5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις την Παγκόσμια Ημέρα του Άντρα αν θέλεις να λέγεσαι άντρας
Βρείτε μας στο
Άντρας

5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις την Παγκόσμια Ημέρα του Άντρα αν θέλεις να λέγεσαι άντρας

Ίσως η πιο σπουδαία Παγκόσμια Ημέρα γιορτάζεται σήμερα με κάθε επισημότητα σε όλες της γωνιές του μικρού αυτού σχεδόν σφαιρικού πλανήτη. Και εμείς είμαστε εδώ για να σου δώσουμε 5 συμβουλές τι να αποφύγεις αυτή την ημέρα.

Ολόκληρο Menshouse και σε μια τέτοια μέρα χαράς να μην υπάρχει ένα κείμενο για το τί κάνουμε οι άντρες μια τέτοια ημέρα γιορτής; Μια ημέρα που θεσπίστηκε για να γιορτάζουμε όλοι μας και να σκάει λίγο το χειλάκι μας από τις προηγούμενες ημέρες καταπίεσης. Ωπα, με ειδοποιούν από το κοντρόλ ότι τέτοια θέματα με αυτούς τους τίτλους γράφονται εδώ και 25 χρόνια που το lifestyle του άντρα βρήκε τη δική του γωνιά σε περιοδικά και σάιτς.

Το πήρα πάνω μου λοιπόν και θα κάνω εγώ τον ηρωισμό να σας γράψω συγκεντρωμένα τι δεν πρέπει να κάνουν κάθε τέτοια ημέρα οι άντρες αν θέλουν να ανήκουν σε αυτό το κλειστό κλαμπ που ανήκουμε κάποιοι λίγοι εκλεκτοί από εμάς. Σταμάτα να μας ζηλεύεις και γίνε ένας από μας έστω και για μια ημέρα μόνο.

1. Δε χ€ζει

toualeta

Μια τόσο ιερή μέρα που κάποιοι έχυσαν το αίμα τους για να τη γιορτάζουμε ελεύθεροι εσύ θα αράξεις στον θρόνο της τουαλέτας και θα βγάλεις τα εσώψυχά σου στον καμβά που λέγεται λεκάνη; Για να τα σβήσεις όλα σε μια κίνηση με την γομολάστιχα του νερού, το ξακουστό καζανάκι; Όχι φίλε μου, θα τα κρατήσεις. Θα τα κρατήσεις για να τιμήσεις την ημέρα. Αν δεν μπορείς να είσαι οργανωμένος από την προηγούμενη. Φάε μόνο μήλα και ρύζι την 18η Νοεμβρίου. Να στουμπώσεις.

Εικοσιτέσσερις ωρούλες είναι μόνο. Στο στρατό άντεχες πολλές ημέρες. Θέλεις να ξαλαφρώσεις; Κλάνε διακριτικά. Πρόσεχε όμως να ελέγχεις τη φάση. Ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να σε οδηγήσει μια κλανιά. Θέλεις να δείξεις πόσο ανώτερο πλάσμα είσαι; Δε θα χέσεις. Τελείωσε.

2. Δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του

pliromi

Μία μέρα σαν και αυτή κάνεις τις προσωπικές σου επαναστάσεις. Κάθε ημέρα με το πορτοφόλι και στο χέρι να βγάζεις μετρητά, να δίνεις την κάρτα σου στον ταμία-πωλητή, να υπογράφεις επιταγές. Ε σήμερα αυτά κόβονται. Δεν πληρώνεις τίποτα. Ούτε τον πρωινό καφέ σου, ούτε τη βενζίνη στο βενζινάδικο, ούτε τη διατροφή στη γυναίκα και τα παιδιά σου, ούτε τον οδηγό της λιμουζίνας σου, ούτε την προσωπική σου ασφάλεια;

140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s

Τι θα γίνει δηλαδή αν δεν πληρώσεις; Θα σε κυνηγήσει ο καφετζής; Άντρας είναι και αυτός και θα σε καταλάβει. Δε θα οδηγήσει τη λιμουζίνα ο οδηγός σου; Αφού κατά βάθος είστε φιλαράκια. Θα πεινάσουν τα παιδάκια σου; Να βγούνε να δουλέψουν αν πεινάνε. Μην τα περιμένουν όλα από τους ενήλικες. Άλλα παιδάκια στην ηλικία τους φτιάχνουν αυτά τα υπέροχα αθλητικά παπούτσια σε εργοστάσια της Κίνα που τα φοράς για να πας για μπάσκετ ή για ποτό. Η παιδική εργασία δεν είναι ντροπή εξάλλου. Με αυτά τα ιδανικά μεγαλώσαμε.

3. Δε διασκεδάζει

diaskedasi

Μπορεί να τη χαρακτηρίζουμε ντροπή αλλά μια τέτοια παγκόσμια ημέρα πρέπει να συνοδεύεται από 24ωρη παύση κάθε μορφής διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Είτε την τιμάς την ημέρα όπως πρέπει είτε όχι. Η ημέρα λέγεται Παγκόσμια Ημέρα του Άντρα. Όπως καταλαβαίνεις ορδές αντρών διαδηλώνουν σε όλον τον πλανήτη ευλογώντας τα γένια τους. Ακόμα και οι σπανοί ευλογούν το άδειο πηγούνι τους. Γούστο τους τι θα ευλογήσουν. Σημασία έχει να μη διασκεδάσουν.

Ξέχασε για μια περιστροφή της Γης τα πλέιστέισον, την μπαλίτσα στην τηλεόραση, την ταβέρνα, το στριπτιτζάδικο, το να δεις τον Μπογδάνο να γελάσεις, τις ξένες σειρές που κατεβάζεις, το live streaming που ψάχνεις για να δεις παράνομο ρωσικό μπαλέτο. Πράγματα που οι άντρες κάνουμε καθημερινά. Σήμερα κλείνεις όλα τα φώτα και κάθεσαι σε εμβρυακή στάση κάτω από το ντουζ και σκέφτεσαι. Απλά σκέφτεσαι. Πρόσεξε όμως, δεν σκέφτεσαι διασκεδάσεις πονηρούλη. Τιμάς την ημέρα με σεβασμό και κατάνυξη.

4. Δεν τρώει

fagito

Μια τόσο σπουδαία ημέρα θα την προσβάλλεις ξεσπώντας σαν γουρούνι πάνω σε ένα μπέργκερ από γουρούνι; Δεν το βλέπεις πως έχει έναν συμβολικό χαρακτήρα η ημέρα. Ανέκαθεν ο άντρας ήταν αυτός με τον μεγαλύτερο αυτοέλεγχο στα πάθη του. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Το βλέπουμε παντού γύρω μας εξάλλου. Αν το πάθος σου είναι το φαγητό θα αντέξεις για μια ημέρα. Τι, έτρεξες μαραθώνιο και ο οργανισμός σου χρειάζεται την ενέργεια; Ας πρόσεχες. Πιες ένα νεράκι. Κάνε μια προσευχούλα στον ΑΝΤΡΑ θεούλη σου και θα φτιάξει μόνο του το σώμα ενέργεια.

Δεν αντέχεις; Θα καταρρεύσεις; Μα τι άντρας είσαι εσύ ρε; Πήγαινε και γλείψε βρύα και λειχήνες. Δε θα φας όμως. Έφτασες στο φεγγάρι διάολε. Στέλνεις ρομπότ στον Άρη και κατάφερες να επιβιώσεις ως πολιτισμός σε δύο ταινίες με ηρωίδα την Μπρίτζετ Τζόουνς και θα κωλώσεις τώρα στην απώλεια 4-5 γευμάτων την ημέρα; Θα σε βοηθήσει στο νούμερο 1 της λίστας αν δε φας. Είδες τι ωραία κουμπώνουν όλα;

5. Δεν αναπνέει

anapnoi

Η ιδανική Παγκόσμια Ημέρα του Άντρα θα συνοδευόταν με δισεκατομμύρια άντρες να έχουν κλειστό το στόμα και τη μύτη. Κατακόκκινα πρόσωπα, λιποθυμίες μέχρι και θάνατοι. Η Παγκόσμια Ημέρα του Άντρα πρέπει να έχει νεκρούς αν θέλουμε να αντέξει στον χρόνο. Μας το έχουν αποδείξει οι άλλες παγκόσμιες ημέρες. Μια ημέρα μνήμης σαν και αυτή που διανύουμε θα πρέπει να γιορτάζεται όπως περιγράφει ο Βαγγέλης Ιωάννου τα τελευταία δευτερόλεπτα των Final 4 του Ολυμπιακού. Με κομμένη την ανάσα δηλαδή. Ένας στο χώμα, χιλιάδες στον αγώνα. Έχω και άλλα συνθήματα αν θέλετε.

Λίγη γιόγκα, λίγος διαλογισμός θα βοηθήσουν. Εξάσκηση θέλει, επιμονή και πίστη. Δεν υπάρχει δε θέλω, υπάρχει δεν μπορώ. Ή το αντίθετο. Τι σημασία έχει πια; Είμαστε όλοι νεκροί. Νεκροί αλλά παγκόσμιοι.