Ιστορική αποκάλυψη: Η επτάρα της Γερμανίας στη Βραζιλία ήρθε επειδή ο Σίρλε ήταν… τουαλέτα!
Βρείτε μας στο

Πέντε χρόνια έχουν περάσει και κανείς δεν το έχει ξεχάσει.

Πάντως σίγουρα όχι οι Βραζιλιάνοι.

Και ένας αιώνας να συμπληρωθεί εξάλλου, το ανεπανάληπτο κάζο που υπέστησαν από τη Γερμανία -η ιστορική εφτάρα μέσα στο σπίτι τους- γράφτηκε στην ιστορία.

Όπως γράφτηκαν και πολλά ακόμη από το 2014 για τη συμπεριφορά των «πάντσερ» σ’ αυτό το παιχνίδι.

Για το γεγονός ότι δεν σεβάστηκαν την αντίπαλό τους. Για το ότι θέλησαν να τη διαλύσουν. Για το ότι επεδίωξαν να την ταπεινώσουν με όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ.

Ιστορική αποκάλυψη: Η επτάρα της Γερμανίας στη Βραζιλία ήρθε επειδή ο Σίρλε ήταν… τουαλέτα!

Αν έχεις δει ωστόσο εκείνο το ματς, θα καταλάβαινες ότι δεν ήταν ακριβώς έτσι.

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Διότι ναι, οι Γερμανοί μπήκαν φουριόζοι. Ναι, εκμεταλλεύτηκαν το σοκ της «σελεσάο» και της έβαλαν πέντε γκολ σε μισή ώρα.

Η στάση τους όμως μέσα στο γήπεδο δεν έδειχνε ακριβώς αυτό για το οποίο κατηγορήθηκαν.

Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο έπαιζαν με κατεβασμένη ταχύτητα. Χωρίς να προσπαθούν με τον ίδιο ζήλο να σκοράρουν.

Και ήταν μόνο ένας, ο Αντρέ Σίρλε, που επεδίωκε λυσσασμένα (και εντέλει το κατάφερε δυο φορές) να βάλει γκολ.

Ήταν φανερό πως κάτι… βρωμούσε στην υπόθεση. Και έπρεπε να φτάσουμε στο 2019 για να αποκαλυφθεί πως κάτι τέτοιο ίσχυσε -κυριολεκτικά- εκείνο το βράδυ!

Σε συνέντευξή του λοιπόν στην «Daily Mail», ο Φίλιπ Λαμ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ανεπανάληπτη συντριβή των Βραζιλιάνων:

Αποκαλύπτοντας ότι έφτασε σε αυτό το εύρος -όχι επειδή δεν μπορούσε να κρατηθεί η εθνική Γερμανίας, αλλά επειδή δεν μπορούσε να… κρατηθεί ο τότε συμπαίκτης του στα «πάντσερ».

«Μετά από 45 λεπτά όλα είχαν κριθεί. Ο Γιόακιμ Λεβ μας μάζεψε στα αποδυτήρια και μας διέταξε να μην πετύχουμε άλλα τέρματα στο δεύτερο μέρος, σεβόμενοι τους οικοδεσπότες του Μουντιάλ», ανέφερε αρχικά ο Λαμ. Και στη συνέχεια το… μπουμπούνισε:

«Είχαμε ήδη σιγουρέψει την πρόκριση στον τελικό και δεν ήθελε να ξεφτιλίσουμε τους Βραζιλιάνους. Η εντολή του όμως δεν εισακούστηκε διότι τη στιγμή που μας μιλούσε, ο Σίρλε ήταν στην… τουαλέτα. Και στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αυτός που πέτυχε άλλα δύο γκολ»!

Ιστορική αποκάλυψη: Η επτάρα της Γερμανίας στη Βραζιλία ήρθε επειδή ο Σίρλε ήταν… τουαλέτα!

 

 

Προσπερνώντας λοιπόν την εύλογη απορία πώς γίνεται άλλος να τρώει (γκολ) και άλλον να τον πηγαίνει «αίμα», δεν γίνεται να μην αναρωτηθείς:

Δεν βρέθηκε κανείς να τον ενημερώσει; Δεν βρέθηκε κάποιος να του χτυπήσει την πόρτα στο WC και (μετά το «άλλος») να του μεταφέρει την οδηγία του κόουτς;

Δεν μπορούσε αργότερα στο γήπεδο ο Λεβ να του στείλει ένα χαρτάκι (κωλόχαρτο στην προκειμένη περίπτωση);

Ευτυχώς που δεν τον ρώτησε κάποιος από τους Βραζιλιάνους στο τέλος του αγώνα γιατί φέρθηκε έτσι. Που δεν τον κατηγόρησε ότι είναι ασεβής και θα το βρει μπροστά του.

Γιατί θα ήταν αναπόφευκτη (όσο και ειλικρινής) η απάντησή του:

«Χέστηκα…»