Η μεγαλύτερη οπαδική ηδονή: 6 αξέχαστα γκολ που έκριναν ντέρμπι μετά το 90’
Βρείτε μας στο
Μπάλα

Η μεγαλύτερη οπαδική ηδονή: 6 αξέχαστα γκολ που έκριναν ντέρμπι μετά το 90’

Τώρα τα βαζέλια/τα χανούμια/όλοι οι γαύροι είναι τάβλα, πω πω κ…α, πω πω κ…α!

Λίγα πράγματα μπορούν να συγκριθούν με τη χαρά ενός γκολ της ομάδας σου στις καθυστερήσεις.

Πόσω μάλλον όταν αυτό το γκολ έχει δώσει νίκη. Πόσω μάλλον όταν αυτό το γκολ έχει κρίνει ντέρμπι.

Πόσω μάλλον όταν αυτό το γκολ έχει αφήσει τάβλα έναν από τους αιώνιους αντιπάλους και «εχθρούς».

Μπορεί λοιπόν στη χώρα μας να έχουμε τα περισσότερα ντέρμπι που δεν… τελειώνουν. Κατά καιρούς όμως υπήρξαν και κάποια που τελείωσαν με αξέχαστο τρόπο.

Και η πλοκή τους θα μπορούσε εύκολα να έχει προκύψει από οπαδική φαντασίωση…

Όπως συνέβη, για παράδειγμα, στις εξής περιπτώσεις…

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-3 (94’ Τζόρτζεβιτς)

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Από τα πιο επιβλητικά διπλά που έχουν γίνει ποτέ σε ντέρμπι! Αν και βρισκόταν πίσω στη βαθμολογία, κουβαλούσε μια αρνητικότατη παράδοση στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρέθηκε δυο φορές πίσω στο σκορ, ο Ολυμπιακός κυριάρχησε απόλυτα. Αφότου ισοφάρισε λοιπόν με τον Τζιοβάνι, το φάουλ του Τζόρτζεβιτς στις καθυστερήσεις κόντραρε όσο χρειαζόταν για να δώσει καθοριστική νίκη στους Πειραιώτες (αφού κατέκτησαν τον τίτλο εκείνης της σεζόν στην ισοβαθμία).

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2 (95’ Κατσουράνης)

Δεν έφερε πρωτάθλημα, δεν έφερε κάτι ιδιαίτερο βαθμολογικά, αλλά αυτή η νίκη έφερε σε… παράκρουση (με τον τρόπο που επιτεύχθηκε) τους ΑΕΚτζήδες. Ίσως στην καλύτερη εμφάνιση που έχει κάνει ποτέ εκτός έδρας σε ντέρμπι, η «Ένωση» πατάει τον Ολυμπιακό μέσα στη Ριζούπολη. Χάνει ανεπανάληπτες ευκαιρίες στο β’ ημίχρονο: Πριν έρθει ο Κατσουράνης στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων να… ξεράνει τους Πειραιώτες και να τους γκρεμίσει από την κορυφή.

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-2 (93’ Ολιζαντέμπε)

Ένα γκολ, ένα ολόκληρο πρωτάθλημα! Τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος της σεζόν 2003-04 (και αμέσως μετά το θυελλώδες 2-2 με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο) ο Παναθηναϊκός καλείται να προσπεράσει το δυσκολότερο εμπόδιο στον δρόμο για τον τίτλο. Και απέχοντας δευτερόλεπτα από μια καταστροφική ισοπαλία (που θα επέτρεπε στους «ερυθρόλευκους» να τον πιάσουν στην κορυφή) λυτρώνεται από το πλασέ του Εμάνουελ Ολιζαντέμπε στο 93’!

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός (98’ Μίτσελ)

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, δεν θα ξεχαστεί ποτέ: Ούτε από τους φίλους της ΑΕΚ, αλλά ούτε κι απ’ αυτούς του Παναθηναϊκού. Μετά από 97 λεπτά μιας παλαβής ρεβάνς Κυπέλλου, το «τριφύλλι» έχει πετύχει επική ανατροπή του 2-0. Οπαδοί της «Ένωσης» έχουν αρχίσει ήδη να κόβουν βόλτες… αγριεμένοι στο ταρτάν. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα ακολουθούσε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα. Τότε που ο Μίτσελ σέντραρε από το… Μέγαρο Μουσικής και η ιστορική γκέλα του Καρνέζη έδωσε ανέλπιστη πρόκριση στην ΑΕΚ.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 2-1 (91’ Τζεμπούρ)

Γίνεται σε ντέρμπι να έχει επιτευχθεί νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις και να ΜΗΝ είναι αυτή η φάση που θυμούνται όλοι; Γίνεται. Αν έχουν προηγηθεί όλα αυτά που προηγήθηκαν εκείνο το βράδυ στο «Καραϊσκάκη». Με τον Παναθηναϊκό να αδικείται κατάφωρα από τη διαιτησία, τη φάση του περιβόητου «κάλυπτα κι εγώ τον Κατσουράνη» να μένει στην ιστορία και τους φιλοξενούμενους να δέχονται «ντου» στη λήξη από οπαδούς, η προβολή του Τζεμπούρ πέρασε αναπόφευκτα σε δεύτερη και τρίτη μοίρα.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2 (94’ Γιακουμάκης)

Τίποτα να μην ξανακάνει από ‘δω και πέρα στην καριέρα του, ούτε ένα γκολ να μην ξαναβάλει (που λέει ο λόγος) ο Γιώργος Γιακουμάκης θα λατρεύεται πάντα από τους φίλους της ΑΕΚ: Μόνο και μόνο για ‘κείνη τη βραδιά στο «Καραϊσκάκη». Τότε που άφησε… στον τόπο (και εκτός τίτλου) τον Ολυμπιακό, σφράγισε μια επική ανατροπή της «Ένωσης» μέσα σε λίγα λεπτά και της χάρισε τη νίκη που έπαιξε τον σημαντικότερο ρόλο στο ν’ αναδειχθεί εντέλει πρωταθλήτρια.