λαμέ
Βρείτε μας στο

 

Ζεις όλη σου τη ζωή με τα πρέπει/δεν πρέπει. Υπάρχουν φορές που πρέπει να σπάσεις αυτό τον δεσμό και να γίνεις Δημήτρης Μπάσης. Τι πρέπει τι δεν πρέπει στιγμή μη σκέφτεσαι. Το βράδυ της Πρωτοχρονιάς όλα σου τα επιτρέπει. Για να μη μαζευτούν κι άλλες παραπομπές σε τραγούδια, τόλμησε να κάνεις μια επιλογή από τις 5 που ακολουθούν για το βράδυ της Πρωτοχρονιάς ή τον Χριστουγέννων. Το λαμέ σακάκι είναι η πιο «εύκολη».

Λαμέ σακάκι ή σακάκι με λαμέ λαιμόκοψη

λαμέ

Όταν τις εποχές των 80’s και 90’s πήγαιναν όλοι στα μπουζούκια και φορούσαν σακάκια λαμέ ή ζήλευαν όσους φορούσαν λαμέ, κανείς δεν τολμούσε να κράξει τον άλλον. Σήμερα φτάσαμε να θεωρούμε κιτς τα λαμέ κιτς. Οκ, είναι. Αλλά μήπως δεν είναι οι δικές μας Απόκριες κιτς; Ή μήπως δεν είναι το βράδυ της Πρωτοχρονιάς αυτό που δεν υπάρχουν στυλιστικά ταμπού; Είναι. Γι΄αυτό μην φοβάσαι να θυμίσεις Φλωρινιώτη. Αν δε σου κάνει το λαμέ υπάρχει κι αυτό εδώ με τον κινέζικο σχεδιασμό που μοιάζεις σαν μετρ σε μπουζούκια. Σε περίπτωση που θες να είσαι πιο low profile, μπορείς να διαλέξεις αυτό το σακάκι από τα Zara. Και μην ακούς αυτούς που λένε ότι το λαμέ προέρχεται από την λέξη lame που σημαίνει άθλιο. Είναι κακοήθεις και ζηλεύουν.

Παπιγιόν και καρφίτσα στο πέτο

Λαμέ σακάκι μόνο: 5 «θαρραλέες» επιλογές για την Πρωτοχρονιά

Το σκέτο παπιγιόν δεν θα ήταν πολύ extreme. Θα σε έκανε να ξεχωρίζεις, αλλά σίγουρα θα έβρισκες κι άλλους να έχουν. Η μοναδικότητα θα έρθει με μια συνδυαστική καρφίτσα στο πέτο. Μια καρφίτσα που θα έχει και κάποιο σχηματισμό. Ο πιο συνηθισμένος είναι σαν λουλούδι. Η μπουτονιέρα που λέμε. Μη σε νοιάζει αν θυμίζεις λίγο Χάρη Σιανίδη. Αυτός είναι ο στόχος. Δες ένα παράδειγμα εδώ.

Καουμπόικες μπότες

Λαμέ σακάκι μόνο: 5 «θαρραλέες» επιλογές για την Πρωτοχρονιά

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Μην τις επιλέξεις σε καφέ χρώμα, γιατί θα είναι too much. Προτίμησε ένα μαύρο που δεν θα κάνει και τόσο μπαμ μέσα στη νύχτα το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Για να σε συζητούν δίχως γιατί και όχι άδικα βάλε τίποτα αστραφτερά σπιρούνια. Μην προβείς σε υπερβολές όμως. Λευκά και διάφανα μόνο. Απλώς όταν μπεις στο μαγαζί ή στο σπίτι που σ΄έχουν καλέσει, μην ξεχάσεις να πεις howdy.

Παντελόνι με γυρισμένα μπατζάκια

Η συγκεκριμένη πρόταση δεν είναι καν προκλητική. Σιγά. Τι πιο λογικό από το να γυρίσεις τα μπατζάκια σου…ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ; Ο χειμώνας δεν είναι για να δείχνεις κανένα σημείο του δέρματος στο κρύο. Βλέπω όμως πολλούς που έχουν τα κότσια να αφήσουν ακάλυπτο τον αστράγαλο και να μπει το κρύο από κάτω και να φτάσει μέχρι εκεί που δεν θέλει κανείς άντρας. Δοκίμασε το κι εσύ το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, ένα από τα πιο κρύα βράδια του έτους…

Τα χρώματα

Δεν είναι απαραίτητο να πρόκειται για είδος αξεσουάρ ή ρούχου. Το χρώμα του και μόνο μπορεί να κάνει την διαφορά. Ή το σχέδιο. Για παράδειγμα μπορείς να βάλεις ένα κυπαρισσί σακάκι σαν το φόρεμα που είχε η Πέγκυ στο Κωνσταντίνου και Ελένης στο επεισόδιο με τη βότκα, το Φρουτέξ και το Σερέτης. Ή μπορείς να βάλεις ένα πουκάμισο με ζωάκια. Να ένα τυχαίο παράδειγμα.

Λαμέ σακάκι μόνο: 5 «θαρραλέες» επιλογές για την Πρωτοχρονιά