Το «τσεκούρι» που διέλυσε το πρόσωπο του Ολιβέιρα της ΑΕΚ και είχε τιμωρηθεί από τον Ιμπραΐμοβιτς
Βρείτε μας στο

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Νέλσον Ολιβέιρα θα γίνει παίκτης της ΑΕΚ.

Μοιάζει θέμα χρόνου πλέον να υπογράψει και να γίνει επισήμως ο σέντερ-φορ στον οποίο θα βασίσει φέτος την επίθεσή της η «Ένωση».

Μια ματιά λοιπόν στο βιογραφικό του Πορτογάλου είναι αρκετή για να σε πείσει ότι πρόκειται για παίκτη που είναι σχεδόν πολυτέλεια για ελληνική ομάδα.

Διεθνής σε όλες τις εθνικές της Πορτογαλίας, με παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο και παρουσία ήδη (πριν κλείσει τα 28 του) σε Ισπανία, Γαλλία και Αγγλία.

Αν μη τι άλλο είναι αυτό που λέμε «μπαρουτοκαπνισμένος».

Το «τσεκούρι» που διέλυσε το πρόσωπο του Ολιβέιρα της ΑΕΚ και είχε τιμωρηθεί από τον Ιμπραΐμοβιτς

Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι όμως, υπήρξε (και μάλιστα πρόσφατα) ένα περιστατικό που στιγμάτισε την πορεία του Ολιβέιρα. ΄

Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική

Που έμεινε για πάντα χαραγμένο στο μυαλό του. Που (κυριολεκτικά) τον σημάδεψε…

Παίζοντας λοιπόν ως δανεικός στη Ρέντινγκ, ο Ολιβέιρα τέθηκε αντιμέτωπος στις 2 Φεβρουαρίου με την Άστον Βίλα.

Το μαρκάρισμά του το είχε αναλάβει ένας σεσημασμένος ρούκουνας Άγγλος στόπερ, ο Τάιρον Μινγκς.

Και αφού είχε προηγηθεί μια μεταξύ τους αψιμαχία για ένα μαρκάρισμα στο οποίο ο νέος επιθετικός της ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι, ήρθε η φάση που θα τον στοιχειώνει για πάντα:

Το «τσεκούρι» που διέλυσε το πρόσωπο του Ολιβέιρα της ΑΕΚ και είχε τιμωρηθεί από τον Ιμπραΐμοβιτς

Ο Ολιβέιρα έφυγε στην αντεπίθεση, προσπέρασε τον Μινγκς κι εκείνος (αφού πρώτα τον γκρέμισε) πέρασε από πάνω του και πάτησε με τις τάπες του παπουτσιού στο πρόσωπό του!

Σε κλάσματα δευτερολέπτου το πρόσωπο του Ολιβέιρα γέμισε αίματα. Το ιατρικό επιτελείο έπεσε πάνω του. Η ζημιά όμως είχε γίνει. Και ήταν σοβαρή:

Μύτη σπασμένη σε τέσσερα (!) σημεία, σκισίματα στο μέτωπο και ένα σοκ απ’ αυτά που είναι δύσκολο να ξεχάσεις ποτέ.

Ευτυχώς ο Ολιβέιρα απέφυγε τα χειρότερα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε επέμβαση, ωστόσο δεν κινδύνεψε εντέλει με κάτι σοβαρότερο.

Η συζήτηση λοιπόν μοιραία στράφηκε στο αν το χτύπημα του Μινγκς ήταν ηθελημένο.

«Δεν είμαι αρμόδιος να κρίνω αν το έκανε σκόπιμα. Το μόνο που μπορώ να πω 100% είναι ότι, κατά τη γνώμη μου, θα μπορούσε να το αποφύγει.

Οι παίκτες ξέρουν πώς πέφτει κάποιος μέσα στον αγωνιστικό χώρο σε μονομαχίες και κινούνται προς διαφορετική κατεύθυνση», θα απαντήσει πολιτισμένα ο ίδιος ο Ολιβέιρα σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Για να συμπληρώσει χαρακτηριστικά στη συνέχεια: «Είμαι πολύ τυχερός που απλά έσπασε η μύτη μου. Θα μπορούσα να έχω τυφλωθεί και να μην μπορώ να αγωνιστώ ξανά ή να έχω σπάσει περισσότερα κόκαλα στο πρόσωπο και το σαγόνι μου».

Το «τσεκούρι» που διέλυσε το πρόσωπο του Ολιβέιρα της ΑΕΚ και είχε τιμωρηθεί από τον Ιμπραΐμοβιτς

 

Όπως και να ‘χει, ο Μινγκς (που δήλωσε λυπημένος με ανάρτησή του στο twitter μετά το παιχνίδι) δεν πήρε ούτε κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή.

Αυτός ήταν μάλιστα ο λόγος που ο συγκεκριμένος ρέφερι υποβιβάστηκε έπειτα να διευθύνει παιχνίδια της τρίτης κατηγορίας.

Αν και τιμώρησε όμως τον διαιτητή, η ομοσπονδία δεν έκανε το ίδιο με τον θύτη. Αφού εξέτασε τη φάση, θεώρησε ότι το χτύπημά του ήταν ακούσιο και δεν του επέβαλε κάποια ποινή.

Δεν είχε κάνει όμως το ίδιο τον Μάρτιο του 2017 όταν ο ίδιος παίκτης είχε πρωταγωνιστήσει σε μια σκανδαλωδώς ίδια φάση. Και μάλιστα με πολύ πιο φημισμένο αντίπαλο.

Παίζοντας λοιπόν τότε στην Μπόρνμουθ, ο Μινγκς είχε γνωρίσει την κατακραυγή, όταν σε ένα ματς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε πατήσει στο κεφάλι τον πεσμένο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Το «τσεκούρι» που διέλυσε το πρόσωπο του Ολιβέιρα της ΑΕΚ και είχε τιμωρηθεί από τον Ιμπραΐμοβιτς

Η φάση είχε κάνει τον γύρο του κόσμου και είχε εξαγριώσει τόσο πολύ τον Ζοσέ Μουρίνιο, που του τα έψαλε στη φυσούνα πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου και αρνήθηκε στη λήξη να του δώσει το χέρι.

Μπορεί λοιπόν τότε η ομοσπονδία να του είχε επιβάλλει αποκλεισμό πέντε αγωνιστικών, ωστόσο ο Ζλάταν είχε φροντίσει να τον «τιμωρήσει» νωρίτερα από μόνος του.

Ρίχνοντάς του αγκωνιά στο πρόσωπο σε μια εναέρια διεκδίκηση και δηλώνοντας απλοϊκά μετά το παιχνίδι ότι… «ο Μινγκς πήδηξε στον αγκώνα μου»!