Lucid
Βρείτε μας στο

Όταν η Tesla, η εταιρεία του Έλον Μασκ, ανακοινώνει κάποιο φιλόδοξο πλάνο της για την δημιουργία καινοτομίας σε έναν από τους τομείς που δραστηριοποιείται, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην γίνει σωστά η δουλειά. Κι αυτό είναι κάτι που ισχύει για την εταιρεία συνολικά, αλλά και για τους ανθρώπους της. Το Lucid Air αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Ο Πίτερ Ρόλινσον είναι πρώην τέκνο της Tesla. Μαζί με μια ομάδα τεχνικών αποφάσισαν να μετρήσουν τις δυνάμεις τους. Κάπως έτσι φτιάχτηκε η start up Lucid Motors. Το όνομα της τα λέει όλα. Μια εταιρεία που θα οδηγήσει την μηχανοκίνητη εποχή στο μέλλον. Είτε πρόκειται για μηχανή είτε για αυτοκίνητο. Ή κάποιο άλλο όχημα εν πάσει περιπτώσει. Ο Ρόλινσον και η ομάδα του βρίσκονται πίσω από το Tesla Model S και εφαρμόζοντας την τεχνογνωσία και την εμπειρία από αυτό, κατασκεύασαν ένα αυτοκίνητο που είναι ο ορισμός του φουτουρισμού.

Το Lucid Air είναι κυριολεκτικά μια εντελώς διαφορετική αίσθηση. Πρώτα και κύρια λόγω κατασκευής αμαξώματος, εσωτερικά και εξωτερικά. Το σαλόνι του για παράδειγμα φτιάχτηκε όπως οι καμπίνες των ιδιωτικών αεροπλάνων. Τόσο σε δομή όσο και σε επίπεδο υλικών. Οι θέσεις του διαθέτουν εξοπλισμό για μασάζ, κάτι που αν το συνδυάσεις με τα 29 ηχεία σημαίνει ότι δεν θα θες να κοιμηθείς στο σπίτι σου.

Σε δεύτερο επίπεδο έρχονται τα οδηγικά στοιχεία. Ιπποδύναμη στο 1.000, εύρος μπαταρίας στα 400 μίλια, σύστημα αυτόματου οδηγού, σύστημα all-wheel-drive, μεταλλικές ρόδες 21 ιντσών, ενεργή ανάρτηση, σχεδιασμός για μεγαλύτερο χώρο στα πόδια των επιβατών. Θες κι άλλα; Τα έχει. Ηλιοροφή φτιαγμένη από γυαλί, ανακλινόμενα πίσω καθίσματα, iPad δεξιά από το τιμόνι για συνολική διαχείριση του οχήματος και τέλος μέγιστη ταχύτητα στα 235 χιλιόμετρα την ώρα. Τα περισσότερα από τα παραπάνω βέβαια τα διαθέτει και το Tesla. Μόνο που υπάρχουν μικρές λεπτομέρειες που κάνουν μεγάλη διαφορά. Όπως η οθόνη του iPad.

Στο Tesla πρέπει να κάνεις ό,τι αλλαγή θες στην οθόνη με το άγγιγμα των δαχτύλων. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν στιγμές που τα μάτια σου δεν θα κοιτάνε τον δρόμο. Οι κατασκευαστές του Lucid Air σκέφτηκαν αυτή την παράμετρο και πλέον υπάρχει ένας πιο εύκολος και λιγότερο επικίνδυνος τρόπος. «Περισσότερες ικανότητες, λιγότερη προσπάθεια». Αυτό είναι το μότο των ανθρώπων που το έφτιαξαν. Στόχος τους φαίνεται πως είναι οι αγορές της Γερμανίας και της Κίνας, ενώ πιστεύουν ότι το Lucid Air θα αποτελέσει βασικό όχημα στην Uber σε μια δεκαετία.

Το συγκεκριμένο μοντέλο θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2019 σε δύο εκδοχές. Αυτή των 52.000 ευρώ και αυτή την 86.000. Φυσικά όλα τα προαναφερθέντα στοιχεία βρίσκονται στην deluxe περίπτωση.

Γελούσε μπροστά στα μούτρα τους: Αυτός που το έκανε ανυπόφορο για την Μπάρτσα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Γελούσε μπροστά στα μούτρα τους: Αυτός που το έκανε ανυπόφορο για την Μπάρτσα