Οι 11 καλύτεροι του 2018 στη Σούπερ Λίγκα
Βρείτε μας στο
Μπάλα

Οι 11 καλύτεροι του 2018 στη Σούπερ Λίγκα

Και οι 11 είναι (ποδοσφαιρικά) υπέροχοι...

Τι κάνουν όλοι οι εμμονικοί κάθε χρόνο όταν ο Δεκέμβρης οδεύει προς το μέσο του; Ξεκινάνε τις ανασκοπικές λίστες. Αυτό δεν αφορά μόνο ταινίες, σειρές, δίσκους και διάφορες άλλες τέτοιες ασχολίες. Αφορά -προφανέστατα- και τον αθλητισμό.

Οι μύστες του ελληνικού πρωταθλήματος για παράδειγμα έχουν αρχίσει ήδη τις συζητήσεις (not) για το ποια είναι η καλύτερη 11άδα κατά το πρώτο μισό της σεζόν και το Menshouse αποφάσισε να συνεισφέρει σε αυτή τη τόσο σημαντική συζήτηση.

Πώς; Παραθέτοντας τη δική του 11άδα:

Τερματοφύλακας: Αλέξανδρος Πασχαλάκης (ΠΑΟΚ)

Οι 11 καλύτεροι του 2018 στη Σούπερ Λίγκα

Δεν τρώει γκολ ούτε με αίτηση φέτος, ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ κάνει χαλαρά την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Μπορεί για τους πρωτοπόρους τα φώτα της δημοσιότητας να πέφτουν στους επιθετικογενείς τους παίκτες, αλλά ο Πασχαλάκης έχει χαρίσει ουκ ολίγους βαθμούς στην ομάδα της Θεσσαλονίκης με τις επεμβάσεις του και δικαιωματικά παίρνει τη θέση κάτω από τα δοκάρια της καλύτερης 11άδας.

Δεξί μπακ: Ομάρ Ελαμπντελαούι (Ολυμπιακός)

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

Οι 11 καλύτεροι του 2018 στη Σούπερ Λίγκα

Μετά από μια μέτρια περσινή σεζόν -που φαίνεται πως τον «ρούφηξε» η συνολική μετριότητα του Ολυμπιακού- ο Νορβηγός δεξιός μπακ όχι μόνο έχει επιστρέψει σε μεγάλα κέφια αλλά φέτος είναι και με διαφορά ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει το ελληνικό πρωτάθλημα στην εν λόγω θέση: επικίνδυνος επιθετικά, απροσπέλαστος αμυντικά, η επιτομή του δεξιού οπισθοφύλακα για τα ελληνικά δεδομένα.

Στόπερ: Μάριος Οικονόμου (ΑΕΚ)

Οι 11 καλύτεροι του 2018 στη Σούπερ Λίγκα

Δεν γέμισε και πολύ το μάτι όταν τον απέκτησε η ΑΕΚ αλλά είναι η τέλεια επιβεβαίωση του ρητού «ποτέ μην υποτιμάς αμυντικό που έχει μάθει τη θέση στην Ιταλία». Ο Έλληνας στόπερ όχι απλά κατάφερε να επιστρέψει στην Εθνική Ελλάδας με τις εμφανίσεις του με την φανέλα της ΑΕΚ αλλά ήδη έχει πείσει την περσινή πρωταθλήτρια να τα σκάσει στην Μπολόνια για να τον αποκτήσει. Λογικό: σε ελληνική εκδοχή είναι ό,τι καλύτερο στη θέση του στόπερ.

Στόπερ: Παπ Αμπού Σισέ (Ολυμπιακός)

Οι 11 καλύτεροι του 2018 στη Σούπερ Λίγκα

Πέρυσι είχε δείξει πως έχει πολύ καλά στοιχεία αλλά η έλλειψη ωριμότητάς του χαλούσε κάθε θετικό, αγωνιστικό στοιχείο του. Δεν είναι κάνα τέρας ωριμότητας ούτε φέτος αλλά τα αμιγώς αγωνιστικά προσόντα του είναι πλήρως αναβαθμισμένα. Ο Σενεγαλέζος στόπερ είναι γρήγορος, είναι δυνατός, είναι καλός στο ψηλό παιχνίδι και πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια, είναι -με άλλα λόγια- ο καλύτερος ξένος στόπερ του ελληνικού πρωταθλήματος.

Αριστερό μπακ: Εμανουέλ Ινσούα (Παναθηναϊκός)

Οι 11 καλύτεροι του 2018 στη Σούπερ Λίγκα

Από τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές του φετινού νεανικού Παναθηναϊκού, ηγετική προσωπικότητα για το «τριφύλλι» και, κυρίως, παικταράς. Ο Αργεντινός είναι ένας από τους πιο σκληροτράχηλους παίκτες του πρωταθλήματος εν γένει, η τεχνική του προσομοιάζει στην εθνικότητά του για τα καλά και η ευχέρεια με την οποία ανεβαίνει και κατεβαίνει την πλευρά του είναι εξωπραγματική.

Αμυντικό χαφ: Κώστας Γαλανόπουλος (ΑΕΚ)

Οι 11 καλύτεροι του 2018 στη Σούπερ Λίγκα

Η τρίτη χρονιά του Κώστα Γαλανόπουλου σε επαγγελματικό επίπεδο τον βρίσκει να έχει μετασχηματίσει για τα καλά τη θέση του στην ΑΕΚ. Πλέον, από ένα εξελίξιμο ταλέντο ο Γαλανόπουλος έχει μετουσιωθεί για τα καλά σε έναν ώριμο και σχηματοποιημένο ποδοσφαιριστή. Τα χιλιόμετρα που διανύει κάθε εβδομάδα μέσα στο γήπεδο δεν έχουν τελειωμό και μάλιστα το γεγονός ότι τα διανύει και μεσοβδόμαδα για το Champions League χωρίς να επηρεάζεται ιδιαίτερα είναι η απόδειξη του επιπέδου του. Δύσκολα θα μείνει στην Ελλάδα και την επόμενη σεζόν.

Οκτάρι: Μπίμπρας Νάτχο

Οι 11 καλύτεροι του 2018 στη Σούπερ Λίγκα

Από τους πιο σύγχρονους ποδοσφαιριστές που κυκλοφορούν στα ελληνικά γήπεδα, ο Ισραηλινός είναι ο νούμερο ένα game changer του πρωταθλήματος και, χωρίς υπερβολή, μόνο ένα άγγιγμά του ή μια ενέργειά του είναι στοιχεία ικανά να αλλάξουν την εξέλιξη μιας αναμέτρησης: ο Ολυμπιακός φέτος το ξέρει πολύ καλά. Ουσιαστικά παίζει τον ρόλο που οι «ερυθρόλευκοι» υπολόγιζαν να παίξει ο Τουρέ στο ρόστερ. Και είναι δεδομένο πως ένας ποδοσφαιριστής που καταφέρνει να κάνει κάτι τέτοιο, δικαιωματικά παίρνει μια θέση στην καλύτερη 11άδα του πρώτου μισού του πρωταθλήματος.

Δεξί χαφ: Τάσος Χατζηγιοβάννης (Παναθηναϊκός)

Οι 11 καλύτεροι του 2018 στη Σούπερ Λίγκα

Από τους «παλιούς» του φετινού Παναθηναϊκού αλλά ταυτόχρονα μάλλον ο παίκτης που αποτελεί σήμα κατατεθέν αυτής της πράσινης νεανικής φουρνιάς. Ξέρει πολλή μπάλα, έχει άγνοια κινδύνου και ποδοσφαιρικό θράσος, ο Χατζηγιοβάννης μόλις στα 21 του οδεύει ολοταχώς στο να γίνει ο επόμενος ηγέτης του Παναθηναϊκού και προφανώς αυτό μόνο μικρή δουλειά δεν είναι.

Αριστερό χαφ: Ρόλαντ Ουγκράι (Ατρόμητος)

Οι 11 καλύτεροι του 2018 στη Σούπερ Λίγκα

Ποιος θα το περίμενε στο Περιστέρι την ημέρα που ο Ατρόμητος αποχαιρετούσε τον Ουάρντα ότι αυτός ο Ούγγρος που ήρθε χωρίς καμία φοβερή και τρομερή τυμπανοκρουσία θα εξελισσόταν σε τέτοια παικτάρα που θα άπαντες θα ξεχνούσαν για πλάκα τον Αιγύπτιο. Αυτά που έχει κάνει φέτος ο Ουγκράι με την ομάδα του Περιστερίου τον καθιστούν πανεύκολα τον σούπερ σταρ της περιστεριώτικου συλλόγου και δεν αποκλείεται του χρόνου να τον διεκδικήσουν και μεγαλύτερες ομάδες.

Επιθετικός: Ευθύμης Κουλούρης (Ατρόμητος)

Οι 11 καλύτεροι του 2018 στη Σούπερ Λίγκα

Μπορεί μέχρι πέρυσι να μην γέμιζε το μάτι κανενός αλλά στον Ατρόμητο, όπου και βρέθηκε ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ, μοιάζει να είναι εντελώς άλλος παίκτης. Ο Ευθύμης Κουλούρης έχει βαρεθεί να σκοράρει φέτος, μοιάζει ικανός να στείλει τη μπάλα με όποιο τρόπο γουστάρει και το κυριότερο, δείχνει να μην έχει ταβάνι.

Επιθετικός: Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς (ΠΑΟΚ)

Οι 11 καλύτεροι του 2018 στη Σούπερ Λίγκα

Το μεγάλο επιθετικό όπλο του ΠΑΟΚ, μισή του επαφή είναι αρκετή για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Αν ο Πασχαλάκης που έχει κάνει να φαίνεται εύκολο το να δέχεσαι γκολ μόνο με αίτηση είναι το 50% της δυναμικής του ΠΑΟΚ στην πορεία του για το πρωτάθλημα, ο στράικερ του δικεφάλου είναι το άλλο 50% και το αγωνιστικό στοιχείο που κάνει τη διαφορά ανάμεσα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και κάθε άλλο αντίπαλό του.