Ούτε ο Ντένμον δεν μας κάνει ρε παιδιά;
Βρείτε μας στο

Το περασμένο καλοκαίρι ήταν ένας από τους ξένους που θα έμεναν σίγουρα στην ομάδα. Μέχρι που ήρθε αυτή η πρόταση από την Κίνα και ανάγκασε τον ίδιο και την ομάδα να συνάψουν μεταγαμιαίο συμβόλαιο.

Ο Μάρκους Ντένμον θα πήγαινε στην Κίνα και όταν επέστρεφε στην Ευρώπη, τον πρώτο λόγο θα τον είχε ο Παναθηναϊκός. Είχε μόλις ολοκληρωθεί μια πολύ καλή χρονιά για την ομάδα, με πολύ όμορφο μπάσκετ, το οποίο όμως δε βασιζόταν τόσο στον προπονητή όσο στο ταλέντο της.

Ήταν μια χρονιά όπου δεν φάνηκαν ποτέ τα προβλήματα που βγάζει στο παιχνίδι του ο Νικ Καλάθης όταν θολώνει κι όταν του κάνουν bullying οι αντίπαλοι με το under. Και δε φάνηκαν γιατί η ομάδα είχε σουτέρ σε κάθε θέση εκτός από το 5.

Ένας απ΄αυτούς ήταν ο Μάρκους Ντένμον. Μπορεί μέχρι τον Δεκέμβριο να μην είχε πάρει τις ευκαιρίες που άξιζε, αλλά από τον Ιανουάριο και μετά έδειξε το πόσο χρήσιμος είναι. Πολλοί λένε ότι ο Λοτζέσκι είναι παιχταράς, αλλά οι τραυματισμοί τον μειώνουν πολύ και γι΄αυτό η ομάδα χρειάζεται έναν νεότερο και υγιή Λοτζέσκι.

Αυτός είναι ο Μάρκους Ντένμον. Στο τρίποντο είναι το ίδιο μπομπέρ, στο ύψος είναι ελάχιστα κοντύτερος, αλλά έχει μεγαλύτερο όγκο και δύναμη στο σπρώξιμο, είναι νεότερες κατά πολύ, δεν βγάζει τραυματισμούς και τρέχει διαρκώς. Έχει δυνητικά και πρακτικά όλα τα στοιχεία που ζητάει ο Πιτίνο. Αλλά και όποιος προπονητής έρθει, αν αρνηθεί τελικά ο Ρικ.

Στο τέλος της φετινής χρονιάς, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, ο Παναθηναϊκός έκανε τρομερή υπέρβαση χάρη στον Πιτίνο και γι΄αυτό πρέπει να υπακούσει τις υποδείξεις του και να κάνει μια αλλαγή σε κάθε θέση. Ειδικά από τη στιγμή που στο 2 ο Κιθ και ο Κιλπάτρικ δε θα μείνουν, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

Ούτε ο Ντένμον δεν μας κάνει ρε παιδιά;

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

Αν υποθέσουμε ότι τα πολλά λεφτά πρέπει να πάνε στο βασικό σέντερ και ένα καλό ποσό στον άσο πίσω από τον Καλάθη και σε ένα 2-3άρι που θα έχει σουτ, τότε το δεύτερο δυάρι μετά τον Παππά δε χρειάζεται να είναι παίχτης εκατομμυρίου και βάλε. Μπορεί να είναι ο Μάρκους Ντένμον. Πρέπει να είναι για την ακρίβεια, αφού προσφέρει πολλά σε ένα πολύ καλό ποσό συμβολαίου.

Στα χέρια του Τσάβι Πασκουάλ έδειξε πολλά παραπάνω στοιχεία από τα αναμενόμενα, δεδομένου ότι ο προπονητής έδειξε πως δεν το έχει. Στα χέρια του Ρικ Πιτίνο δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα γίνει αυτό που έλειψε από τη θέση 2 φέτος. Θα είναι ταυτόχρονα κι ένας παίχτης που θα αποφορτίσει τον Καλάθη, αλλά θα μπορεί σε ειδικές περιπτώσεις να πάρει το κατέβασμα της μπάλας, για παράδειγμα σε ματς που ένας από τους δύο άσους μπορεί να φορτωθεί γρήγορα με φάουλ.

Αμυντικά, ο Ντένμον έδειξε επίσης πολλές φορές πόσο καλό μπορεί να γίνει, ιδίως στην ομαδική άμυνα. Αν βελτιώσει ελάχιστα και την ατομική, τότε πάλι κερδισμένη θα είναι η ομάδα στη θέση 2. Κι όλα τα παραπάνω σε αυτή την τιμή. Θα είναι λάθος αν γυρίσει ο Μάρκους από Κίνα και δεν μείνει στον Παναθηναϊκό. Μόνον αν υποδείξει διαφορετικά ο προπονητής.

Πολλοί γκρινιάζουν στο ενδεχόμενο της επιστροφής του Ντένμον γιατί αν έρθει, αλλάζει το μεταγραφικό πλάνο στα γκαρντ και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους σημαίνει ότι δεν θα έρθει ο Πέιτον Σίβα που ακούγεται έντονα.

Αρχικά, κανείς δε μπορεί να ξέρει το πλάνο της διοίκησης σε συνεργασία με τον προπονητή. Ούτε πρέπει να βασίζεται στα λόγια των ρεπόρτερ που μπορούν να μεγεθύνουν κάποια πράγματα για να δικαιολογήσουν τη δουλειά τους. Ακόμα κι αν ισχύσει όμως αυτό, πάντοτε η τελική έκβαση στο γήπεδο θα κρίνει τα πάντα..