6 δηλώσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τις οποίες μας έπεσαν τα αυτιά
Βρείτε μας στο

Το να παρακολουθείς ένα παιχνίδι ελληνικού πρωταθλήματος δεν το λες ακριβώς θεαματικό.

Μπάλα σπανίως βλέπουμε, με τη διαιτησία ασχολούμαστε περισσότερο, η νίκη «για να την πούμε στους άλλους» είναι αυτό που κυρίως μας ενδιαφέρει.

Ένα πράγμα όμως δεν μπορεί κανείς να πει για το ποδόσφαιρο στη χώρα μας:

Ότι θα σε αφήσει ποτέ να βαρεθείς!

Διότι ακόμα και στην περίπτωση που το θέαμα είναι κακό στον αγωνιστικό χώρο, πάντα υπάρχει η πιθανότητα να αποζημιωθείς:

Από τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών μετά τη λήξη!

Πέρα λοιπόν από τις κλασικές περιπτώσεις της συνέντευξης Μαλεζάνι, των ελληνικών του Ογκουνσότο και των cult εκφράσεων του Μάκαρου, έχουν υπάρξει κι άλλα «διαμαντάκια» που προσφέρθηκαν κατά καιρούς μπροστά από τα μικρόφωνα.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Όπως, για παράδειγμα, τα εξής:

Τζιμπρίλ Σισέ: «Έχω την αίσθηση ότι με… πηδήξανε»!

Μετά από ένα από τα πιο παλαβά παιχνίδια στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Γάλλος πάει «φορτωμένος» στη συνέντευξη Τύπου. Δεν έχει ακόμα χωνέψει το αξέχαστο buzzer-beater του Μίτσελ (έπειτα από την γκέλα του Καρνέζη). Θεωρώντας λοιπόν ως υπεύθυνο της ήττας και του αποκλεισμού τον διαιτητή, παρομοίασε με… kinky τρόπο την απόφασή του να κρατήσει παραπάνω καθυστερήσεις.

Χρήστος Πανόπουλος: «Την έχουμε πιεί…»

Στις δηλώσεις του μετά τον χαμένο τελικό Κυπέλλου από τον Ολυμπιακό ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης δεν έχει κανένα σκοπό να ψάξει δικαιολογίες. Αναγνωρίζει εξαρχής την ανωτερότητα του αντιπάλου και δείχνει ότι δεν έχει κάτι ιδιαίτερο να προσθέσει παραπάνω. Κι όταν ο δημοσιογράφος επιμένει σώνει και καλά ν’ αποσπάσει κάτι, του δίνει να καταλάβει (με μια από τις επικότερες ατάκες όλων των εποχών) ότι δεν έχει νόημα να συνεχιστεί η κουβέντα.

Νίκος Νιόπλιας: «Μαλακιστήκαμε…»

Όπως έχει συμβεί και με άλλες πρωτοποριακές του κινήσεις (οι ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, για παράδειγμα) ο Χρήστος Πανόπουλος έγινε πηγή έμπνευσης στη συνέχεια. Γιατί λίγες μέρες μετά την επίμαχη δήλωση στον τελικό, ο τότε προπονητής του Ατρόμητου τον μιμήθηκε. Μνημονεύοντάς τον λοιπόν στην εισαγωγή του, εξήγησε εξίσου περιγραφικά πόσο… αδίκησε τον εαυτό της η ομάδα του στα προηγούμενα παιχνίδια των πλέι-οφ.

Νίκος Αναστόπουλος: «Η επόμενη μέρα είναι… Παρασκευή»

Κατά τη θητεία του εκείνη την εποχή στον ΟΦΗ ο «αλενατόρε» είχε πολλά προβλήματα ν’ αντιμετωπίσει. Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, υπήρχαν διάφορα μέτωπα (κυρίως στο οικονομικό κομμάτι) που έπρεπε να αντιμετωπιστούν. Παρά τις σκοτούρες όμως, ο μουστάκιας δεν έχανε το χιούμορ του. Ούτε την ευκαιρία (μετά την ερώτηση-πάσα που του έκανε ο ρεπόρτερ) για να «σκοράρει» με θανατηφόρα απάντηση…

Τζενάρο Γκατούζο: «Every day… μαλακία»!

Στην ποδοσφαιρική του καριέρα βαρούσε αλύπητα. Δεν δίσταζε όταν το έκρινε σκόπιμο (πολύ συχνά δηλαδή) να ρίξει και κάνα κλωτσίδι. Ε, το ίδιο… αυθόρμητος αποδείχθηκε και ως προπονητής ο Τζενάρο Γκατούζο. Όταν βρέθηκε λοιπόν στον ΟΦΗ και θεώρησε ότι οι δημοσιογράφοι βλάπτουν την ομάδα του, δεν χρειάστηκε μεταφραστής για να καταλάβουμε πόσο… ανακριβή θεωρούσε τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα του Τύπου.

Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο: «…»

Μπορεί να μην πρόκειται για δήλωση -αφού ουσιαστικά δεν πρόλαβε να πει τίποτα- αλλά πιθανότατα υπήρξε το ωραιότερο σκηνικό όλων των εποχών με παίκτη πίσω από τα μικρόφωνα. Διότι αρκούσε ένα μικρό λάθος του μεταφραστή για να πιάσει νευρικό γέλιο τον επιθετικό του ΠΑΣ. Σε τέτοιο βαθμό που να μοιάζει ότι… πήδηξε απ’ το βαπόρι απ’ την Περσία και να μην μπορεί να συνέλθει με τίποτα για να πει έστω μια λέξη!