Ανδρική φιλία: 10+1 πράγματα που δεν θα χρειαζόταν ΠΟΤΕ να πεις σε «κολλητό»
Βρείτε μας στο
Άντρας

Ανδρική φιλία: 10+1 πράγματα που δεν θα χρειαζόταν ΠΟΤΕ να πεις σε «κολλητό»

ΕΥΛΟΓΙΑ. Μόνο αυτή η λέξη μπορεί να περιγράψει την οικειότητα με έναν «αδερφό» σου. Και όλα αυτά τα πράγματα που είναι τόσο αυτονόητα, ώστε να μη χρειάζεται ποτέ να του τα πεις…

Η κουβέντα για τις μεγαλύτερες απολαύσεις στη ζωή είναι απ’ αυτές που αποκλείεται να μην έχεις κάνει. Δε νοείται παρέα που να μην έχει αφιερώσει άπειρο χρόνο συζήτησης για να κατατάξει τα πράγματα που δίνουν ευχαρίστηση σ’ αυτόν τον μάταιο κόσμο.

«Το σεξ είναι σίγουρα πρώτο». «Καλό το πήδημα, αλλά σαν το φαΐ δεν έχει». «Σόρι, μάγκες, αλλά το χέσιμο όταν έχει προηγηθεί ζόρι και αμφιβολία για το αν θα προλάβεις είναι ασύγκριτο». Τέτοια ασυναγώνιστα επιχειρήματα σίγουρα έχουν πέσει στο τραπέζι.

Αν το σκεφτείς όμως (και δεν είσαι κοιλιόδουλος, γαμίκος, δυσκοίλιος και οτιδήποτε άλλο θα έκανε μάταια οποιαδήποτε σύγκριση) υπάρχει μια απόλαυση που σπάνια εκτιμάται και αναφέρεται σε τέτοιου τύπου γόνιμες συζητήσεις:

Η οικειότητα που νιώθεις με έναν (ή και παραπάνω) «κολλητό» σου. Η αίσθηση ότι κάποιος σε ξέρει (και τον ξέρεις) τόσο καλά, που είναι περιττό να χρησιμοποιηθούν ανάμεσά σας ευγένειες και «πρωτόκολλα» από τα πολλά που αναγκαστικά χρησιμοποιείς στην καθημερινότητά σου.

Και η ανακουφιστική βεβαιότητα ότι υπάρχει ένα πλήθος πραγμάτων τα οποία είναι τόσο αυτονόητα, που (αντίθετα με όλους τους άλλους που περιτριγυρίζουν τη ζωή σου) δεν θα χρειαζόταν ΠΟΤΕ να του τα πεις!

Ανδρική φιλία: 10+1 πράγματα που δεν θα χρειαζόταν ΠΟΤΕ να πεις σε «κολλητό»

Σε έναν πραγματικό «αδερφό» λοιπόν θα ήταν απολύτως περιττό να πεις…

-«Καλώς τον, κάτσε, τι να σε κεράσω»; Να τσακιστεί, να πάρει τον κώλο του και να… σερβιριστεί μόνος του. Εννοείται για έναν ξένο φιλοξενούμενο, έναν απλό γνωστό, να σηκωθείς από τον καναπέ σου και να γίνεις χαλί να σε πατήσει. Στον κοπρίτη, όμως, που έχεις δει τη φάτσα του στη ζωή σου περισσότερο και από της μάνας σου δεν χρειάζονται τέτοιες τυπικότητες.

140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s

-Τι να σου παραγγείλει. Ισχύει για ταβέρνα, μπαρ, καφετέρια, call girls. Είναι δεδομένο ότι ο «κολλητός» σου ξέρει (και θυμάται) τι θέλεις. Ακόμα και αν η πολυπλοκότητα της παραγγελίας είναι του τύπου «ένα φρέντο καπουτσίνο μέτριο, με μαύρη ζάχαρη, γάλα εβαπορέ, τριμμένο πάγο και στην κορφή κανέλα». Είναι τόσο σίγουρο, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως ερώτηση ασφαλείας σε περίπτωση απαγωγής σου.

-Να σε αφήσει μόνο σου όταν έχεις φτιάξει κατάσταση με γκομενάκι. Ξέρει ότι μετά το πρώτο τυπικό διάστημα «για να σπάσει ο πάγος», πρέπει κάτι… πολύ σοβαρό να του τύχει. Μια δουλειά που προέκυψε και δεν γίνεται με τίποτα να την αναβάλλει. Και φυσικά όλα αυτά με την απαραίτητη δόση αληθοφάνειας, ώστε να μη γίνει απολύτως ξεκάθαρο στη μαντάμ ότι στόχος είναι το ξεμονάχιασμα.

-Ότι έκανες σεξ το προηγούμενο βράδυ. Όχι ότι υπήρχε περίπτωση να το κρύψεις. Άλλωστε σε τέτοιες στιγμές θριάμβου ο πρώτος που θέλεις να ανακοινώσεις το… γκολ είναι αυτός. Είναι όμως σχεδόν περιττό. Το καταλαβαίνει από την έκφραση του προσώπου σου. Λες και (μόνο για εκείνον) γράφει με νέον στο κούτελό σου «επιτέλους έσπρωξα».

Ανδρική φιλία: 10+1 πράγματα που δεν θα χρειαζόταν ΠΟΤΕ να πεις σε «κολλητό»

-Να σου δώσει ή να του δώσεις δανεικά. Ξέρετε πάντοτε ο ένας τις περιόδους που ζορίζεται ο άλλος. Εξάλλου -ως κολλητοί- σίγουρα έχετε συζητήσει τους λόγους ή τις «στραβές» για τις οποίες μπορεί να στριμωχτήκατε κάποιο διάστημα. Κατά συνέπεια δεν είναι ποτέ αναγκαίο να στο ζητήσει ή να του το ζητήσεις. Τσοντάρεις ή τσοντάρει και δεν υπάρχει ΠΟΤΕ ερώτηση (πόσω μάλλον πίεση) για το πότε θα τα πάρεις/πάρει πίσω.

-Ότι πρόκειται να κλάσεις/ρευτείς/ξύσεις τα καμπανέλια σου. Αλίμονο αν χρειαζόταν να περιορίσεις το… άντερό σου ή να καταπιέσεις μια από τις μεγαλύτερες ανδρικές ανακουφίσεις μπροστά στον «αδερφό» σου. Μπορείς πάντα να εκφραστείς ελεύθερα. Και μάλιστα σε περίπτωση ισχυρού πόρδου, ακόμα και να απολαύσεις τη δυσφορία που (του) προκαλούν οι συνέπειες…

Ανδρική φιλία: 10+1 πράγματα που δεν θα χρειαζόταν ΠΟΤΕ να πεις σε «κολλητό»

 

-Να σε καλύψει σε ένα ψέμα. Δεν έχει σημασία το μέγεθος. Δεν έχει σημασία το διακύβευμα. Μπορεί να είναι από απλή δικαιολογία για να μην μιλήσει με κάποιον στο τηλέφωνο μέχρι σενάριο για συγκάλυψη «κεράτου» και… άλλοθι σε ληστεία. Ξέρει ότι πρέπει να γίνει «συνένοχος». Και ότι ακόμη κι αν έχει προσωπικό κόστος, πρέπει να σου «φυλάξει τον κώλο».

-Ότι, ναι, μπορεί να σου δείξει εκείνο το σπυράκι που έβγαλε στο κωλομέρι και τον ανησυχεί. ΟΚ, προφανώς και δεν είναι το πιο βολικό πράγμα του κόσμου να έρθεις αντιμέτωπος με ανδρικά καπούλια, ακόμα κι αν είναι του κολλητού σου. Είναι βέβαιος όμως (όπως θα ήσουν κι εσύ σε ανάποδη περίπτωση) ότι μπορείς να ρίξεις μια ματιά. Ίσα-ίσα για να τον καθησυχάσεις και να τον διαβεβαιώσεις ότι δεν είναι τόσο άσχημο όσο νομίζει.

-Ότι μπορεί να ανοίξει το ψυγείο σου σαν να ‘ναι δικό του και να καταναλώσει ό,τι τραβάει η ψυχάρα του. Ναι, ακόμα κι αν σε αυτό συμπεριλαμβάνεται το λαχταριστό σουφλέ που είχε φτιάξει η μάνα σου επειδή ξέρει ότι είναι το αγαπημένο σου. Σουφλέ (ειδικά από τη μάνα σου που αιώνιος στόχος της είναι να σε κρατάει πάντα μπουκωμένο) θα ξαναβρείς. Κολλητό με τέτοια βλαμμένη έκφραση ευχαρίστησης όταν λαδώνει μετά από καιρό το άντερό του με σπιτικό φαΐ, όχι!

Ανδρική φιλία: 10+1 πράγματα που δεν θα χρειαζόταν ΠΟΤΕ να πεις σε «κολλητό»

-Ότι μπορεί να σου πει ελεύθερα την άποψή του για την γκόμενα/σύζυγό σου χωρίς να φοβάται ότι θα παρεξηγηθείς. Σύμφωνοι, είναι λεπτό το θέμα, αλλά ξέρει ότι γι’ αυτά είναι οι πραγματικοί φίλοι. Ότι μπορεί, με διακριτικό τρόπο βέβαια και όχι εκφράσεις του τύπου «πού τη βρήκες αυτή την καριόλα», να σου εκφράσει τυχόν ενστάσεις του. Και ότι μπορεί τώρα να φαίνεται μαλάκας, αλλά κάποτε μπορεί να τον ευγνωμονείς.

-Ότι απαγορεύεται να σε πειράζει για την ομάδα σου ΑΚΡΙΒΩΣ την ώρα που χάνει. Ότι δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από την καζούρα όταν έχεις ανεβάσει όβερ 4.000 παλμούς. Ξέρει, εξάλλου, ότι από αύριο θα έχει όλο τον χρόνο στη διάθεσή του να σε «γλεντάει» για τα τρία γκολάκια που σας ρίξανε. Χωρίς να έχεις σηκώσει θερμοκρασία και χωρίς να απειλείται (πλέον) και η δική του σωματική ακεραιότητα.

Ανδρική φιλία: 10+1 πράγματα που δεν θα χρειαζόταν ΠΟΤΕ να πεις σε «κολλητό»