Το φουξ σακάκι στις ράγες του μετρό
Βρείτε μας στο
Αστυνομικά

Το φουξ σακάκι στις ράγες του μετρό

Ένα ρούχο στις ράγες του μετρό «φωνάζει» για τον άδικο χαμό μιας φοιτήτριας νομικής. Ήταν, άραγε, φόνος ή αυτοκτονία;

To φουξ σακάκι πάνω στις ράγες του τραίνου στον υπόγειο σταθμό του μετρό τραβούσε αμέσως την προσοχή των περαστικών. Θα σκεφτόταν κανείς πως το σακάκι αυτό έπεσε κατά λάθος εκεί από κάποιον επιβάτη που, ενδεχομένως, ζεστάθηκε και είπε να το βγάλει, με αποτέλεσμα να του το πάρει ο αέρας.

Όμως η αληθινή εικόνα ήταν πολύ πιο σκληρή. Στις ράγες του τραίνου είχε πέσει μια νεαρή κοπέλα, μία φοιτήτρια νομικής. Η συγκοινωνία είχε σταματήσει εκτάκτως λόγω του δυστυχούς περιστατικού, οι γραμμές έκλεισαν, ο κόσμος συνέρεε και αναδυόταν μια μαζική οχλοβοή.

Όλα έμοιαζαν με αυτοκτονία. Κάποιοι «αυτόπτες μάρτυρες» ψιθύριζαν διάφορα: «Μα είναι δυνατόν τόσο νέα κοπέλα να πέσει στις ράγες; Να τελειώσει έτσι τη ζωή της; Γιατί; Μήπως είναι κάποια ερωτική απογοήτευση;». Οι εκδοχές ψιθύρων μετατρέπονται σε επίσημες λαϊκές εκδοχές.

Στην πλατφόρμα της γραμμής 7, πηγαινοερχόταν πάνω- κάτω ο επιθεωρητής Κρίτων Κουνελάκης εξετάζοντας τον τόπο του θανάτου. Γι’άυτον, οι θεωρίες της αυτοκτονίας λόγω ερωτικής απογοήτευσης εξετάζονταν πάντα τελευταίες. Το ενδιαφέρον του είχε στραφεί στο φουξ σακάκι που ήταν πεσμένο πάνω στις ράγες.

Το φουξ σακάκι στις ράγες του μετρό

Η κοπέλα ήταν φοιτήτρια νομικής. Την έλεγαν Ελισάβετ Μουράτη. Ήταν στο τελευταίο έτος της σχολής και χρωστούσε μόνο ένα μάθημα. Ο καθηγητής ήταν εξαιρετικά δύσκολος και την είχε κόψει ήδη δύο φορές, πράγμα που ανησυχούσε πολύ την ίδια και εσχάτως είχε κλειστεί στο σπίτι να διαβάζει μέρα νύχτα για να μπορέσει να περάσει.

Παράλληλα δούλευε στο γραφείο ενός δικηγόρου, φημισμένου για τις πολύκροτες του υποθέσεις φόνου. Ήταν συγγενής της και έτσι την είχε πάρει στο γραφείο του για να μαθαίνει την δουλειά στην πράξη.

140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s

Η Ελισάβετ είχε σχέση μ’ έναν μεταπτυχιακό φοιτητή της νομικής εδώ και καιρό και όλα έδειχναν πως η σχέση τους ήταν αρκετά σοβαρή. Όμως σύμφωνα με τις μαρτυρίες του στενού της κύκλου- και ειδικότερα της καλύτερής της φίλης- τελευταία η σχέση τους είχε ρωγμές, πιθανώς εξαιτίας της νευρικότητας που είχε η Ελισάβετ να περάσει το μάθημα και του γεγονότος ότι δεν είχε χρόνο να βρίσκονται συχνά, με αποτέλεσμα εκείνη να «απορροφηθεί» στον στόχο της. Έτσι, μάλωναν συνέχεια.

Από την άλλη, υπήρχε η θεωρία πως ο φίλος της τελευταία δεν έδειχνε καμία κατανόηση στο πρόβλημά της και δε την στήριζε. Εκείνος έβγαινε συνέχεια έξω, θύμωνε που αυτή δεν τον ακολουθούσε και ότι όλο έμενε στο σπίτι να διαβάσει.

Ο επιθεωρητής κοιτούσε τις φωτογραφίες της Ελισάβετ. Ήταν μια μελαχρινή κοπέλα, μικρή σαν πορσελάνινη κούκλα, με γαλλική, κοντά κομμένη, φράντζα και πυκνά φρύδια. Το ντύσιμο της σε όλες τις φωτογραφίες ήταν χαμηλά άνετα παπούτσια, από αυτά που διασχίζεις όλη την Ευρώπη περπατώντας, έθνικ κασκόλ και χειροποίητα σκουλαρίκια από τους πάγκους.

Το φουξ σακάκι στις ράγες του μετρό

Ο Κρίτων πήρε κατάθεση από όλους αυτούς που βρίσκονταν στην στάση του μετρό τη στιγμή, όμως, που είχε σημάνει ήδη ο συναγερμός. Η ερώτηση του ήταν αν είδε κανείς κάποια να φοράει ή να κρατάει φουξ σακάκι.

Το χρώμα του ήταν τόσο έντονο, που είναι σχεδόν αδύνατο να μην το προσέξει κανείς. Δυο άτομα, ένας άντρας και μία γυναίκα είπαν ότι σα να είδαν μια κοπέλα να κρατάει ένα φουξ σακάκι, αλλά δεν ήταν σε θέση να περιγράψουν την κοπέλα. Στην ανάμνησή τους έμεινε μόνο το φουξ σακάκι.

Το βράδυ αυτό ήταν αρκετά ψυχρό για την εποχή. «Θα μπορούσες να έχεις βγει με ένα πουκάμισο το πρωί και το βράδυ να χρειαστείς παλτό», σκέφτηκε ο επιθεωρητής και ήταν πια σίγουρος ότι δεν πρόκειται για μια αυτοκτονία ερωτικής απογοήτευσης, αλλά μάλλον ακριβώς το αντίθετο…

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΕΔΩ