5 παίκτες της Σούπερ Λιγκ που «εκτοξεύθηκαν» στο φετινό πρωτάθλημα
Βρείτε μας στο

Το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ οδεύει προς το τέλος του και με τέσσερις στροφές -μόλις- να απομένουν, δύσκολα θα προσφέρει άλλες εκπλήξεις πλην εκείνων που έχουμε ήδη δει.

Η αλήθεια πάντως είναι ότι η φετινή χρονιά δεν μας άφησε με το στόμα ανοιχτό, σε ό,τι αφορά τουλάχιστον στην εικόνα των ομάδων όπου λίγο-πολύ συνέβησαν περίπου τα αναμενόμενα, με τον πίνακα της βαθμολογίας να αποτελεί αρκετά πιστή (και δίκαιη) αποτύπωση της δυναμικότητας κάθε συλλόγου.

Μοιραία το ενδιαφέρον μετακινείται ελαφρώς από τις ομάδες στα άτομα. Δηλαδή σε εκείνους τους ποδοσφαιριστές που είδαν στην διάρκεια της σεζόν τις «μετοχές» τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο να «εκτοξεύεται» και να αλλάζουν… κατηγορία.

Ας δούμε πέντε εξ αυτών, που πέρα από τις δεδομένες διαφορές τους, έχουν τουλάχιστον ένα κοινό στοιχείο. Αυτό το καλοκαίρι θα ακούσουν και θα δουν το όνομά τους να εμπλέκεται σε λογής-λογής σενάρια. Είτε για ανανεώσεις συμβολαίων με σαφώς καλύτερες αποδοχές είτε για μεταγραφές σε συλλόγους με μεγαλύτερο μέγεθος από αυτούς που ήδη παίζουν.

Λέο Ζαμπά

5 παίκτες της Σούπερ Λιγκ που «εκτοξεύθηκαν» στο φετινό πρωτάθλημα

Εάν υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής στην Σούπερ Λιγκ με το «πακέτο» που απαιτείται για αυτό που λέμε «διεθνή καριέρα», δεν είναι άλλος από τον Λέο Ζαμπά. Ο εκρηκτικός περιφερειακός επιθετικός του ΠΑΟΚ έφτασε στην Θεσσαλονίκη με την «ταμπέλα» της ακριβότερης μεταγραφής στην ιστορία του δικεφάλου, αλλά δεν βρήκε τίποτα έτοιμο.

Η ποιότητα του ρόστερ είναι τέτοια που τον ώθησε στο να παλέψει σκληρά για μια θέση στην 11άδα και το διάστημα που δεν βρισκόταν μεταξύ των βασικών επιλογών του Λουτσέσκου δεν… μανούριασε, όπως ίσως να έκανε κάποιος συνομήλικος συμπατριώτης του. Ο 22χρονος Βραζιλιάνος απλά συνέχισε να δουλεύει, αρπάζοντας σον δρόμο κάθε ευκαιρία που του δόθηκε από τον Ρουμάνο προπονητή. Εάν ο ΠΑΟΚ βρει μια θέση στους ομίλους του Champions League του χρόνου, δεν αποκλείεται στο τέλος της χρονιάς να δει τα ταμεία του να γεμίζουν -και όχι μόνο λόγω της συμμετοχής του- αλλά και από τα (πολλά) χρήματα που θα συνεισφέρει ενδεχόμενη μεταγραφή του.

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

Μαντί Καμαρά

5 παίκτες της Σούπερ Λιγκ που «εκτοξεύθηκαν» στο φετινό πρωτάθλημα

Ο όρος «ακατέργαστο διαμάντι» ταιριάζει τέλεια στον Μεντί Καμαρά. Το «λαχείο» που τράβηξε ο Ολυμπιακός, κάνοντας μια μεταγραφή που «μιλά» από μόνη της για τα αποτελέσματα που μπορεί να έχει το σωστό και οργανωμένο scouting. Για ένα ολόκληρο χρόνο παρακολουθούσαν οι ερυθρόλευκοι τον Αφρικανό χαφ της Αζαξιό και κινήθηκαν τόσο γρήγορα ώστε να προλάβουν άλλους συλλόγους και να «κλέψουν» την υπογραφή του.

Βλέποντάς τον μέσα στο γήπεδο μπορείς εύκολα να αντιληφθείς ορισμένες από τις αδυναμίες του, ειδικά σε θέματα αφομοίωσης τακτικής, αλλά ακόμη πιο άνετα έρχεται το συμπέρασμα ότι το «ταβάνι» αυτού του παιδιού δεν είναι η Ελλάδα και το πρωτάθλημά της. Η άνεσή του να κινείται στον χώρο που ορίζεται από την μία μεγάλη περιοχή μέχρι την άλλη, με ατελείωτα τρεξίματα και κατά βάση σωστές επιλογές πάσας, τον κατατάσσουν στους μοντέρνους και σύντομα περιζήτητους χαφ στην Ευρώπη. Μάλλον τόσο ο ίδιος όσο και ο Ολυμπιακός θα καρπωθούν περισσότερα αν παραμείνει για ένα χρόνο ακόμα στον Πειραιά και συνεχίσει αργότερα, φορτωμένος με περισσότερες εμπειρίες, το ταξίδι του προς την καθιέρωση.

Γιάννης Μπουζούκης

5 παίκτες της Σούπερ Λιγκ που «εκτοξεύθηκαν» στο φετινό πρωτάθλημα

Πέρυσι τέτοια εποχή το όνομα του Γιάννη Μπουζούκη το γνώριζαν μόνο όσοι ασχολούνταν με τα «μικρά» τμήματα του Παναθηναϊκού. Αν και θα μπορούσε -εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης στην ομάδα και της λειψανδρίας στο ρόστερ- δεν πήρε αρκετές ευκαιρίες από τον Ουζουνίδη. Ευτυχώς για αυτόν, πίστεψε στον Δώνη και το πρότζεκτ του και ο Έλληνας τεχνικός δεν τον… γέλασε. Του έδωσε τον χρόνο συμμετοχής που ο νεαρός «φώναζε» πως δικαιούταν.

Αν και με σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, που εν μέρει δικαιολογούνται από το γεγονός ότι αυτή είναι η πρώτη πλήρης σεζόν της επαγγελματικής καριέρας του, ο Μπουζούκης κέρδισε τις εντυπώσεις στην έτσι κι αλλιώς νεανική ομάδα του τριφυλλιού. Πλέον… η χάρη του έφτασε μέχρι και στην Πορτογαλία, με την Μπενφίκα να «γλυκοκοιτάζει» την περίπτωσή του. Το μόνο που λείπει από αυτό το παιδί είναι οι παραστάσεις. Και στον Παναθηναϊκό θα αποκτήσει κι άλλες. Και όταν αυτό συμβεί, το ελληνικό ποδόσφαιρο θα έχει κερδίσει έναν επιτελικό χαφ από εκείνους που μπορούν να μείνουν στο μυαλό όλων.

Ευθύμης Κουλούρης

5 παίκτες της Σούπερ Λιγκ που «εκτοξεύθηκαν» στο φετινό πρωτάθλημα

Το προηγούμενο καλοκαίρι κρίθηκε πως δεν χωρούσε στο σύνολο του ΠΑΟΚ κι έψαχνε ομάδα. Μερικούς μήνες μετά δεν είναι ο Κουλούρης και ο μάνατζέρ του που ψάχνονται, αλλά συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, με τις ομάδες που τον θέλουν να δημιουργούν συνωστισμό για να τον αποκτήσουν.

Με την φανέλα του Ατρομήτου, όπου αγωνίζεται ως δανεικός, πιθανότατα θα αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της Σούπερ Λιγκ, ενώ αυτές οι εμφανίσεις του είναι και ο λόγος για τον οποίο κέρδισε και θέση στις κλήσεις της Εθνικής ομάδας. Ήδη οι συζητήσεις για το μέλλον του δίνουν και παίρνουν. Φυσικά ανήκει στον ΠΑΟΚ, αλλά είναι αμφίβολο αν θα επιστρέψει στην Τούμπα. Το ότι ο Ατρόμητος θα θελήσει να ανανεώσει τον δανεισμό του είναι βέβαιο, αλλά οι Περιστεριώτες δεν είναι πια οι πιο… ελκυστικοί ενδιαφερόμενοι. Το επόμενο βήμα του νεαρού φορ ενδέχεται να είναι και το πλέον καθοριστικό της καριέρας του και για αυτό είναι βέβαιο πως θα το… ζυγίσει καλά.

Φιορίν Ντουρμισάι

5 παίκτες της Σούπερ Λιγκ που «εκτοξεύθηκαν» στο φετινό πρωτάθλημα

Μπορεί να μην είναι γέννημα (αφού γεννήθηκε στον Αυλώνα της Αλβανίας) αλλά σίγουρα είναι θρέμμα του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού βρίσκεται στην Ελλάδα από τα 5 του κι έμαθε στα μέρη μας τα μυστικά της μπάλας. Πλέον, μέλος και της Εθνικής, ο ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου θεωρείται σίγουρο πως το προσεχές καλοκαίρι θα αφήσει την Νέα Σμύρνη για άλλες… πλατείες και ίσως πολιτείες.

Εργάτης από τους λίγους, με θητείες δεξιά κι αριστερά ως δανεικός, ο Ντουρμισάι δεν άφησε καμία ευκαιρία να πάει χαμένη. Ο μικρός έμαθε να μεγαλώνει μέσα από δυσκολίες και το ποδόσφαιρο δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Το πόσο μεγάλωσε αυτό το διάστημα γίνεται εύκολα αντιληπτό από το ενδιαφέρον συλλόγων μεγαλύτερων του Πανιωνίου για το πρόσωπό του. Οι φήμες και τα σενάρια τον θέλουν κοντά στον Ολυμπιακό. Αυτός πάντως για την ώρα δεν μιλά για την επόμενη ομάδα του. Παραμένει σιωπηλός σε ό,τι αφορά στην σπέκουλα και παραμένει ιδιαίτερα… λαλίστατος στο χορτάρι.