Σε παρακαλούμε, Κριστιάνο, τσάντισε κι άλλο τον Μέσι!
Βρείτε μας στο

Την περασμένη εβδομάδα ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης ασχολήθηκε με την παράσταση του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Με αυτό το φοβερό one man show στο παιχνίδι με την Ατλέτικο, που οδήγησε στην ανατροπή και έφερε τη Γιουβέντους στην επόμενη φάση του Champions League.

Μπορεί να γράφτηκαν απίθανοι διθύραμβοι και να ακούστηκαν και κάποιες αστείες υπερβολές (όπως, για παράδειγμα, ότι ο Πορτογάλος είναι ανώτερος από τον Βραζιλιάνο Ρονάλντο), αλλά ακόμα κι αυτό δικαιολογείται.

Ήταν ένα ιστορικό κατόρθωμα, μια εμφάνιση-νταηλίκι, ένα ποδοσφαιρικό παραμύθι που σίγουρα θα διηγούνται οι οπαδοί της Γιουβέντους (και όχι μόνο) στα εγγόνια τους.

Ευτυχώς όμως για όλους όσους αγαπάμε την μπάλα, ήταν και κάτι άλλο: Ήταν το «καμπανάκι» που ξύπνησε ξανά τον υπέροχο ανταγωνισμό του με τον Λιονέλ Μέσι!

Σε παρακαλούμε, Κριστιάνο, τσάντισε κι άλλο τον Μέσι!

Κακά τα ψέματα, έπειτα από εννιά ολόκληρα χρόνια που είχαμε κακομάθει με τη συνύπαρξή τους στην Primera Division, η (καλώς εννοούμενη) μεταξύ τους κόντρα είχε φέτος εκτονωθεί.

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

Πέρα από τους γελοίους «σκοτωμούς» ανάμεσα στους υποστηρικτές του καθενός (και τα ακόμα πιο γελοία επιχειρήματα που χρησιμοποιούν) είχε χαθεί αυτή η εντύπωση ότι ο ένας… κουρδίζει τον άλλον.

Αυτή η αίσθηση πως ο μεν κρατάει σε εγρήγορση και εκτοξεύει το κίνητρο του δε. Η βεβαιότητα πως ο ένας αποτελεί τον κρυπτονίτη του άλλου -και το αντίστροφο.

Μέχρι που ήρθε η μαγική εμφάνιση του Ρονάλντο. Και από την επόμενη κιόλας μέρα (φαίνεται ότι) «προσέβαλε»τον Μέσι!

Γιατί δεν συμπληρώθηκαν ούτε 24 ώρες από τη στιγμή που ο Πορτογάλος έδειξε τα… κοκόβια του στον Σιμεόνε και ο Αργεντινός έδειξε αποφασισμένος να απαντήσει.

Όχι για λογαριασμό του συμπατριώτη του προπονητή της Ατλέτικο. Αλλά για ν’ αποδείξει (υπενθυμίσει κατ’ άλλους) ποιος είναι πραγματικά ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο.

Σε παρακαλούμε, Κριστιάνο, τσάντισε κι άλλο τον Μέσι!

Μετά την παράσταση λοιπόν του Ρονάλντο στο Τορίνο, ακολούθησαν δυο παιχνίδια της Μπαρτσελόνα: Ένα για το Champions League και ένα για την Primera Division.

Κι εκεί ο Μέσι άφρισε. Λύσσαξε (θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς) ν’ απαντήσει: Καταφέρνοντας τελικά να το κάνει με κάτι πολύ ανώτερο από την… πενιχρή επίδοση των πέντε (5) γκολ συν 2 ασίστ!

Πρώτα λοιπόν στο παιχνίδι με τη Λιόν χτύπησε πέναλτι αλά Πανένκα. Έπειτα έριξε αντίπαλο στο έδαφος με ντρίμπλα, πριν τελειώσει υπέροχο σόλο. Και για κλείσιμο, μοίρασε από ένα γκολάκι σε Πικέ και Ντεμπελέ…

Κι όμως… Όλα αυτά ήταν απλώς η αρχή. Το ορεκτικό του μεγάλου σόου που ετοίμαζε την Κυριακή.

Γιατί ακόμα και ο «Κουρέας της Σεβίλλης» θα έμοιαζε απλώς συμπαθητικό εργάκι μπροστά στην παράσταση που έδωσε ο κοντός στην ομώνυμη πόλη.

Ξεκίνησε λοιπόν με το 25ο γκολ του από εκτέλεση φάουλ την τελευταία οκταετία, με το οποίο ξεπέρασε όλα τα φάουλ-γκολ της… Ρεάλ συνολικά για το ίδιο διάστημα.

Συνέχισε με μερακλίδικο πλασεδάκι με το εξωτερικό έπειτα μαγικό τακουνάκι του Σουάρες.

Και έκανε το μεγάλο φινάλε με μια έμπνευση που μόνο ευλογημένοι από τον θεό του ποδοσφαίρου μπορούν να υλοποιήσουν:

Μ’ ένα χάδι εν κινήσει στην μπάλα που την έστειλε (αφότου κρέμασε τον τερματοφύλακα) να καταλήξει εκεί ακριβώς που την είχε διατάξει.

Συμπαίκτες και αντίπαλοι τράβηξαν τα μαλλιά τους. Ο γκολκίπερ έκανε μορφασμό απόγνωσης.

Και με το κίνητρο που του χάρισε ο Ρονάλντο να παίζει πιθανότατα τον δικό του καθοριστικό ρόλο, ο Μέσι απόλαυσε μια ηδονή που (ακόμα τουλάχιστον) δεν έχει γευτεί ο μεγάλος ανταγωνιστής του:

Ένα ολόκληρο γήπεδο να υποκλίνεται και αντίπαλοι οπαδοί να φωνάζουν το όνομά του…

Ποιος ξέρει τι θα καταφέρει την επόμενη φορά που ο Κριστιάνο θα τον «θίξει» με κάποια μεγάλη εμφάνισή του…