athenscon 2017
Βρείτε μας στο

«Όποιος παραδεχτεί στον εαυτό του πως μεγάλωσε, καλύτερα να σκάψει μόνος του τον λάκκο του». Θα μπορούσα να σταθώ σε πολλά απ΄αυτά που είπαμε με τον Πέτρο Πολυχρονίδη στο πλαίσιο της AthensCon 2017, αλλά δεν χρειάζεται. Τα είπε όλα με μια φράση. Η χαμένη μας παιδικότητα που ανέπνεε στα κρυφά, εδώ και μερικά χρόνια ζει χωρίς να ντρέπεται και αντιλαμβάνεται ότι είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού.

Όσο κι αν η καθημερινότητα μας μας δυσκολεύει από το να το αντιληφθούμε, τον πιτσιρικά που έχουμε πάντοτε μέσα μας οφείλουμε να τον βγάζουμε έξω να παίξει. Χωρίς να φοβάται, χωρίς να το κάνει με στερεότυπα. Όπως του αρέσει, όπως τον ευχαριστεί. Η AthensCon, η φετινή αλλά και κάθε τέτοια που θα διοργανώνεται από δω και πέρα, είναι το μέρος όπου κανείς δεν χρειάζεται να νιώθει περίεργα που δεν προτιμάει τις επιλογές διασκέδασης άλλων παιδιών. Η ευλογία της μοναδικότητας. Αυτό συμβαίνει στο κλειστό του Tae Kwon Do στο Φάληρο. Το σημείο τομής τόσων εαυτών που θα ήθελαν να υπερτερούν οι μέρες της μη κανονικότητας.

AthensCon 2017: Νιώσε νέρντουλας με όλη σου την ψυχή

Ποιος από εμάς δεν θα ήθελε να είναι Thor 3-4 φορές τη βδομάδα; Ποιος δεν θα ήθελε να είναι Power Ranger τα βράδια όταν κοιμούνται οι γονείς του; Ποιος από εσάς που έχετε παιδιά δεν θα ήθελε να βάλει το παιδί του ως πρόσχημα για να πάνε στην AthensCon 2017 και να μοιραστούν αυτό που οι άντρες είναι τυχεροί να διατηρούν ζωντανό. Τον πιτσιρικά που έμαθαν, αυτόν στον οποίο έκαναν όλες τις μεγάλες υποσχέσεις και του χάρισαν όλα τα μεγάλα όνειρα. Μπορεί να ακούγομαι υπερβολικά δραματικός, αλλά έτσι ένιωσα.

Παρατήρησα τον εαυτό μου να χαζεύει αγόρια και κορίτσια που ήταν ντυμένα με τον αγαπημένο τους χαρακτήρα. Από ταινία, από κόμικ, από rpg, απ΄ό,τι βάζει ο νους σου. Πολλά κομμάτια του εαυτού μου ήθελαν να ταυτιστούν. Το απολάμβανα να παρατηρώ ανθρώπους μεγαλύτερους από εμένα που να θέλουν να μοιραστούν το γραφιστικό και σχεδιαστικό τους πάθος. Περιπλανώμενοι γύρω από το fantasy/action fiction. Ας μην μακρηγορώ όμως εγώ. Ας τα πει καλύτερα ο Πέτρος Πολυχρονίδης, που είναι συνδιοργανωτής και βρίσκεται εκεί για να βοηθήσει τους πάντες.

Τι θα δεις στο φετινό AthensCon; Πρώτα απ΄όλα τα μεγάλα ονόματα που έχει φέτος στο πάνελ και σε περίπτερα. Τον Ian Whyte, τον πρώτο White Walker που είδαμε στο Game of Thrones και τον μετέπειτα Wun Wun. Τον Steve Cadenas, τον πιο χαρακτηριστικό κόκκινο Power Ranger, ο οποίος μας μιλάει και για το πως είδε τη νέα γενιά στο πρόσφατο reboot.  Τον γνωστό illustrator Ian Churchill, κατευθείαν από την Marvel και την DC. Το Σφυρί του Thor που περιμένει να το σηκώσεις. Το αμάξι των Flintstones. Μια αίθουσα με την εξέλιξη της κονσόλας για gaming. Sega Mega Drive, Nintendo 64, Dream, Playstation (έγινε κιόλας 23 ετών αυτός ο έρωτας) και πολλά άλλα.

Εδώ ακούς τον Ian.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Κι εδώ στον Steve, ο οποίος θησαυρίζει ακόμα από κάτι που έκανε μια 15ετία και βάλε πριν.

Ρετρό, κόμικς, νέες εκδόσεις, θρυλικά ονόματα εντύπων όπως Jemma Press, Μικρός Ήρως, το new entry τον Μπλε Κομήτη και πολλά ακόμα που ο νους δεν θα μπορέσει να τα σκεφτεί. Θα δεις και το Ζμακ σε όλη του την δόξα. Θα έχεις και την ευκαιρία να κάνεις εξάσκηση στην ξιφομαχία. Θα παίξεις και τα επιτραπέζια σου. Πάνω απ΄όλα: στην AthensCon 2017 θα κάνεις παρέα με την παιδική σου εκδοχή!

*Η δεύτερη και τελευταία μέρα της AthensCon ολοκληρώνεται σήμερα. Το γήπεδο του Tae Kwon Do είναι ανοιχτό από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ. Για περισσότερες πληροφορίες μπες στο Fb page της φετινής διοργάνωσης: www.facebook.com/events/

** Να ευχαριστήσω τον Πέτρο Πολυχρονίδη, αυτό το μεγάλο παιδί, που μας έδειξε τα κατατόπια