«Ποντάρετέ με να πάρω κίτρινη»: Ο παίκτης που τον ανακάλυψαν και του έκοψαν την μπάλα!
Βρείτε μας στο

Θα μπορούσε εύκολα να είναι συμπατριώτης μας. Θα μπορούσε άνετα ν’ αγωνίζεται σε κάποιο από τα δικά μας πρωταθλήματα.

Ας μην κρυβόμαστε: Αν δεν ήξερες τ’ όνομά του, θα… πόνταρες ότι παίζει στη λατρεμένη μας Football League.

Κι όμως!

Η ιστορία του Μπράντλεϊ Γουντ επιβεβαιώνει ότι πολλά από τα πράγματα που βλέπουμε και αναφωνούμε «αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται» τελικά… γίνονται και αλλού.

Πόσω μάλλον όταν μιλάμε για στοίχημα…

«Ποντάρετέ με να πάρω κίτρινη»: Ο παίκτης που τον ανακάλυψαν και του έκοψαν την μπάλα!

Προς μια ακόμη απόδειξη του κυνικού συμπεράσματος ότι τα πάντα στο ποδόσφαιρο μπορούν να στηθούν και ότι οι ίδιοι οι παίκτες το εκμεταλλεύονται πολλές φορές για να γίνουν (ακόμα) πλουσιότεροι, ο 27χρονος αμυντικός έγινε τσακωτός τον Απρίλη του 2018.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Ή τουλάχιστον αυτό θεώρησε αρμόδια επιτροπή της αγγλικής ομοσπονδίας, που τον τιμώρησε με εξαετή αποκλεισμό με την κατηγορία των… εκούσιων κίτρινων καρτών.

Όντας ούτως ή άλλως άτακτο παλικάρι (μιας και νωρίτερα τον Φλεβάρη είχε συλληφθεί να οδηγηθεί μεθυσμένος και του είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα) ο Γουντ μπήκε σκόπιμα στο… μπλοκάκι του διαιτητή σε δυο περιπτώσεις.

Σε παιχνίδι Κυπέλλου Αγγλίας με την Ίπσουιτς τον Γενάρη του 2017 και σε αναμέτρηση για την ίδια διοργάνωση με την Μπέρνλι έναν μήνα αργότερα.

Στο πρώτο αντίκρισε την κίτρινη στο 90’, γκρεμίζοντας έναν αντίπαλο στην αντεπίθεση και στο άλλο στο 70’, όταν ενεπλάκη σε έναν καυγά παικτών.

«Ποντάρετέ με να πάρω κίτρινη»: Ο παίκτης που τον ανακάλυψαν και του έκοψαν την μπάλα!

Σύμφωνα λοιπόν με την επιτροπή που εξέτασε το θέμα, επτά άτομα συνολικά (ανάμεσά τους δυο στενοί του φίλοι) είχαν ποντάρει να εισπράξει κάρτες στα επίμαχα ματς.

Το γεγονός ωστόσο ότι οι συγκεκριμένοι παίκτες δεν είχαν παίξει ξανά στο παρελθόν, σε συνδυασμό με το ότι πόνταραν μεγάλα ποσά για ένα τέτοιο ειδικό στοίχημα κίνησε υποψίες.

Και ήταν εντέλει αυτό που τον «έκαψε». Γιατί ακόμα κι αν δεν αποδείχθηκε ότι κάποιο από τα προσδοκώμενα κέρδη (συνολικού ύψους περίπου 11.500 ευρώ) προοριζόταν για τον ίδιο, ο Γουντ δεν έπεισε ότι ήταν «καθαρός».

Εξάλλου, δεν βοήθησε καθόλου σ’ αυτό η επιβεβαίωση ότι στον έναν εκ των στενών φίλων που είχαν ποντάρει είχε στείλει 42 μηνύματα πριν το ματς με την Ίπσουιτς και στον άλλον 52 μηνύματα πριν το ματς με την Μπέρνλι.

Μπορεί λοιπόν ο ίδιος να αρνήθηκε τις συγκεκριμένες κατηγορίες (ισχυριζόμενος ότι οι φίλοι του ήξεραν… τι τύπος παίκτη ήταν και το είδαν ως ευκαιρία να ποντάρουν σε συγκεκριμένα στοιχήματα) ωστόσο παραδέχθηκε 23 άλλες κατηγορίες για στοιχηματισμό.

Κι αυτή ήταν η αρχή του τέλους. Διότι η αποζημίωση που κλήθηκε να καταβάλλει στις εταιρείες ήταν το λιγότερο. Το πιο οδυνηρό ήταν η ποινή που του επιβλήθηκε από την ομοσπονδία.

«Ποντάρετέ με να πάρω κίτρινη»: Ο παίκτης που τον ανακάλυψαν και του έκοψαν την μπάλα!

Για την υπόθεση με τις κάρτες λοιπόν του επιβλήθηκε πενταετής αποκλεισμός. Και για τις υπόλοιπες κατηγορίες, τις οποίες αποδέχθηκε, ένας επιπλέον χρόνος μακριά από τη δράση.

Θα ήταν ισόβιος μάλιστα ο αποκλεισμός του, αλλά το συμπέρασμα ότι τα αποτελέσματα των αγώνων δεν επηρεάστηκαν από τη συμπεριφορά του, σε συνδυασμό με το ότι δεν αποκόμισε κέρδος προσωπικά ο ίδιος, συνετέλεσαν στο να τη γλιτώσει.

Αν και το 2024 (όταν σε ηλικία 33 ετών θα έχει το δικαίωμα να επιστρέψει στα γήπεδα) δύσκολα θα προλάβει να σώσει την καριέρα του.

Αυτή στην οποία κατάφερε ο ίδιος να βγάλει κόκκινη, με δυο σκόπιμες κίτρινες κάρτες…

«Ποντάρετέ με να πάρω κίτρινη»: Ο παίκτης που τον ανακάλυψαν και του έκοψαν την μπάλα!