και των ξαναμμένων καθηγητριών που (αποδεικνύεται ότι) βλέπουν τους Αμερικανούς έφηβους σαν «ξερολούκουμα», προσπαθείς να σκεφτείς το τυπικό εξάωρο ενός μαθητή στις ΗΠΑ. Και καταλήγεις ότι μια συνηθισμένη μέρα του στο σχολείο εξελίσσεται πιθανότατα κάπως έτσι:

Άφιξη στο προαύλιο, όπου τον περιμένουν δυο (γυναίκες) επιστάτες. Χαϊδεύοντας το παιδί και φορώντας του μια χάντρα για να μη ματιάζεται, έχουν ως αποστολή να τον οδηγήσουν στην τάξη χωρίς να τους τον αποσπάσει κάποια από τις λυσσασμένες εκπαιδευτικούς.

Προσπαθώντας να ξεφύγεις ( ; ) από ξαναμμένες καθηγήτριες: Η «καυτή» μέρα ενός μαθητή στις ΗΠΑ!

Έναρξη μαθήματος. Προσπαθεί να συγκεντρωθεί, αγνοώντας το λάγνο βλέμμα της καθηγήτριας και το επαναλαμβανόμενο ρούφηγμα του στυλό σε κάθε παύση της παράδοσης. Με τα χίλια ζόρια φτάνει στο πρώτο διάλειμμα: Πάει τουαλέτα, όπου για αναπόφευκτους τεχνικούς λόγους σημαδεύει υψηλότερα από τη λεκάνη.

Επιστροφή στην αίθουσα. Η άλλη καθηγήτρια μοιράζει τα διαγωνίσματα της προηγούμενης φοράς. Το δικό του -αντί για αυτοκόλλητο με χαμογελαστή φατσούλα σαν αυτό που παίρναμε στα αγγλικά- έχει αυτοκόλλητο με φάτσα που κλείνει πονηρά το μάτι. Για κάποιον περίεργο λόγο, ο βαθμός του είναι… 69.

Προσπαθώντας να ξεφύγεις ( ; ) από ξαναμμένες καθηγήτριες: Η «καυτή» μέρα ενός μαθητή στις ΗΠΑ!

Δεύτερο διάλειμμα. Περιμένοντας να πάρει ζαμπονοτυρόπιτα και μίλκο (αργότερα ο ίδιος και οι διπλανοί του θα διαπιστώσουν ότι αυτός είναι ένας ισχυρός χημικός συνδυασμός) νιώθει παραπάνω στριμωξίδι από το κανονικό στην ουρά του κυλικείου. Γυρίζει πίσω του και βλέπει τη δασκάλα της μουσικής. Του υπενθυμίζει από απόσταση αναπνοής ότι στο αυριανό μάθημα θα τον εξετάσει στα… πνευστά. Αγοράζει παγωμένο νερό αντί για μίλκο και αφού το ρίξει στο παντελόνι του για να συνέλθει, πάει στην τάξη για την επόμενη ώρα.

Κατά τη διάρκειά της, η καθηγήτρια της ιστορίας στέκεται πολύ άτυχη. Η κιμωλία της πέφτει συνεχώς στο ίδιο σημείο: Εκεί όπου σκύβοντας, φέρνει τα… γοφά της σε απόσταση αναπνοής από τα μούτρα του. Ιδρώνει (εκείνος, όχι εκείνη). Η κατάσταση έχει αρχίσει να γίνεται δύσκολη. Και όσο σκέφτεται ότι μετά έχει γυμναστική… Ακόμα δεν έχει καταλάβει αυτή τη νέα μέθοδο push ups που έχει λανσάρει η γυμνάστρια, κατά την οποία είναι υποχρεωτικό να βρίσκεται η ίδια από κάτω για να επιβλέπει την εκτέλεση.

Προσπαθώντας να ξεφύγεις ( ; ) από ξαναμμένες καθηγήτριες: Η «καυτή» μέρα ενός μαθητή στις ΗΠΑ!

Επιστρέφοντας ξαναμμένος στην τάξη για την τελευταία ώρα, ανακουφίζεται. Πόσο μπορεί να κολαστεί στην ώρα της γεωγραφίας; Αμ δε… Κλείνοντας με νόημα το μάτι, η πρώτη ερώτηση που του κάνει η σιτεμένη κυρία είναι πού βρίσκεται η βουβωνική… χώρα. Η δεύτερη σε ποιο νησί είναι η παραλία «της γριάς το πήδημα». Ε, κάπου εκεί αντιδράει. Ξεσπά. Της λέει ότι είναι απαράδεκτο για μια καθηγήτρια να αφήνει τέτοια χυδαία υπονοούμενα. Κι αυτή συμφωνώντας, του δίνει τον χάρακα: Για να της ρίξει εκείνος 1-2 ξυλιές και να την… τιμωρήσει!