Μπορεί να είναι αυτός ο νέος Φορτούνης;
Βρείτε μας στο
Μπάλα

Μπορεί να είναι αυτός ο νέος Φορτούνης;

Ίσως να μην χρειάζεται να απογοητεύονται τόσο στον Ολυμπιακό για τον τραυματισμό του αρχηγού...

Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στην επικαιρότητα του Ολυμπιακού. Ο Κώστας Φορτούνης, ο αρχηγός και φυσικός ηγέτης της ομάδας του Πειραιά, ο ποδοσφαιριστής που αποτελεί με διαφορά το πιο κομβικό γρανάζι της ανάπτυξης των «ερυθρολεύκων», έπαθε ρήξη χιαστού! Μεγαλύτερη γκαντεμιά δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ούτε στα πιο άθλια όνειρά τους οι άνθρωποι του Ολυμπιακού.

Δεν είναι βέβαια μια καταστροφική εξέλιξη για τον ίδιο τον παίκτη. Στα χρόνια που διανύουμε άλλωστε είναι παρατηρημένο πως οι τραυματισμοί στους χιαστούς είναι σκληροί αλλά όχι απίθανοι τραυματισμοί. Οι ρυθμοί άλλωστε του σύγχρονου ποδοσφαίρου έχουν αυξήσει κατακόρυφα τις ρήξεις χιαστών και η αποθεραπεία ενός επαγγελματία αθλητή από έναν τέτοιου τύπου τραυματισμό είναι χρονοβόρα μεν αλλά μάλλον διαδικαστική. Ναι, για τον Φορτούνη το κακό είναι μικρό: θα επιστρέψει σαν να μην τρέχει τίποτα. Αλλά για τον Ολυμπιακό; Αυτό είναι άλλη ιστορία.

Με τα προκριματικά για τους ομίλους του Champions League να πλησιάζουν απειλητικά, ο πονοκέφαλος που προκαλεί στον Πέδρο Μαρτίνς η απώλεια του Φορτούνη είναι μεγατόνων. Και συν τοις άλλοις θα πρέπει να πορευτεί χωρίς το μεγάλο του αστέρι και για το πρώτο μισό μιας χρονιάς που ο πήχης των στόχων στον Ολυμπιακό δεν πέφτει κάτω από την επιστροφή στα πρωταθλήματα. Ο προβληματισμός στου Ρέντη ήταν αναμενόμενος. Όμως το βράδυ της 16ης Ιουλίου, τα χαμόγελα άρχισαν να επανέρχονται σιγά-σιγά.

Το φιλικό με την Νότιγχαμ μπορεί να έληξε με τον Ολυμπιακό να επικρατεί θριαμβευτικά με 3-0 αλλά ως γνωστόν τα φιλικά μόνο για το τελικό τους σκορ δεν είναι χρήσιμα. Τα αγωνιστικά συμπεράσματα που προκύπτουν από αυτά είναι το ζήτημα. Και στην προκειμένη περίπτωση μοιάζει να προκύπτει ένα συμπέρασμα: η κλάση του Ματιέ Βαλμπουενά μπορεί να υπάρξει το τέλειο ισορροπιστικό στοιχείο για την απώλεια του Φορτούνη.

Μπορεί να είναι αυτός ο νέος Φορτούνης;

Ο Γάλλος «κεντούσε» στον αγωνιστικό χώρο του «Καραϊσκάκης» το βράδυ της Τρίτης. Έμοιαζε με έναν μαέστρο που καθοδηγούσε με απολαυστική ακρίβεια την «ορχήστρα» του Ολυμπιακού από το κέντρο και μπροστά. Οι Μασούρας, Ποντένσε και Γκερέιρο έμοιαζαν να απολαμβάνουν στοιχεία του παιχνιδιού τους, που η κλάση του ενορχηστρωτή Γάλλου είχε απελευθερώσει.

Υπερκινητικός, αθλητικός, χειρουργικής ακρίβειας σε επίπεδο μεταβιβάσεων και χάρμα οφθαλμών σε επίπεδο τεχνικής κατάρτισης, ο Ματιέ Βαλμπουενά θύμισε σε όσους το είχαν ξεχάσει τους λόγους που κάποτε υπήρξε στέλεχος της Εθνικής Γαλλίας και το γιατί στη χώρα του είχε θεωρηθεί ένα τεράστιο ταλέντο.

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;

Και η αλήθεια είναι πως αυτή η υπενθύμιση ήταν αναγκαία ακόμα και για τους φίλους του Ολυμπιακού. Άλλωστε, μπορεί το όνομα του Βαλμπουενά να είναι το μεγαλύτερο που έχει έρθει στα μέρη μας την τρέχουσα μεταγραφική σεζόν αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί.

Με τα 34 πατημένα και τον προσεχή Σεπτέμβρη να κλείνει τα 35, προερχόμενος από μια κακή σεζόν με την φανέλα της Φενέρμπαχτσε κατά τη διάρκεια της οποίας όχι απλά δεν κατάφερε να διασωθεί από το ναυάγιο της τούρκικης ομάδας που τερμάτισε στην 6η θέση της βαθμολογίας αλλά πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν στον πάγκο, ο Βαλμπουενά έμοιαζε να είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό.

Όμως, είναι γνωστό: η μπάλα δεν ξεχνιέται και ειδικά σε αυτές τις ηλικίες, η χημεία και το κλίμα που θα συναντήσει ένας ποδοσφαιριστής σε μια ομάδα είναι καθοριστικής σημασίας για την μετέπειτα απόδοσή του. Είναι άραγε ο Ολυμπιακός της φετινής σεζόν, ο τόπος και ο χρόνος που ο Βαλμπουενά θα αναστηθεί και θα θυμίσει στους πάντες το πόσα καντάρια μπάλας ξέρει; Οι ενδείξεις κάνουν την θετική απάντηση αυτού του ερωτήματος αρκετά πιθανή.

Και τότε, ο πονοκέφαλος για την απουσία Φορτούνη θα θετικός: θα έχει να κάνει με το πως θα χωρέσουν και οι δυο στην 11άδα του Ολυμπιακού, όταν ο Έλληνας παικταράς επιστρέψει στα γήπεδα…