Όταν έρχεσαι με μόλις δύο παιχνίδια της κανονικής περιόδου να απομένουν και προ των πυλών να βρίσκονται τα πλέι οφ, είναι φυσικό να παίζεις σαν να μην υπάρχει αύριο, αφού ξέρεις ότι έχεις ελάχιστο χρόνο για να δείξεις τι αξίζεις.
Ο Ραμέλ Κάρι τα γνώριζε πολύ καλά όλα αυτά όταν πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα, στο τέλος της σεζόν 2012-2013. Μη έχοντας περάσει ποτέ από το NBA και αφού για μερικά χρόνια έπαιξε σε ομάδες των ΗΠΑ, το πήρε απόφαση ότι εάν ήθελε να έχει οποιοδήποτε μέλλον στο μπάσκετ θα έπρεπε να… μεταναστεύσει.
Οι πρώτοι πιο κοντινοί προορισμοί σε συλλόγους με απίθανα ονόματα, όπως οι Τιχουάνα Ντιάμπλος στο Μεξικό, οι Κοκοδρίλος ντε Καράκας στην Βενεζουέλα και οι Κουστικουγιέντες στην Δομινικανή Δημοκρατία, αποδείχτηκαν ιδιαίτερα σύντομοι και ο Αμερικανός βρέθηκε τελικά στην Ευρώπη, συνεχίζοντας πάντως να είναι γυρολόγος.
Μια χρονιά στην Ιταλία με την Αβελίνο, άλλη μία στο Ισραήλ για λογαριασμό της Χάποελ Ιερουσαλήμ, επιστροφή στην γειτονική χώρα για τη φανέλα της Πέζαρο, για λίγο Τουρκία με τα χρώματα της Ερντεμίρσπορ και –τέλος- Ουκρανία. Πρώτα στην Αζόβμας και κατόπιν στην Ντόνετσκ με την οποία έζησε μέρες δόξας και κατάφερε να κάνει το αδιανόητο , να παραμείνει δηλαδή για δεύτερη σερί χρονιά!
Από εκεί τον… τσίμπησε ο Παναθηναϊκός, ελπίζοντας ότι σε μια χρονιά που δεν είχε κυλήσει πολύ καλά ως τότε, ο MVP της VTB League του 2011 και πρώτος σκόρερ του Eurocup της επόμενης σεζόν, θα έκανε την διαφορά.
Ο ύψους 1.91μ combo guard κάνει ντεμπούτο στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πάτρας, σημειώνει 18 πόντους και στο τριφύλλι τρίβουν τα χέρια τους για το «λαβράκι» που βρήκαν στο πρόσωπο του 33χρονου Αμερικανού.
Εκεί που πραγματικά αφήνει εντυπωσιακά διαπιστευτήρια όμως είναι τα πλέι οφ, τα οποία ολοκληρώθηκαν με τον Παναθηναϊκό να «σκουπίζει» τον Ολυμπιακό, παρά το μειονέκτημα έδρας, σε ένα επικό 3-0 με δύο μπρέικ! Ο Κάρι που είχε αποκτηθεί για να δίνει ανάσες σε Διαμαντίδη και Ούκιτς, γίνεται πρωταγωνιστής. Ολοκληρώνει τη χρονιά με 9,5 πόντους, 3,9 ριμπάουντ και 2,1 ασίστ σε 22,1 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο. Φυσικά, λίγες μέρες μετά περνά τα γραφεία της ΚΑΕ και ανανεώνει το συμβόλαιό του, κάνοντας όνειρα ενόψει της συμμετοχής του στην Ευρωλίγκα.
Τελικά, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμενε ο ίδιος αλλά και οι πράσινοι.
Το «τριφύλλι» προχωρά «αγκομαχώντας» στην Ευρώπη, έχοντας ρεκόρ 7-7 στην κανονική περίοδο και 5-5 στο Top-16, ενώ η πρόκριση στα πλέι οφ και η διασταύρωση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας αφήνει ανοιχτές πληγές. Μπορεί να αποκλείστηκε με 3-2, αλλά οι δύο βαριές ήττες με 77-51 και 74-44 δεν χωνεύτηκαν ποτέ από την ομάδα, ενώ η κατάκτηση του νταμπλ ήρθε απλά να αμβλύνει τις εντυπώσεις.
Ο Κάρι ήταν πρώτος σκόρερ (με 17 πόντους) και MVP στο 90-53 στον τελικό Κυπέλλου επί του Άρη, όμως η παρουσία του εκεί που είχε πραγματικά σημασία, δηλαδή στην Ευρωλίγκα, ήταν απογοητευτικοί συγκρινόμενοι με τις προσδοκίες που είχε δημιουργήσει. Μόλις 6.8 πόντοι και κάτω από μία ασίστ, «έγραψε» το κοντέρ στο τέλος της σεζόν που σήμανε και τον τερματισμό της παρουσίας του στην Ελλάδα, καθώς το συμβόλαιό του δεν ανανεώθηκε ποτέ.
Ο συμπαθής –κατά τα άλλα Αμερικανός- συνέχισε πάντως το μπασκετικό του ταξίδι στην Ευρώπη, παίζοντας σε Λιμόζ και Ρόμα, πριν προσθέσει άλλον έναν παράξενο προορισμό στο βιογραφικό του, αγωνιζόμενος στον Λίβανο με την φανέλα της Αλ Μουταχέντ, πριν σταματήσει οριστικά την καριέρα του!