Έξυπνες βόμβες: 3 παίκτες με μεγάλη μεταπωλητική αξια που θα έβγαζαν μάτια στην Ελλάδα
Βρείτε μας στο

Οι ταλαντούχοι παίκτες με μεταπωλητική αξία είναι ένα ζητούμενο που ενδιαφέρει όλο και περισσότερο τις ελληνικές ομάδες.

Ειδικά ο ΠΑΟΚ το αποδεικνύει περίτρανα με τους Ζαμπά, Σβιντέρσκι, Ακπόμ, Γιαννούλη και το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα, τον 22χρονο Ντάγκλας Αουγκούστο. Στο ίδιο μοτίβο φαίνεται να κινείται πλέον και ο Ολυμπιακός, θέτοντας ως επίκεντρο της μεταγραφικής πολιτικής του τα ψώνια με το βλέμμα στο μέλλον.

Και φυσικά ούτε η ΑΕΚ θα έλεγε «όχι» σε κάποιο «λαβράκι» που θα μπορούσε να αποτελέσει μακρόπνοη επένδυση – προφανώς δεν συζητάμε για κάποια άλλη ελληνική ομάδα διότι δεν διαθέτει το μπάτζετ για να προσελκύσει κάποιον από τους τρεις παίκτες, που επιλέξαμε ως εξαιρετικά ενδιαφέρουσες περιπτώσεις για τις ισάριθμες τελευταίες ομάδες που κατέκτησαν το ελληνικό πρωτάθλημα.

Μαξιμίλιαν Ούλμαν

Έξυπνες βόμβες: 3 παίκτες με μεγάλη μεταπωλητική αξια που θα έβγαζαν μάτια στην Ελλάδα

Το αυστριακό ποδόσφαιρο έχει αποκαταστήσει τα τελευταία χρόνια την… υπόληψη του διεθνώς και ο λόγος δεν είναι μόνο η Ζάλτσμπουργκ και το τρομερό φυτώριό της. Είναι και η Εθνική Αυστρίας, που κατά 2/3 αποτελείται από παίκτες που αγωνίζονται στο γερμανικό πρωτάθλημα, είναι και η ομάδα u21 της χώρας, που προκρίθηκε στο εν εξελίξει Euro (αποκλείοντας με δύο νίκες την Ελλάδα).

Σε συλλογικό επίπεδο η ομάδα που έβγαλε μάτια την αγωνιστική περίοδο που τελείωσε ήταν η «μικρούλα» Λίντσερ, η οποία κατέκτησε διά περιπάτου τη δεύτερη θέση -θα τη δούμε πια στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ- με τίμημα να χάσει ήδη τον προπονητή της, Όλιβερ Γκλάζνερ και έναν εκ των κορυφαίων παικτών της, τον Βραζιλιάνο αριστερό εξτρέμ Ζοάο Βίκτορ (πήγαν «πακέτο» στη Βόλφσμπουργκ).

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

Από τους παίκτες που αναδείχτηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της πορείας ήταν και ο 23χρονος αριστερός μπακ-χαφ Μαξιμίλιαν Ούλμαν, ο οποίος ήταν παρών στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με την u21. Έπαιξε βασικός στα 2/3 ματς (ήταν στον πάγκο μόνο σε αυτό που ηττήθηκε η Αυστρία), ενώ 90λεπτο είχε βγάλει και στα δύο παιχνίδια με την Ελλάδα για τα πλέι-οφ.

Διαθέτει πολύ καλά τεχνικά στοιχεία και για αυτό το λόγο καλύπτει με άνεση και τη θέση του αριστερού χαφ, έχοντας μάλιστα «πρόσωπο» μπροστά στην αντίπαλη εστία, με 9 γκολ αθροιστικά τις δύο τελευταίες χρονιές.

Η Λίντσερ έχει δεχτεί κάποιες προτάσεις για την απόκτηση του, αλλά δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα τον παραχωρήσει ή αν θα του προσφέρει επέκταση συμβολαίου, το οποίο εκπνέει το καλοκαίρι του 2021.

Αλεξάντρου Τσικαλντάου

Έξυπνες βόμβες: 3 παίκτες με μεγάλη μεταπωλητική αξια που θα έβγαζαν μάτια στην Ελλάδα

Μολονότι νίκησε τη Σερβία και αναδείχτηκε ισόπαλη με τη Γερμανία, η Αυστρία δεν κατάφερε να πετύχει την υπέρβαση στο Euro u21 – η ήττα από τη Δανία της κόστισε τον αποκλεισμό. Αυτή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία ήταν η Εθνική Ρουμανίας, η οποία κατέλαβε από το… πουθενά την πρώτη θέση στον όμιλο της, σοκάροντας την Κροατία (4-1) και κυρίως την πολύ ισχυρή Αγγλία, που επίσης φιλοδώρησε με τέσσερα τέρματα (4-2).

Τρία από τα βασικά στελέχη της – ο γιος του Γκεόργκε Χάτζι, Ιάνις, ο αριστερός εξτρέμ / φορ Κομάν και ο γκολκίπερ Ράντου – ετοιμάζονται για μεγάλες μεταγραφές στο εξωτερικό. Αυτοί είναι απλησιάστοι για τα ελληνικά βαλάντια, όχι όμως και η ήρεμη δύναμη της ομάδας, ο 21χρονος κεντρικός χαφ Αλεξάντρου Τσικαλντάου, που το περασμένο καλοκαίρι μεταγράφτηκε από τη Βιτορούλ στην Κραϊόβα.

Στο στιλ θυμίζει Μάρκο Βεράτι, συνδυάζοντας ανασταλτικά χαρίσματα και δημιουργική ικανότητα, όντας ένας «αλτρουιστής» συμπαίκτης που αρέσκεται να δημιουργεί χώρους, θυσιάζοντας την προσωπική προβολή του. Στο πρωτάθλημα Ρουμανίας της περασμένης σεζόν μέτρησε τέσσερα γκολ και 7 ασίστ, το συμβόλαιο του εκπνέει το 2022 και η ρήτρα παραχώρησης του είναι 10 εκατ. ευρώ.

Φυσικά κανείς σύλλογος δεν πρόκειται να δώσει τόσα χρήματα στην Κραϊόβα και οι Σταντάρ Λιέγης, Σασουόλο, που έχουν ενδιαφερθεί εντόνως για την περίπτωση του, συζητούν για ένα πολύ μικρότερο ποσό.

Τζίμι Τσαρά

Έξυπνες βόμβες: 3 παίκτες με μεγάλη μεταπωλητική αξια που θα έβγαζαν μάτια στην Ελλάδα

Δεν είναι από τις περιπτώσεις που εντάσσονται στην κατηγορία του «φέρελπι παίκτη» – έχει πατήσει τα 28 – ωστόσο πρόκειται για ένα γνήσιο λάτιν «τέκνο», απ’ αυτά που στην Ελλάδα λατρεύονται με συνοπτικές διαδικασίες.

Ο κοντοπίθαρος Κολομβιανός εξτρέμ παίζει και στις δύο πτέρυγες, είναι τρομέρα γρήγορος και δεινός στο ένας με έναν, ενώ έχει ενεργότατη συμμετοχή στην ανασταλτική λειτουργία. Κατέκτησε το πρωτάθλημα Κολομβίας με την Ατλέτικο Νασιονάλ το 2015 και το κύπελλο με την Τζούνιορ το 2017, σκοράροντας 13 φορές σε 28 συμμετοχές.

Τον Ιούνιο του 2018 μεταγράφηκε στην Ατλέτικο Μινέιρο αντί 5 εκατ. ευρώ, αλλά τα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν το σύλλογο της Βραζιλίας ευνοούν την «αρπαγή» του αντί μικρότερου τιμήματος.

‘Εχει 10 συμμετοχές στην Εθνική Κολομβίας (κυρίως ως αναπληρωματικός) και ήταν στην προεπιλογή για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, κόπηκε όμως στον προθάλαμο.